Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Další závody nabitý víkend před námi

Další závody nabitý víkend před námi
foto: Gustav Krnawski

Daniela Havránková | 07.06.2011 | přečteno: 5889×

I tento víkend můžete k testům formy vybírat z přepestré nabídky. Obzvlášť nabitá je sobota, kdy se koná festival běhu v Kolíně, kombinovaný závod v Jedovnicích, horský maraton v Krušných horách a nechybějí ani vrchařské záležitosti. V neděli si můžete kvalitně zazávodit třeba při Běhu historickým Stříbrem.

Hledáte-li delší závod, který vám navíc vynese body do žebříčku behej.com, vyrazte do severního pohraničí či ke slovenským sousedům. V sobotu se koná v regionu Hlučínska, nejsevernějším cípu Čech, pátý ročník Půlmaratonu Kietrz – Rohov. Trasa závodu probíhá malebným územím Polska a České republiky.

Druhou „zahraniční“ variantu představuje Kysucký maraton v Čadce, který je druhým nejstarším maratonem pořádaným na Slovensku. Závod vede půvabným údolím řeky Kysuce. Vedle hlavního běhu se lze vydat také na poloviční distanci.

Ale zpátky do Čech. Oslavy běhu pořádají v Kolíně na Mezinárodním festivalu běhu. Kromě hlavního závodu na 7 a 15 kilometrů je připravena řada doprovodných akcí. Trasa povede centrem města, lesoparkem a podél řeky Labe. Z povrchů se bude střídat dlažba, asfalt a zpevněné lesní cesty.

Další festivalovou akcí je GT Multisport festival v Jedovnicích u rybníka Olšovec. V jeden den tu mohou sportovci absolvovat terénní triatlon v distancích 400 metrů plavání, 16 kilometrů horské kolo a 4 kilometry běh. Poté se mohou vydat na trať bikemaratonu GT ZASKAR v délce 47 kilometrů a na závěr zaběhnout desítku okolo rybníka Olšovce.

Jirkovský crossmaraton se koná v Krušných horách v okolí města Jirkov. Na této rozsahem menší akci jistě oceníte osobní přístup k závodníkům. Vypisují se i kategorie pro cyklisty a pěší.

Pro vrchaře bodující v poháru Běhy do kopců v Praze a okolí upozorňujeme na sobotní závod Vrané – Zvole s výběhem dlouhým 3,1 kilometru. A pokud vás zajímá Český pohár v běhu do vrchu, pak zavítejte do Perné u Mikulova. V 11 hodin odtud startuje Běh na Děvín s převýšením 691 metrů na devítikilometro­vé trase.

Klasický běh na 10 kilometrů v sobotu nabídne Pičínská desítka. Šest kilometrů silnice a terénu na běžce čeká v Moravském písku. Silniční kopcovitá patnáctka ve dvou okruzích zase v obci Jilešovice u Háje ve Slezsku.

V nedělním již jedenadvacátém Běhu historickým Stříbrem se bude soutěžit na sedmikilometrové, převážně silniční trati s rekordem Ivany Sekyrové z roku 2008.

Termínovka zve v neděli i na další kratší krosy či desítku Běh Filipovským údolím v Javorníku v okrese Hodonín. A místo původně plánovaného Bratislavského maratonu se na jeho trase poběží od 10 hodin jen společný měřený trénink.


TERMÍNOVKA ZÁVODŮ NA BEHY.CZ

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 09.06.2011 14:38:49

I tento víkend můžete k testům formy vybírat z přepestré nabídky. Obzvlášť nabitá je sobota, kdy se koná festival běhu v Kolíně, kombinovaný závod v Jedovnicích, horský maraton v Krušných horách a nechybějí ani vrchařské záležitosti. V neděli si můžete kvalitně zazávodit, třeba při Běhu historickým Stříbrem.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.