Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Plzeňský půlmaraton startuje již tuto sobotu

Plzeňský půlmaraton startuje již tuto sobotu
foto: archív Plzeňského půlmaratonu

Petr Kostovič | 01.10.2011 | přečteno: 5611×

Na Moravě Vokolo Príglu, v Čechách Plzeňský půlmaraton. To jsou dvě největší běžecká lákadla pro druhý říjnový víkend. Hervis Plzeňský půlmaraton kromě změny termínu a trasy přichází letos i s dalšími novinkami. Tou největší je závod stále populárnějších koloběžek, na jehož startu se objeví i dvojnásobný mistr Evropy. Přihlášky již jen v den závodu ve startovní kanceláři.

Z nabité jarní termínovky se závod přesunul na počátek října, kde mu nekonkuruje žádný další větší městský půlmaraton. Pro řadu běžců může být Plzeňský půlmaraton navíc přípravou na maratony konající se koncem měsíce či počátkem listopadu, třeba na Pražský maraton ve Stromovce či Dresden Marathon.

„Chceme běžcům nabídnout možnost závodění při půlmaratonu i v podzimním termínu, donedávna v termínovce jiný větší půlmaraton nebyl. Počátkem října by stále ještě mohlo být pro běh slušné počasí. Tento termín bychom chtěli zachovat i do budoucna,“ říká Roman sladký z pořádající organizace Pro Sport Activities.

Vedle změny termínu je další novinkou změna trasy. Ta by měla být oproti minulosti plynulejší a rychlejší. Běží se tři okruhy, každý z nich o délce 7 032 metru.

„Částečně byla tato změna vynucena rekonstrukcí fotbalového stadionu ve Štruncových sadech. Díky dobré spolupráci s městem se nám ale podařilo dohodnout průběh kolem zoologické zahrady, která patří mezi největší atrakce Plzně. Poběží se ve vzdálenosti tří metrů od jejího plotu a některá zvířata, například zebry, běžci při závodě uvidí,“ láká Sladký k proběhnutí po nové trase. Podle jeho slov bude v ulicích Lochotínská, Pod Vinicemi a Radčická, kudy vede podstatná část trasy, uzavřen jeden jízdní pruh pro běžce.

Týden před závodem je k půlmaratonu přihlášeno více než 300 vytrvalců. „Očekáváme, že tím, že je závod zároveň mistrovstvím České republiky veteránů v půlmaratonu, se nám podaří přilákat na start 400–500 závodníků,“ odhaduje celkovou účast Sladký. Váhavcům je však třeba připomenout, že za snížené startovné ve výši 400 Kč se mohou přihlásit on-line pouze do 4. 10., pak již jen ve startovní kanceláři za 600 Kč. Prezentace k závodu je v hotelu Courtyard by Marriott 7. 10. od 10:00 do 19:00 hod. a 8. 10. od 8:00 do 13:15 hod.

Ve startovní listině nechybí běžci ze skupiny bývalého maďarského reprezentanta Zsolta Benedeka, třeba vítěz nedávných Běchovic Elisha Kiprotich Sawe či jeho oddílový kolega László Tóth, mezi ženami Zita Kácserová.

„Spolupracujeme se skupinou Zsolta Benedeka již čtvrtý rok. Sawe a Tóth mají podobnou výkonnost a budou-li spolupracovat ve dvojici, mohli by se dostat k velice slušnému času,“ odhaduje Sladký možnosti zahraničních účastníků. Na vítěze mužského závodu čeká finanční odměna ve výši 10 000 Kč, nejrychlejší žena si odveze 5 000 Kč. Celkově bude na finančních odměnách rozděleno více než 45 000 Kč a předány věcné ceny v hodnotě 50 000 Kč.

Užít si závodu, udělat něco pro svou kondici a možná i zabojovat o umístění v některé z kategorií veteránského mistrovství bude pravděpodobně motivací většiny dalších účastníků, mezi nimiž nechybí ani velký příznivec běhání, kardiochirurg Jan Pirk. Na účastníky čeká i tombola, doprovodný program pro dospělé a děti a vystoupení hudební skupiny Pilsen Queen Tribute Band.

Láká-li vás účast v Hervis Plzeňském půlmaratonu, nezapomeňte, že start je již příští sobotu ve 14:00 hodin.

Ještě než startovní pistole odstartuje půlmaraton, vydají se na trať závodníci na koloběžkách. Že se bude jednat o opravdový závod potvrzuje i přislíbení účasti nejúspěšnějšího českého závodníka, dvojnásobného mistra Evropy, Ládi Provoda.

Závodníci projedou jeden sedmikilometrový okruh půlmaratonu, který se poběží v centru města na tři kola. Koloběžku vám organizátor závodu klidně zapůjčí. Více informací na www.kolobezky-plzen.cz .


WEB ZÁVODU

MAPKA TRASY

STARTOVNÍ LISTINA

Anketa

Který z termínů Plzeňského půlmaratonu vás více zaujal?

 
18 hl.
 
6 hl.
Celkem hlasovalo 25 uživatelů.

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 30.09.2011 13:48:55

Na Moravě Vokolo Príglu, v Čechách Plzeňský půlmaraton. To jsou dvě největší běžecká lákadla pro druhý říjnový víkend. Hervis Plzeňský půlmaraton kromě změny termínu přichází letos i s dalšími novinkami.
Odkaz na článek

avatar

Praha

Celkem 3004 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:21 (2012)
půlmaraton: 1:34:56 (2011)

Stocki muž 07.10.2011 14:40:33

Ahoj, nevíte někdo, zda-li budou zítra v Plzni vodiči? V Ústí jsem byl rád, že na trati byl Michal Vítů, díky kterému jsem dal půlmaraton za 1:38:43…Hodil by se vodič na 1:35:00 nebo někdo, s kým bych mohl spolupracovat a vyvézt se s ním nebo se s někým hecnout a dostat se společně pod 1:35. Počasí bude obdobné jako v Ústí, možná ještě o něco chladněji a to mi vyhovuje…Snad se někdo najde :-)

avatar

Pelhrimov/Praha

10 km: 0:37:26 (2012)
půlmaraton: 1:22:43 (2011)
maraton: 3:10:26 (2011)

konik muž 07.10.2011 15:42:29

>> Stocki, 07. 10. 2011 14:40:33

Nakul to a vydrž! :-) Tak to chci udělat já, uvidíme, co z toho bude :-D

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.