Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Víkend přinese masovou Hornickou desítku, RunTour i Ádrkros

Víkend přinese masovou Hornickou desítku, RunTour i Ádrkros

Daniela Havránková | 01.11.2011 | přečteno: 4298×

Hlavní závodní dění prvního listopadového víkendu se odehraje v sobotu, která bude skutečně velmi rušná. Frýdek Místek zažije tradičně vyhledávanou Hornickou desítku, v Plzni startuje seriál Česká Pojišťovna RunTour a na pěkný kros si zajeďte do Adršpašských skal. Komu se nebude chtít vyběhnout, v neděli je možné sledovat tradičně nabitý New York Marathon.

V sobotu se poběží Hornická desítka, která mívá vždy vysokou návštěvnost. Loni to bylo téměř dva tisíce závodníků na různé běhy, oblíbené jsou zejména ty pro mládež. Na akci se můžete ještě registrovat na místě do 15 minut před startem. V hlavním závodě vás čekají tři rovinaté okruhy ulicemi a parkem v centru Frýdku Místku.

Další desítka se koná v Plzni pod názvem RunTour Plzeň. Zahajuje seriál závodů a o celé akci jsme již psali v samostatném článku.

Atraktivní terénní běh na devět kilometrů mezi skalami nabízí Ádrkros v Dolním Adršpachu. Proběhnete se tu velmi členitým terénem skalního města včetně schodů či dřevěných lávek.

Všechny tři sobotní taháky patří do žebříčku behej.com, stačí si jen vybrat. Ovšem tím nabídka závodů zdaleka nekončí.

Maraton a ne jen tak obyčejný, to je Horolezecký krosmaraton, který se poběží v České Lípě. Trať vede po lesním okruhu o délce 10,5 kilometru, pouze 300 metrů tvoří asfalt. Profil je tu mírně zvlněný.

Poloviční vzdálenost urazíte v rámci Otrokovického půlmaratonu, jehož součástí jsou i štafetové závody dospělých a mládeže.

V Praze máte závodních příležitostí hned několik. Trať Běhu Mrázovkou na 3,7 kilometru vás protáhne několikrát pod lanovkou hotelu Mövenpick a podél Bertramky. Intervalově se bude startovat na Běhu o koláč panny z Dívčích hradů a na rovinkách, střídaných stoupáním i klesáním zvládnete od 1 do 5,25 kilometru. V Kunratickém lese se koná Listopadové běhání s celou řadou dětských běhů. A ve Stromovce si již tradičně můžete zaběhnout pro teplý lívanec v cíli závodu Dvě míle s úsměvem.

V neděli se nabízí Sild Kros po cestách a pěšinách Krčského lesa se středně náročným profilem o celkové délce 10 kilometrů. Ve Kdyni (okres Domažlice) se odehraje silniční Běh na Koráb. Na Běh kolem Doubravky se vydejte do Teplic, na programu zde bude desítka a další kratší závody.

Nenechte si rovněž ujít nedělní přenos (bohužel jen na zahraničních stanicích) z maratonu v New Yorku, který poběží i řada českých a slovenských běžců. Na startu se objeví i známé tváře z jiných sportů – hokejista Mark Messier nebo běžec na lyžích Thomas Alsgaard.


TERMÍNOVKA

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 03.11.2011 10:15:27

Hlavní závodní dění prvního listopadového víkendu se odehraje v sobotu, která bude skutečně velmi rušná. Frýdek Místek zažije tradičně vyhledávanou Hornickou desítku, v Plzni startuje seriál RunTour a na pěkný kros si zajeďte do Adršpašských skal.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.