Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Víkendová závodní smršť nabízí maraton i krosy

Víkendová závodní smršť nabízí maraton i krosy
foto: Petr Belohoubek

Petr Kostovič | 04.04.2011 | přečteno: 6658×

Dubnové víkendy nabízejí tradičně pestrou škálu závodů o různých distancích po celé republice. Je těžké vyzdvihnout jen několik z řady pěkných závodů příštího víkendu. Maraton se běží v Mělníku, pěkný a rychlý půlmaraton je na programu v nedalekém Bakově nad Jizerou, pokud je však bernou mincí například počet účastníků, závodem víkendu je pak Velká Morava v Mikulčicích.

Mělnický maraton míru se v sobotu 9. dubna koná již po sedmnácté. Trať silničního závodu vede z Mělníka do Kokořínského údolí, dále na obrátku v Ráji a zpět. Start je v 10:00 hod.

Bakovský půlmaraton startuje ve stejný den a hodinu v Bakově nad Jizerou. Mezi závody, při nichž můžete získat body do žebříčku behej.com, patří dvě desítky. V Mikulčicích na Moravě se běží v sobotu závod Velká Morava a v Nymburce startuje v neděli 10. dubna závod, který v předloňském roce bodoval i v anketě o závod roku, Běh lipovou alejí.

V nabídce víkendu nechybí ani krásné krosy. Atletický oddíl SK Aritma Praha pořádá v sobotu v Šáreckém údolí Šárecký běh na 7 000 metrů vedoucí středně členitým terénem. V loňském roce tam mezi ženami zvítězila Eva Šebrlová, manželka našeho úspěšného desetibojaře Romana Šebrleho. U Hořovic se v sobotu běží o kilometr delší Jarní běh Dražovkou. Po dlouhé době je obnoven Vranský lesní běh na 6 000 metrů ve Vraném nad Vltavou.

Kdo hledá závod delší než deset kilometrů a kratší než půlmaraton, vydá se pravděpodobně na jarní variantu Běhu Bezručovým údolím v Chomutově. V neděli 10. dubna se tu běží o pět kilometrů delší varianta lednové desítky.

Na závěr naší krátké pozvánky upozorňujeme na změnu termínu plzeňských Běhů kolem Boleváku. Start těchto závodů, při nichž si můžete vybrat svou distanci od pětky až po maraton, byl kvůli termínové kolizi s řadou jiných závodů v okolí přesunut ze soboty 9. dubna na neděli 10. dubna.


TERMÍNOVKA ZÁVODŮ NA BEHY.CZ

Anketa

Které typy závodů z uvedené nabídky patří mezi vaše nejoblíbenější?

 
5 hl.
 
0 hl.
 
0 hl.
Celkem hlasovalo 44 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 07.04.2011 18:04:38

Dubnové víkendy nabízejí tradičně pestrou škálu závodů o různých distancích po celé republice. Je těžké vyzdvihnout jen několik z řady pěkných závodů příštího víkendu. Maraton se běží v Mělníku, pěkný a rychlý půlmaraton je na programu v nedalekém Bakově nad Jizerou, pokud je však bernou mincí například počet účastníků, závodem víkendu je pak Velká Morava v Mikulčicích
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.