Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

S koloběžkou na PIM pro radost!

behej.com | 09.05.2007 | přečteno: 12476×

PIM není pouze velkým svátkem běžců. K hlavnímu závodu se v Praze pojí i další doprovodné akce. Již podruhé dali po roční pauze organizátoři prostor i relativně malému, ale zajímavému sportu, koloběžkám.

Při jednáních Českého svazu koloběhu s organizátory PIMu bylo rozhodnuto, že koloběžky pojedou na téže trati, jako „inlajnisté“. Je to optimální řešení. Závodní koloběžky se s pražskou dlažbou opravdu rády nemají a proto čekáme, že bruslařská trať se vyhne takovýmto úskalím. Délka tratě je 10 km.

Na krátké trati se proto dá čekat, že závodníci na čele závodního pole předvedou jízdu v plném nasazení. Sice se tento závod nezařadil mezi bodované závody do ligového pořadí, ale i tak je velmi atraktivní, moci si projet centrum Prahy bez nutnosti vyhýbat se autům a jet v relativně čistém ovzduší. Alespoň pro tento den.

Koloběžkový závod, či jen jízda, s čipovou časomírou jak pro závodní jezdce, tak i pro ty, co si chtějí užít bezstarostnou jízdu na koloběžce centrem Prahy bez dopravy, se koná v sobotu 12. 5. 2007 (o Maratónském víkendu) po trase 10km in-line závodu.Start koloběžek je přibližně v 16:40 na Nábřeží Ludvíka Svobody pod Štefánikovým mostem. Cíl je v Pařížské ulici u Staroměstského náměstí. 

Jedná se o veřejný závod pro všechny příznivce koloběžek bez startovného. Jediným omezením je limit 60 účastníků a včasné přihlášení. V cíli budou oceněni drobnými cenami první tři koloběžkáři.

Jarda Koloběžka