Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kreisinger uspěl na Zadově v souboji s vrchaři

Kreisinger uspěl na Zadově v souboji s vrchaři
foto: archív STRC

behy.cz | 17.07.2011 | přečteno: 6298×

Jednoznačnými vítězi dalšího podniku seriálu Salomon Trail Running Cup, který se běžel na jihu Čech v sobotu 16. července pod názvem Šumavský STRC kros Zadov, se stali Jan Kreisinger (AK Kroměříž), jemuž v cíli naměřili čas 29:38, a Pavla Schorná Matyášová (TJ Maratonstav Úpice). Schorná doběhla celkově sedmá v čase 33:30.

Pořadatelům Salomon Trail Running Cupu se daří nalákat na jednotlivé závody seriálu přední české běžce, a tak se na Šumavě i přes nepočetné startovní pole sešla slušná konkurence.

V mužích se vrchařští specialisté Jiří Voják či Roman Skalský utkali s Janem Kreisingerem, který vládne především rovinatým tratím, ale v minulosti již několikrát prokázal, že když mu vyjde den, umí velice slušně zaběhnout i v kopcích. Přestože závod nebyl typickým během do vrchu, v jeho závěru čekala na běžce lahůdka v podobě výběhu červené sjezdovky.

Jan Kreisinger nedal soupeřům šanci a přes chodeckou vložku na sjezdovce nadělil v cíli druhému Jiřímu Vojákovi (30:48) více než minutu.

"Docela jsem si to užíval. O té poslední části sjezdovkou jsem věděl, ale i tak se to běžet nedalo, kus jsem musel rychle jít. Bylo super, že byl závod po celou dobu pěkně ve stínu lesem, protože velké teplo mi jinak vadí,“ sdělil své dojmy po závodě Jan Kreisinger.

Na výběh sjezdovky byla vypsána zvláštní prémie. Nejrychlejšími běžci v této části se stali Jan Mrázek z Kerteamu a vítězka ženského závodu Pavla Schorná Matyášová.

Pavla Schorná Matyášová zvítězila časem 33:30 před Evou Skalníkovou z TJ Nové Město na Moravě (34:10) a Ivanou Sekyrovou z AK Sokolov (34:48).

Druhému muži, Jiřímu Vojákovi (Mílaři Domažlice), v cíli naměřili čas 30:48. Třetí příčku, i díky rychlému výběhu sjezdovky, obsadil Jan Mrázek z Kerteamu za výkon 31:04.

Salomon Trail Running Cup si teď dává delší pauzu. Finálovým závodem bude 8. října běh v pražské Hostivaři.

Výsledky závodu se započítávají do žebříčku behej.com. Jan Mrázek se v něm posunul na sedmou příčku.


VÝSLEDKY ZÁVODU

WEB SALOMON TRAIL RUNNING CUPU

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behy.cz 16.07.2011 23:16:24

Vítězství z devítikilome­trového závodu, který byl dalším podnikem Salomon Trail Running Cupu a běžel se v sobotu 16. července pod názvem Šumavský STRC kros Zadov, si odváží Jan Kreisinger (AK Kroměříž), jemuž v cíli naměřili čas 29:38.
Odkaz na článek

avatar

Čelákovice

Celkem 22125,06 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:50 (2011)
půlmaraton: 1:32:39 (2011)
maraton: 3:23:50 (2011)

Láďa S. muž 18.07.2011 00:01:55

Je skvělé, že se daří lákat (ať už jakkoliv) špičkové běžce, jen tak dál! S ohledem na dosud uskutečněné STRC závody mně však překvapuje, že do místního žebříčku se některé počítají a jiné nikoliv. Jaký je tedy klíč? (účast to není – ta byla stejně slabá v Liberci jako na Zadově). Tedy?

V každém případě přeji tomuto seriálu pokračování a hlavně větší účast běžců.

Motto: Teprve se zabíhám...
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.