Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Víkend nabízí městskou masovku, přírodní půlmaraton i ultra

Víkend nabízí městskou masovku, přírodní půlmaraton i ultra
foto: Radek Narovec

Daniela Havránková | 01.09.2011 | přečteno: 5747×

Vyznavači extrému se již v pátek sjedou do Frenštátu pod Radhoštěm na Beskydskou sedmičku, kde poměří síly jak s přírodou, tak s olympijskou vítězkou – poběží tam Kateřina Neumannová! V sobotu se pak odehraje premiéra očekávaného běhu Nike Run Prague a nedělním tahákem je obnovený Půlmaraton Moravským krasem. Tím ovšem víkendový program v termínovce zdaleka nekončí. Vyberte si.

Beskydská sedmička slibuje skutečně náročnou výzvu. Závod vede přes hlavní hřeben Moravskoslezských Beskyd. Zajímavostí je, že součet nastoupaných metrů v závodě (5302) je naprosto shodný s převýšením, které překonávají horolezci při výstupu na druhou nejvyšší horu světa K2 (8611 metrů) z poslední vesnice Askole (3300 metrů nad mořem). Na startu se můžete octnout hned vedle olympijské vítězky v lyžování Katky Neumannové!

V sobotu zažije česká metropole první ročník nového městského desítky Nike Run Prague. Běžci ovládnou trať vedenou ze Žlutých lázní do centra od 14:00. Na startu se bude tísnit sedm tisíc běžců v bílém!

V metropoli se také nově představí Zbraslavská závist na 3,5 kilometru s převýšením 190 metrů. Závod je součástí seriálu Běhy do kopců v Praze a okolí 2011. A první sobota v měsíci je již tradičně spjata s akcí Dvě míle s úsměvem v pražské Stromovce.

Za maratonem vyražte na Parkmaraton do Krásné Lípy (okres Děčín). Pěknou krajinou se poběží dvěma národními parky České a Saské Švycarsko do Bad Schandau. Součástí jsou i kratší varianty – půl a čtvrtmaraton – a závod hanbikerů.

Jinou náročnou výzvou je sobotní Běh Broumovskými stěnami spjatý s číslem 25 – letos se koná již 25. ročník a běžci absolvují 25 kilometrů. Pozor, obtížné úseky závodu jsou zvlášť na konci.

Vrchařům se naskytne možnost podívat se na nejvyšší vrchol Orlických hor v závodě Skuhrov nad Bělou – Velká Deštná. Do cíle v nadmořské výšce 1115 metrů musejí urazit 13 kilometrů s celkovým převýšením 750 metrů.

Desítku na silnici a v terénu si můžete zaběhnout v Kašperských horách. Ke startu se dostavte v 10:00 před budovu kina na náměstí. Pod názvem Okolo Petrušovských vrchů se skrývá již 42. ročník běhu v náročném lesním terénu na 8 800 metrů. První start z lyžařského střediska Šachty je ohlášen na 9:30. V terénu se poběží i Kuřimská hora na 5800 metrů, součástí je i kratší lidový běh.

Rovinatá trať o délce 8 280 metrů bude připravena v zámeckém parku v Lysé nad Labem k Běhu zámeckou zahradou . Hlavní závod doplní spousta kratších běhů pro všechny věkové kategorie. A oddíl lyžařského lyžování Baník Osek pořádá běh do vrchu Osek – Dlouhá louka na 5 kilometrů s dalšími vloženými závody.

I neděle nabízí slušnou řádku závodů. Nový pořadatelský tým obnovil tradici obrátkového Půlmaratonu Moravským krasem. Kdo se včasně zaregistroval a vešel se do kapacity 500 závodníků, bude moci bodovat i v žebříčku behej.com.

Náročný lesní okruhový kros slibuje Podčerchovský kros na 7,5 kilometru z Chodova (okres Domažlice) v lese Babí hora. Jinou terénní záležitostí je Bludovský kros (okres Šumperk), který láká na 14 kilometrů ve třech dosti členitých okruzích. Trojlístek nedělních krosů doplní Příčovský kros nedaleko Sedlčan. Všechny tři běhy startují o desáté.

Vrchaři by si v neděli neměli nechat ujít běh Sázava – Lázek (okres Ústí nad Orlicí, 7 900 metrů, převýšení 375 metrů). Jde o součást podniků Iscarex Cup a Maratonstav Český pohár v běhu do vrchu 2011.


TERMÍNOVKA

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 01.09.2011 12:47:40

Vyznavači ultra se již v pátek sjedou na extrémní do Frenštátu pod Radhoštěm na Beskydskou sedmičku. V sobotu se pak odehraje premiéra očekávaného běhu Nike Run Prague a nedělním tahákem je obnovený Půlmaraton Moravským krasem. Tím ovšem víkendový program v termínovce zdaleka nekončí. Vyberte si.
Odkaz na článek

avatar

Trutnov, Hradec Králové

Janca žena 01.09.2011 14:50:03

Běh do vrchu Sázava – Lázek není v okrese Benešov, ale jedná se o Sázavu u Lanškrouna v okrese Ústí nad Orlicí.

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.