Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Dvě kola při zdi. Mistrovský kros nejen pro veterány

Dvě kola při zdi. Mistrovský kros nejen pro veterány
foto: archív závodu Dvě kola při zdi

Ivo Domanský | 01.07.2011 | přečteno: 5149×

V těchto dnech vrcholí přípravy sedmého ročníku lesního běhu Dvě kola při zdi v pražské oboře Hvězda. Závod se uskuteční v neděli 10. července a na základě pozitivních hodnocení minulých ročníků se letos koná jako mistrovství republiky veteránů v krosu. I mladí běžci však jsou „při zdi“ vítáni. START JIŽ ZÍTRA

NĚKOLIK SLOV O TRATI

První ročník krosu Dvě kola při zdi měřil údajně 7 777 m a konal se symbolicky 7. 7. 2005. Kdo zná prostředí pražské obory Hvězda, dobře ví, že v tomto lesoparku lze postavit tratě zcela rovinaté, ale také značně kopcovité.

Dvě kola při zdi patří svým profilem mezi náročnější, na nichž se ostrá stoupání a technicky náročné seběhy střídají s rovinatými nebo jen málo zvlněnými úseky. Všechny kategorie běží osmikilometrovou trať. Její velká část je chráněna před vedrem stromy. Běží se po parkových cestičkách a lesních stezkách.

V mistrovském závodě startují pouze čeští státní příslušníci, pokud se cizinci umístí na některém z prvních třech míst, mají nárok na věcnou cenu. Mistrovské diplomy však získávají další Češi v pořadí. Hodnota věcných cen v bohaté tombole je minimálně 30 000 Kč.

PŘÍLEŽITOST I PRO MLADŠÍ

Slovem veterán označuje atletika muže a ženy po dosažení věku 35 let. U běhů mimo dráhu platí ještě dodatek, že se nepřihlíží k datu narození, nýbrž k ročníku. V praxi to znamená, že v krosovém mistrovství mohou startovat muži a ženy, narození před 31. prosincem 1976. Veteránské kategorie mužů a žen jsou hodnoceny po pěti letech od 35 let do 85 let u mužů a do 65 let u žen. V nejvyšších věkových kategoriích se stává, že jsou přihlášeni pouze dva nebo i jeden závodník. I v tomto případě obdrží mistrovský diplom jako výraz úcty a obdivu k jejich výkonům.

Kromě veteránských závodníků mohou samozřejmě přijít do Hvězdy také mladší běžci a běžkyně, kteří budou hodnoceni ve věkové kategorii do 34 let a mohou s sebou vzít také své potomky, protože pořadatelé pamatovali i na děti.

Závody dětí začínají v 10:30 hod., dospělí odstartují ve třech vlnách v 11:00, 11:03 a 11:06 hod. Důvodem je úzký startovní koridor a zkušenosti z minulých ročníků, kdy startovaly více než dvě stovky běžců a běžkyň. Start a prezentace je u brány obory Hvězda ve směru od Vypichu, parkování možné pouze v přilehlých ulicích. Vzhledem k předpokládanému zvýšenému zájmu o účast žádáme předem přihlášené běžce, aby nepřijížděli na poslední chvíli.

REGISTRACE ON LINE

Organizátoři mistrovského závodu by velmi přivítali, kdyby co nejvíce běžců využilo registrace předem prostřednictvím internetové stránky závodu www.dvekolaprizdi.cz, kde najdete příslušný formulář. V tomto případě je startovné vskutku lidové, pouze 50 Kč, pokud bude vaše přihláška včas spárována s platbou, zaslanou na účet organizátora tak, aby dorazila nejpozději do 18 hodin ve čtvrtek 7. července. Vzhledem ke státním svátkům 5. a 6. července doporučujeme, abyste této možnosti využili nejpozději do pátku 1. července. Samozřejmě máte možnost přihlásit se v den závodu na místě startu od 9 hod. nejpozději do 10:30 hod. za zvýšené startovné 80 Kč. Pokud se přihlásíte do 1. července, budete mít na startovním čísle uvedeno své jméno. Měření času je zajištěno čipy, které spolu se startovním číslem závodníkům zůstávají. V ceně startovného je zahrnuto občerstvení (pivo, nealkoholický nápoj a chléb s masem). Děti a veteráni nad 65 let startovné neplatí.

Závod pořádá půjčovna nářadí RENTIA, jejíž majitel ing. Petr Adam je sám aktivním běžcem a chodcem.


WEB ZÁVODU

ÚDAJE O ZÁVODĚ V TERMÍNOVCE

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

idomansky 27.06.2011 10:00:58

V těchto dnech vrcholí přípravy sedmého ročníku lesního běhu Dvě kola při zdi v pražské oboře Hvězda. Závod se uskuteční v neděli 10. července a na základě pozitivních hodnocení minulých ročníků se letos koná jako mistrovství republiky veteránů v krosu. I mladí běžci však jsou „při zdi“ vítáni.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.