Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Víkendové taháky jsou známé, zveme i na další závody

Víkendové taháky jsou známé, zveme i na další závody
foto: Zdenek Krchák

Daniela Havránková | 02.10.2011 | přečteno: 2873×

Závody pořádně nabitý bude i tento víkend. O jeho třech hlavních tahácích, pražském STRC XP krosu, brněnském Triexpert Vokolo Príglu a Plzeňském půlmaratonu, jsme již informovali v samostatných článcích. Za účast však stojí i další, neméně zajímavé akce.

Doplňme ještě aktuální informace k tahounům programu.

Atraktivní závod v hostivařském lesoparku i jeho ceny – letenky na Havaj – přilákaly na start k vypuštěné přehradě českou špičku v čele s Pechkem, Pavlištou, Schornou, Churaňovou, Sekyrovou i Metelkovou. Dětské závody začínají v 10 hodin, elita vyrazí v 11:30.

Startovní čísla na závod Triexpert Vokolo Príglu jsou k dispozici naposledy ve čtvrtek v brněnské prodejně Triexpertu, v pátek už jen na přehradě za 500 Kč.

Plzeňský půlmaraton očekává rekordní počet účastníků, jen přes web se přihlásilo přes 400 běžců! A další mají možnost na místě. Závodu jistě prospěl přesun z jarního na podzimní termín a svou roli hraje i fakt, že jde o republikové mistrovství veteránů v půlmaratonu.

V sobotu vás do příjemného prostředí zavede Benešovský maraton a půlmaraton Pojizeřím. Závod je obrátkový a poloviční vzdálenost se tu letos poběží již potřetí.

Také se bude konat již 51. ročník silniční desítky Cena Metuje, jinak také Memoriál M. J. Horáčka. Tradiční novoměstský běh s obrátkou vede údolím řeky a bývá vždy kvalitně obsazen. Nabídne i řadu kratších variant pro mládežnické kategorie.

TJ Liga 100 Olomouc pořádá oblíbený Běh na Praděd, který je zařazen do Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje. Běh na nejvyšší horu Moravy a Slezska slibuje rovnoměrné, zato však citelné stoupání po silnici v délce 9,6 kilometru a převýšení 660 metrů.

V neděli oslaví 20 let konání Běh Smolnickým kopcem. Stejně dlouho funguje i jeho pořadatel ŠAK Chodov. Závod na 5,2 kilometru po zatravněných cestách místy s hlinitým či písčitým povrchem je vypsán i jako Mistrovství Karlovarského kraje v přespolním běhu. Loni tu zvítězili Roman Skalský a Ivana Sekyrová.

Vyhledávaný bývá kros Okolo Ostaše v Polici nad Metují (okres Náchod) u lyžařského vleku Nebíčko. Očekávejte 12,5 kilometru s několika většími stoupáními v délce 50–100 metrů.

V rámci Iscarex Cupu 2011 se koná tradiční lyžařský kros Ve stopě Líšnické patnáctky na 8 kilometrů ve středně kopcovitém terénu.

Připomínáme i Drozdův lesní běh, jeden z našich nejstarších běhů, pořádaný klubem Atletika Sokol Kolín. Měří 4,2 kilometru a běží se na vcelku rovinaté trati se startem (v 10:30 hod.) a cílem na dráze atletického stadionu Miroslava Tučka v Borkách.

Desítkou pro neděli je pak Slovácký silniční běh (AC Slov. Slavia Uherské Hradiště), jeden z největších na jižní Moravě. Rovinatý okruhový závod s kvalitním asfaltovým povrchem láká i na kratší tratě.


TERMÍNOVKA

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 06.10.2011 13:38:33

Závody pořádně nabitý bude i tento víkend. O jeho třech hlavních tahácích, pražském STRC XP krosu, brněnském Triexpert Vokolo Príglu a Plzeňském půlmaratonu, jsme již informovali v samostatných článcích. Za účast však stojí i další, neméně zajímavé akce.
Odkaz na článek

avatar

Celkem 4686 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:34 (2009)
půlmaraton: 1:25:48 (2010)
maraton: 3:02:52 (2010)

MÁRA-TONEC muž 07.10.2011 19:34:41

Nejlepsim tahakem byl pro me minulou sobotu zavod Klenci pod Cerchovem,kam jsem se vydal po dvoudennim soustredku v Plzni. V terminovce start 1.10.201 v 10 h. Hm no super prebeh do nemeckeho Waldmunchenu se nekonal. Duvod neznamy. Myslim ze by mel byt tento zavod vyskrtnuty z of.terminovky. Poradatele byli neschopni upozornit na zmenu terminu. Rozpacity byl i muj hovor po tlf.s predstaviteli mesta ci obce Klenci. Pryc s timto zavodem z terminovky. Mara Rizek z Decina.

Motto: "Běhám s odporem k Městské policii"
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.