Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Metelková utekla všem do ještědské mlhy

Metelková utekla všem do ještědské mlhy
foto: archív Ceny Iscarexu

Tomáš Nohejl | 04.07.2011 | přečteno: 4039×

Zvykejte si. Běh do vrchu = boj s mlhou. I v sobotním závodě českého poháru na Ještědu se běžci ponořili do mlhy, která by se dala krájet. Na vrcholu bylo jen pět stupňů. I vítězové Martin Berka z Kozákova a Táňa Metelková z Týniště hned prchali dolů a domů do tepla.

„S průběhem jsem ale spokojeni, i navzdory počasí běželo 134 lidí,“ říkal šéf závodu Roman Koucký.

Za Berkou dorazil na vrchol jen se zpožděním 21 vteřin Michal Kunst, za dalších 27 pak třetí Radek Linhart. Mezi ženami Metelková naběhla šest minut. „V současnosti je těžko dostižitelná, to by musela přijet běžkyně v opravdu top formě, aby se s ní udržela,“ oceňuje Koucký. Páté místo obsadila nestárnoucí lyžařka Blanka Paulů, držitelka medailí z olympiád i mistrovství světa. Ani se neptejte, kolik jí už je. Každopádně, patřila by správně už jen na kratší trasu.

Trať vedla z Hodkovic na Ještěd a měla 14,2 km s převýšením 790 metrů, kratší veteránská a juniorská verze 8,1 km se 420 metry. „Minule si veteráni stěžovali, že je ta hlavní už moc obtížná. Proto jsme ji stáhli, jenže zase řada starších běžců se přihlásila raději mezi mladší, aby mohla běžet celou délku,“ vysvětlují pořadatelé. „Přitom dělat druhý start na Rašovce bylo náročnější. Ale dělat dvě verze pro všechny kategorie neuvažujeme, dnes je těžší doba, za každou cenu od partnerů jsme rádi.“

V průběžném pořadí poháru po 21 závodech vedou Žák se 663 body a Pechková se 428.

Ještědský double si můžete dát už o tomto víkendu, kdy tady v sobotu v 17 hodin ve skiaerálu třetím dílem pokračuje Salomon Trail Running Cup. Tentokrát čeká na běžce 11 km terénem, odpoledne běhají děti.

„Vůbec nic jsme o tomhle závodě donedávna nevěděli. Byli jsme v kalendáři už od listopadu, příště se pokusíme domluvit,“ dodává Koucký.

Hodkovice – Ještěd, 14,2 km: Muži: 1. Berka 58:29, 2. Kunst 58:51, 3. Linhart 59:18. Ženy: 1. Metelková 1:06:09, 2. Šibravová 1:12:15, 3. Pechková 1:12:38.

Kompletní výsledky na http://www.iscarex.cz/vysledky.php?…

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 04.07.2011 17:01:14

Zvykejte si. Běh do vrchu = boj s mlhou. I v sobotním závodě českého poháru na Ještědu se běžci ponořili do mlhy, která by se dala krájet. Na vrcholu bylo jen pět stupňů… I vítězové Martin Berka z Kozákova a Táňa Metelková z Týniště hned prchali dolů a domů do tepla.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.