Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

První prázdninové závody: krosy, běh do vrchu i ultramaraton

První prázdninové závody: krosy, běh do vrchu i ultramaraton
foto: Tomáš Kratochvíl

Daniela Havránková | 27.06.2011 | přečteno: 7687×

Nejen republikové mistrovství v atletice v Brně. I mimo dráhu se koná o prvním prázdninovém víkendu řada běhů. Například náročný Vespo horský běh Hodkovice – Ještěd, Letní běh Starým Jičínem či Sloupská lesní patnáctka. V neděli také vypukne Moravský ultramaraton, který slibuje sedm maratonů v sedmi dnech.

Sobotním vrchařským tahákem bude bezesporu Vespo horský běh Hodkovice – Ještěd. Z Hodkovic nad Mohelkou se běžci vydají v 11:00 hodin na náročnou trať dlouhou 14,2 kilometrů převážně po polních cestách. V cíli na Ještědu budou mít nastoupáno 790 metrů.

Organizátor MK Kopřivnice chystá na sobotu šestikilometrový Letní běh Starým Jičínem. Závod je zařazen do Lašské běžecké ligy. Startuje v 10:00 hodin vedle přehrady Starý Jičín, povrch mírně členité trati je asfaltový.

O první sobotě v měsíci se také již tradičně nabízejí Dvě míle s úsměvem na rovinatém okruhu ve Stromovce. Originální odměnou pro všechny doběhnuvší do cíle je teplý lívanec se skořicí.

Zlínským protipólem pražské akce je Self-Transcendence Race, běh sebepřekonání na dvě míle. Povede mezi zahradami v průmyslové zóně Příluky – Zlín.

Na členitý kros v délce 7 kilometrů zvou v Tuhani v okresu Česká Lípa. Vybíhá se z fotbalového hřiště v časovém rozmezí 9:00–11:00 hodin.

V neděli se můžete vydat do kopcovitého terénu na Sloupskou lesní patnáctku, která se poběží v Moravském krasu. Podle informací od pořadatele vede zvlněná obrátková trať po lesní silnici se značným stoupáním.

V Lomnici (30 km od Brna) odstartuje Moravský ultramaraton (MUM). Pro vyznavače dlouhých distancí bude nachystáno sedm maratonů v sedmi dnech. Každá etapa se poběží z jiného města (Lomnice, Boskovice, Vranov, Olešnice, Tišnov, Bystřice nad Pernštejnem, Lomnice). Po dohodě s pořadatelem je možné startovat jen v některých etapách a na zkrácené trati.

Převážně lesní kros představuje Třtická punčocha na 8 800 metrů. Závod pořádá TJ Rekrea Třtice v okolí rekreačních rybníků Bucek a Punčocha.


TERMÍNOVKA NA BEHY.CZ

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 30.06.2011 13:48:49

Nejen republikové mistrovství v atletice v Brně. Ovšem i mimo dráhu se koná o prvním prázdninovém víkendu řada běhů. Například náročný Vespo horský běh Hodkovice – Ještěd, Letní běh Starým Jičínem či Sloupská lesní patnáctka. V neděli také vypukne Moravský ultramaraton, který slibuje sedm maratonů v sedmi dnech.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.