Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Víkend nabízí krátké krosy, maraton i ultra

Víkend nabízí krátké krosy, maraton i ultra

Petr Kostovič | 22.03.2011 | přečteno: 6941×

Pestrá nabídka závodů od nejkratších distancí až po ultramaraton je připravena pro běžce o nadcházejícím víkendu. V Brně přivítá vytrvalce tradičně výborně obsazený Běh Lužánkami, v Bratislavě se běží půlmaraton a maraton, v Plzni je na programu ultramaratonské mistrovství republiky na 100 kilometrů. Několik závodníků z české špičky se představí na půlmaratonu v nizozemském Ven­lo.

Už v pátek v 17:00 hod. máte možnost zahájit běžecký víkend při Běhu výstavištěm Flory Olomouc. Hlavní závod má délku 9,6 km a běží se ve třech okruzích po parkových cestách Smetanových a Čechových sadů.

Na Moravě bude ale pozornost běžecké veřejnosti upřena hlavně k sobotnímu Běhu Lužánkami. Čeká se výborná konkurence. „V týdnu před závodem ještě jednáme o možnosti startu výborného tanzanského běžce Pascala Sarwata,“ představuje největší běžeckou hvězdu, která by se mohla na závodě objevit, Karel Walter z organizační­ho týmu.

V Plzni se koná v sobotu 26. března Mistrovství České republiky v ultramaratonu na 100 kilometrů. Závod startuje v sedm hodin ráno a bude doplněn vhodně časově zařazenými rámcovými závody na maraton (start v pravé poledne) a deset kilometrů (start v 17:00 hod.).

Na západě Čech, ve Skalnici u Střelských Hoštic v okrese Klatovy, je vybudován nádherný krosový areál, v němž se v sobotu 26. března poběží na travnaté dráze závod na 8,1 km s názvem 1. jarní kros. Pořádá jej klub ACCC Horažďovice.

Bratislavský maratonský víkend je událostí číslo jedna u sousedů na Slovensku. Maratonské Expo je otevřeno od pátečních dopoledních hodin, hlavní závody víkendu, maraton, půlmaraton a štafetový závod, startují v neděli v 10:00 hodin. Na startu bude i řada českých běžců, k maratonu je přihlášen například nejlepší český reprezentant v dlouhém triatlonu, Petr Vabroušek.

Sledovat budeme i vystoupení našich běžců v zahraničí, především na mezinárodním půlmaratonu v nizozemském Venlo. Běží se na velmi rychlé trati s minimálním převýšením, pro přípravu k mistrovským závodům v půlmaratonu a maratonu si závod vybral loňský maratonský mistr republiky, Petr Pechek.

Žebříčkovými závody víkendu jsou Bratislavský maraton a půlmaraton, Běh kolem Myslivny, který je součástí Brněnského běžeckého poháru, půlmaratony ve Varšavě, Venlo a maraton v italském Trevisu.


TERMÍNOVKA BĚHŮ NA BEHY.CZ

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 25.03.2011 00:02:51

Pestrá nabídka závodů od nejkratších distancí až po ultramaraton je připravena pro běžce o nadcházejícím víkendu. V Brně přivítá vytrvalce tradičně výborně obsazený Běh Lužánkami, v Bratislavě se běží půlmaraton a maraton, v Plzni je na programu ultramaratonské mistrovství republiky na 100 kilometrů. Několik závodníků z české špičky se představí na půlmaratonu v nizozemském Venlo.
Odkaz na článek

avatar

Beroun

Celkem 41724 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:44 (2006)
půlmaraton: 1:26:27 (2007)
maraton: 3:17:01 (2004)

mirek hasal muž 25.03.2011 07:57:56

V Bratislavě poběží maraton i Mireček Serbessa, ale je veden jako ETH…

avatar

Dobřichov

Celkem 7103 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:16:31 (2012)
maraton: 2:50:29 (2016)

honzaherda muž 26.03.2011 20:56:41

Gratulace Danovi a Míše k výkonům na 100km v Plzni! Fotky ode mne : http://honzaherda.rajce.idnes.cz/…_-_26_03_11/

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.