Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

O víkendu na Rybakros a na běžky

O víkendu na Rybakros a na běžky
foto: Martin Symon

Petr Kostovič | 25.01.2011 | přečteno: 7671×

Skromnější nabídku běžeckých závodů nadcházejícího víkendu doplňují závody v „příbuzných“ sportech, ať už je to běh na lyžích či zimní triatlon.

Rybakros se běží v sobotu 29. ledna. Závod založil a řadu let pořádal jednatel AVC Praha Milan Ryba, který 29. února 2004 tragicky zahynul při pokusu o jednodenní nonstop přejezd Jizerských hor a Krkonoš. Veteráni klubu se vzápětí rozhodli, bez ohledu na často extrémní povětrnostní podmínky, tento závod nadále pořádat jako Milanův memoriál.

Trať závodu mužů tvoří dva členité pětikilometrové okruhy, ženy a veteráni jej běží jednou. První stoupání začíná několik set metrů od startu, druhé – kratší, ale ještě strmější – v proslulém „Rybově kopci“. Start je u rybníka Labuť v Krčském lese v 10:30 hodin.

Kromě Rybakrosu si v Praze můžete vyzkoušet Sanasport Běžeckou Tour VŠ Ligy. Rychlá obrátková trať vede podél Vltavy se startem od Hamrsportu Braník v sobotu v 11:00 hodin. V Kadani je pak o den později na programu Lomazická stezka s hlavním závodem na 8,3 km. Běží se na rovinaté trati, která vede podél řeky Ohře k Lomazické vodní elektrárně a zpět, start je v 10:30.

Další příležitosti logicky nabízí závody v běhu na lyžích. Na nadcházející víkend původně plánovaná Karlovská padesátka, další ze závodů seriálu Ski Tour, byla sice kvůli nedostatku sněhu a nejisté předpovědi počasí přeložena na 26. února, ale uskutečnit by se měly další běžecké závody, sobotní Lužická třicítka na Polevsku u Nového Boru a nedělní Krušnohorská třicítka a patnácka se startem v Novém Městě v Krušných horách. V omezené míře všude přijmou zájemce na místě.

Koncentraci závodů na severu Čech doplňuje Zimní triatlon v Jablonci nad Nisou. Startuje v sobotu 29. ledna ve 14:00 hodin odpoledne. Muži a veteráni se vydají nejprve na pětikilometrový běh, následuje 13 km na horských kolech a 7 km na běžkách. Závodníci v žákovských a dorosteneckých kategoriích a ženy absolvují kratší tratě.


TERMÍNOVKA BĚŽECKÝCH ZÁVODŮ

Anketa

Chystáte-li se o víkendu na některý závod, který ze sportů vás láká nejvíce?

 
8 hl.
 
1 hl.
Celkem hlasovalo 18 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK2 28.01.2011 14:00:37

Skromnější nabídku běžeckých závodů nadcházejícího víkendu doplňují závody v „příbuzných“ sportech, ať už je to běh na lyžích či zimní triatlon.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.