Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

O víkendu tradiční výzvy i náročné novinky

O víkendu tradiční výzvy i náročné novinky
foto: Martin Symon

Daniela Havránková | 14.08.2011 | přečteno: 4999×

Vychutnejte si návrat pohodového letního počasí na některém z víkendových závodů. Ať už zvolíte těžkou Cenu firmy Iscarex Dolní Morava – Králický Sněžník, přeshraniční Panevropský půlmaraton či silniční Běh městem Strakonice, nebudete litovat. Pozoruhodnou novinkou je i ultra běh přes vrcholy Lužických hor a premiérově se představí i Maraton Českým rájem.

V sobotu je pro vrchaře téměř „povinná“ Cena firmy Iscarex Dolní Morava – Králický Sněžník. Vydají se krásným přírodním prostředím na náročnou trať dlouhou 13 kilometrů, nastoupají přitom 963 metrů.

Z hlediska zisku bodů do žebříčku behej.com by vás měl zajímat i slovenský Čachtický polmaratón s certifikovanou převážně asfaltovou tratí. Startuje se v 16:00 z náměstí v Čachticích (okres Nové Město nad Váhom).

Nežebříčkovým, přesto rovněž atraktivním půlmaratonem je ten Panevropský. Vede z německého Stadlernu do českých Poběžovic unikátním prostorem bývalé „železné opony“. Čekejte zvlněný profil trati se střídajícími se asfaltkami a lesními či polními cestami.

Svou premiéru si odbude Maraton Českým rájem, který startuje ve 14:00 z Prachova. 42 kilometrů tu nakroutíte po silnicích, cyklostezkách a zpevněných cestách, místy s náročným profilem.

Lahůdkou pro vyznavače ultra bude Deset Lužických sedmistovek, dvouetapový závod v celkové délce 105 kilometrů (61 + 44 km). Ovšem nejde jen o jeho délku – trať totiž protíná desítku nejvyšších vrcholů Lužických hor. V sobotu i v neděli se startuje v obci Radvanec, na druhý den je připraven i kratší závod na 7,5 kilometru.

Do Hukvaldské obory na Novojičínsku se v sobotu podívají účastníci obrátkového Běhu oborou na 10 kilometrů. Startuje se z obce Mniší v 10:00 hod.

Středně těžký kros s prudkými výběhy a seběhy slibuje Běh Javořími horami na 18,6 kilometru, který kopíruje česko-polskou hranici. Závodníky zavede i na Ruprechtický špičák. Zajeďte si na něj do Janoviček u Broumova.

Do Týna nad Vltavou (okres České Budějovice) zvou organizátoři Vltavotýnského čtvrtmaratonu. Připraven bude silniční závod na 5 a 10 kilometrů. Poběží se ve 13:00 a ve 14:00 hod. od sportovní haly.

V neděli při Běhu městem Strakonice od 18:00 si proběhnete v jednom okruhu dlouhém 5,5 kilometru od hotelu Bavor všechny tři strakonické mosty. Z dalších nedělních akcí upozorňujeme také na Černovírský kros v délce 4,8 kilometru, který pořádá TJ Sokol Černovír (Královéhradecký kraj), na běh na 6,8 kilometru v Karlových Varech s názvem Dvořákovy okruhy či na krátký a náročný terénní Tyršův běh na Sokol.


TERMÍNOVKA

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 18.08.2011 10:54:45

Vychutnejte si návrat pohodového letního počasí na některém z víkendových závodů. Ať už zvolíte těžkou Cenu firmy Iscarex Dolní Morava – Králický Sněžník, přeshraniční Panevropský půlmaraton či silniční Běh městem Strakonice, nebudete litovat. Pozoruhodnou novinkou je i ultra běh přes vrcholy Lužických hor a premiérově se představí i Maraton Českým rájem.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.