Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Zejména na krosy zve víkendová termínovka

Zejména na krosy zve víkendová termínovka
foto: Vladislav Podracký

Daniela Havránková | 09.10.2011 | přečteno: 3677×

S podzimem přišel čas krosů a lesních běhů. Ale závodí se i jinde, vybíráme lákadla víkendové termínovky. Maraton můžete okusit v Kroměříži, půlku v Bratislavě, premiérově se představí horský běh Rubenczal v Krkonoších.

Sobotní výzvou může být již 39. Chřibský maraton. Náročný závod běžce zavede z atletického stadionu v Kroměříži na velký okruh se zvlněným terénem. Ženský traťový rekord stanovila loni Michaela Mertová s hodnotou 2:54:28.

Poloviční trať a zisk bodů do žebříčku behej.com nabídne Bratislavský půlmaraton, který se poběží lesním prostředí bratislavského lesoparku.

Nedaleko Prahy se odehraje Běh o únětickou 10 na 7 kilometrů s členitou tratí v terénu. Součástí Iscarex Cupu 2011 je zase Přespolní běh lyžařů v areálu biatlonu v Letohradě v délce 8 kilometrů.

Již 86. ročník závodu Běh kolem Ameriky láká na hlavní trať o něco málo delší než 8 kilometrů v pěkném lesním prostředí. Za desítkou se tento víkend vydejte do Lipova (okres Hodonín) na Lipovskou desítku.

Specialitou pak bude jistě nový horský běh Rubenczal na 22 kilometrů s heslem „Poznej svého ducha!“. Start i cíl je na horské chatě Portášky.

Nedělní členitý kros Malá kunratická vás provede v délce 3 250 metrů Kunratickým lesem, ovšem po zcela jiné trati než legendární Velká kunratická. Start je přitom na stejném místě, tedy u Kunratického mlýna, od půl jedenácté.

Na známý kros Velká pardubická cross country se ve městě perníku vydejte na stadion na Olšinkách.

Silniční běh turnovských atletů s prostým názvem Hruštice v délce 15 kilometrů vede atraktivní krajinou z okraje Turnova na obrátku v Malé Skále. Pozor, běžci tu zdolají značné převýšení.

V Jesenici si zaběhněte náročný kros Jesenický surovec na 12 kilometrů v rámci Jesenického festiválku, který je setkáním vysokohorských turistů na konci sezóny.

Borský klub lyžařů pořádá jubilejní čtyřicátý Borský kros – Memoriál Vladislava Doležala. V Machově v areálu běžeckých tratí Doleček (okres Náchod) se poběží závody různých délek až do 10 kilometrů.

Na atletickém stadionu v Plzni – Skvrňany budou běžci kroužit přesně 60 minut v rámci Plzeňské hodinovky.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 13.10.2011 11:59:29

S podzimem přišel čas krosů a lesních běhů, ale závodí se i jinde. Vybíráme lákadla víkendové termínovky. Maraton můžete okusit v Kroměříži, dostihovou trať zase v rámci tradiční Velké Pardubické cross country. Premiérově se představí horský běh Rubenczal v Krkonoších.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.