Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

O víkendu na mistrovství Moravy a pohárové závody

O víkendu na mistrovství Moravy a pohárové závody
foto: Radek Leszczynski

Petr Kostovič | 25.04.2011 | přečteno: 2743×

Z bohaté nabídky víkendových závodů vybíráme několik zajímavých akcí. Na Moravě se koná v sobotu pátý ročník Brněnských běhů, u Ostravy se ve stejný den běží Dolnolhotská desítka. V Čechách pokračuje Mizuno Running Cup závodem v Lounech a v neděli startuje v Boskovicích u Brna trailový Salomon Running Cup.

Hlavním závodem Brněnských běhů, které startují v sobotu v brněnském centru na náměstí Svobody postupně od 13 hodin, je mezinárodní půlmaraton. Pořadatelům se v minulých letech podařilo přilákat i kvalitní běžce ze zahraničí. Vedle půlmaratonu jsou připraveny i štafety, závody žactva a lidový a firemní běh.

Dolnolhotská desítka se v Dolní Lhotě u Ostravy poběží po sedmé v řadě. Původně dvanáctikilome­trovou distanci zkrátili letos organizátoři kvůli pořádání Mistrovství Moravy a Slezska v silničním běhu na deset kilometrů. Běží se na nové obrátkové trati vedoucí do obce Zátiší a zpět s 65metrovým stoupáním a klesáním. Trať byla úředně změřena. Start je v 10 hodin.

Mizuno Running Cup má na programu pátý závod letošního ročníku. Je jím Memoriál Karla Raise v Lounech. Vedle běžců se tu na patnáctikilometrové trati, která vede z obce Volevčice od elektrárny Počerady na výstaviště v Lounech, utkají i vozíčkáři a handbikeři. Start je v 11 hodin, trať postupně klesá až do místa cíle. V Lounech se běžci mohou těšit kromě samotného závodu i na tradičně luxusní občerstvení. Pohled do startovní listiny slibuje v závodě žen další napínavý souboj Petry Kamínkové a Ivany Sekyrové.

Ambiciózní pořadatelé v Boskovicích u Brna připravili na neděli druhý ročník Běhu za sedmizubým hřebenem. Startovní listina čítá několik dnů před startem na 750 jmen. Běží se na distanci 10,5 kilometru a závod je zároveň prvním podnikem seriálu Salomon Trail Running Cup 2011.

Dalším pohárovým závodem nadcházejícího víkendu je Velká cena Zadova. Jde o běh do vrchu, který se koná v krásném prostředí Šumavy. Běží se na trati o délce 7,1 km, start je v sobotu v 15 hodin odpoledne a závod je zařazen do Českého poháru v běhu do vrchu.

Na Dolnolhotské desítce a při Memoriálu Karla Raise můžete vylepšit své postavení v žebříčku behej.com. V jeho čele zatím figurují Dan Orálek a Petra Kamínková.

Pokud nechcete vážit na některý z námi vybraných závodů dlouhou cestu, určitě si vyberete z nabídky termínovky některý jiný běh blíže vašemu bydlišti.


TERMÍNOVKA BEHEJ.COM

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 29.04.2011 06:37:08

Z bohaté nabídky víkendových závodů vybíráme několik zajímavých akcí. Na Moravě se koná v sobotu pátý ročník Brněnských běhů, u Ostravy se ve stejný den běží Dolnolhotská desítka. V Čechách pokračuje Mizuno Running Cup závodem v Lounech a v neděli startuje v Boskovicích u Brna trailový Salomon Running Cup.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.