Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

O víkendu trailový svátek, běh do vrchu i čistě ženský závod

O víkendu trailový svátek, běh do vrchu i čistě ženský závod
foto: Martin Symon

Daniela Havránková | 27.05.2011 | přečteno: 7292×

Hlavní běžeckou událostí prvního červnového víkendu bude bezpochyby ultramaratonský víkend v Novohradských horách. V programu termínovky je i zlínská hodinovka v lesním terénu, pětadvacítka v Mnichově Hradišti či premiérový Běh na Šerák. Naprostou novinkou je pak ryze dámská záležitost na východ od Prahy.

Druhý ročník závodu Silva Nortica Run sice už před časem uzavřel registrace, přesto shrňme, co v sobotu na Jihu Čech a v rakouském pohraničí na závodníky čeká. Přihlášeno jich je přes 550.

Na klasickou maratonskou vzdálenost 42,195 kilometrů se mohou vydat jednotlivci i běžecké dvojice, alternativou o poloviční délce bude Inov-8 Half Marathon. O titul mistra republiky v ultramaratonu se bude usilovat v závodě na 85 kilometrů. Tratě vedou panenskou přírodou, ovšem také přes státní hranici, proto je nutné mít s sebou průkaz totožnosti. Vaše výsledky se započítají do žebříčku behej.com.

Pěkný vrchařský závod slibuje nový Běh na Šerák, který je zařazen do Českého poháru v běhu do vrchu. Výškové stoupání 905 metrů na vzdálenosti 9 500 metrů předznamenává velmi náročný běh.

Pro teplý lívanec v cíli si můžete zaběhnout v pražské Stromovce. Jako každou první sobotu se tu konají Dvě míle s úsměvem na rovinatém asfaltovém okruhu. Jubilejní 20. ročník Běhu přátel piva ve Václavech (okres Rakovník) nabídne trať dlouhou 8,7 kilometru, poběží se po silnici i v terénu ve třech okruzích. Vtipné je, že ačkoliv je závod určen výhradně dospělým, traťový rekord drží teprve 12letá Carmen Beshirová. Pořadatelé by měli něco vysvětlit! :)

Ve Zlíně si na lesní rovinaté trati zaběhnou borci hodinovku. Na desítku střední obtížnosti zvou do Dolní Dobrouče u Ústí nad Orlicí.

V neděli je pouze ženám a dívkám vyhrazen pětikilometrový závod Pětka s hvězdičkou v lesích u Nového Vestce. Vzdálenost lze urazit i chůzí, vyhodnocena bude také nejstarší účastnice a nejrychlejší tým matky a dcery. Organizátorky lákají na pohodové odpoledne. Údolím řeky Jizery se poběží Mnichovohradišťská pětadvacítka. Kratší tratě pak budou připraveny i v dalších víkendových silničních a krosových závodech.


TERMÍNOVKA ZÁVODŮ NA BEHY.CZ

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 02.06.2011 12:30:13

Hlavní běžeckou událostí prvního červnového víkendu bude bezpochyby ultramaratonský víkend v Novohradských horách. V programu termínovky je i zlínská hodinovka v lesním terénu, pětadvacítka v Mnichově Hradišti či premiérový Běh na Šerák. Naprostou novinkou je pak ryze dámská záležitost na východ od Prahy.
Odkaz na článek

avatar

10 km: 0:51:00 (2009)
půlmaraton: 1:39:22 (2010)
maraton: 4:11:44 (2010)

jans muž 03.06.2011 13:17:26

Není většina trasy na Silva Nortica je asfalt? Tomu lze potom stěží říkat trailový svátek.

avatar

Praha - Modřany

10 km: 0:44:43 (1996)
maraton: 3:59:58 (1996)

olaf, muž 04.06.2011 01:40:47

>> jans, 03. 06. 2011 13:17:26 Už se to tu hodně řešilo. Také moc nechápu jak může víceméně silniční závod i když v krásném horském prostředí, být MČR v Ultra Trailu ??? :-o To mi opravdu hlava nebere. :-) Nicméně všem přeji pěkný běžecký zážitek.

Motto: dalkovepochody.cz - informační servis dálkových pochodů
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.