Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vyrazte na boj o železného býka Moravského krasu

Vyrazte na boj o železného býka Moravského krasu
foto: archiv GT Zaskar

Daniela Havránková | 06.06.2011 | přečteno: 3891×

Bikeři znají Galant Brno z jedenácti úspěšných ročníků bikemaratonu GT ZASKAR. Na červen chystá tento pořadatel na jižní Moravě unikátní sportovní akci hned se třemi závody v jediném dni. Ti nejlepší zvládnou terénní triatlon, bikemaraton i běžeckou desítku. Necelý týden do startu je přihlášeno ve všech kategoriích na sedm stovek závodníků!

GT Multisport Festival se odehraje v sobotu 11. června v Jedovnicích u rybníka Olšovec, uzávěrka přihlášek je 8. června. Lze využít také online přihlášky přes web závodu GT ZASKAR, kde je možné také najít veškeré informace o závodě i o bohatém doprovodném programu pro celou rodinu.

„Letos jsme chtěli přijít s projektem, který nemá minimálně u nás obdoby. Jedovnice nedaleko Býčí skály v Moravském krasu skýtají ideální podmínky jak pro terénní triatlon, tak pro bikemaraton i běh, což nás přivedlo k pořádání akce GT Multisport Festival. V jeden den mohou sportovci absolvovat terénní triatlon v distancích 400 metrů plavání, 16 kilometrů horská kola a čtyři kilometry běh. Poté se mohou vydat na trať bikemaratonu GT ZASKAR v délce 47 kilometrů. A na závěr je připravena ještě běžecká desítka okolo rybníka Olšovce,“ představuje připravovanou akci za pořadatele Michal Kočař.

Každý závodník se může libovolně přihlásit na jeden, dva či všechny tři závody. „Závodníci, kteří je absolvují všechny, dostanou speciální cenu – repliku sošky býka z mýtické Býčí skály,“ láká na skutečnou sportovní výzvu Michal Kočař. Organizátoři očekávají účast až 800 závodníků, stovka nejlepších by jich mohla absolvovat kompletní trio závodů.

Přihlášky se přijímají do čtvrtka. Na Železného býka Moravského krasu (závodníci absolvující všechny tři závody) je již celkem 95 přihlášených. Na závod v triatlonu pořadatelé registrují celkem 187 přihlášek, na bikemaraton 366 přihlášek a na běžeckou desítku 149 přihlášek.

„Naším cílem bylo, aby v triatlonu startovalo celkem 180 závodníků, v bikemaratonu 500 bikerů a na start běžecké desítky se postavilo nejméně 300 běžců“, říká ředitel závodu Michal Kočař.

PROGRAM:

Cannondale X trail triatlon (0,4 – 16 – 4 km) – součást 25. ročníku Moravské triatlonové ligy

12. ročník – GT Zaskar 2011 (47 km)

New Balance Okolo Olšovce (10 nebo 5 km)

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 26.04.2011 19:47:05

Bikeři znají Galant Brno z jedenácti úspěšných ročníků bikemaratonu GT ZASKAR. Na červen chystá tento pořadatel na jižní Moravě unikátní sportovní akci hned se třemi závody v jediném dni. Ti nejlepší zvládnou terénní triatlon, bikemaraton i běžeckou desítku.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.