Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kde dobře nakoupíte jarní sortiment?

Kde dobře nakoupíte jarní sortiment?
foto: Dan Orálek, Triexpert

Radek Narovec | 11.04.2012 | přečteno: 14959×

V listopadu jste měli možnost dát hlas své oblíbené prodejně s běžeckým sortimentem. V těsné anketě jsme korunovali tři vítěze: Sanasport, Triexpert a Trailpoint. Nyní nastalo období, kdy byste měli doplnit botníky a šatníky. Snad tedy nepohrdnete připomenutím, kde se podle našich čtenářů nakupuje nejlépe. V komentářích můžete připojit čerstvé dojmy a hodnocení.

Tři různé přístupy k podnikání, tři názorově různé skupiny lidí, tři různé preference sortimentu. Brněnský Sanasport vedený trojicí zanícených sporťáků od vás dostal rovných tři sta hlasů a o fous porazil Triexpert vlastněný taktéž brněnským patriotem Janem Lepierem. O hodně pozadu, leč pořád s gigantickým náskokem před zbytkem pole zůstal třetí Trailpoint Michaela Dobiáše z Prahy.

Myslíme si, že všichni bez rozdílu dávají do běžeckého podnikání opravdu vše. Občas mezi nimi přeskočí jiskra, ale to ke sportu patří. Hlavní zprávou je, že počet dobrých běžeckých prodejen rok od roku roste. Zajímavostí je, že hluboko v poli poražených zůstaly velké sportovní řetězce, přičemž nejlépe z nich se vedlo nejnovějšímu v ČR – Decathlonu. Ten zatím teprve buduje svou síť u nás, tak uvidíme, zda jej příznivé reference z Liberce přivedou v naší anketě napřesrok na stupně vítězů.

Všem vítězům jsme položili stejné otázky na jejich podnikání a cíle do budoucna. Zde jsou jejich odpovědi.

Jak jste dospěli k rozhodnutí otevřít si běžeckou prodejnu?

SANASPORT: V branži jsme již 16 let. Prodejny se sportovní a zdravou obuví jsme provozovali od počátku 90. let v Břeclavi, Hodoníně a v Hustopečích u Brna. Vzhledem k tomu, že jsme již tenkrát znali prostředí a určité tápání jak vrcholových, tak především amatérských sportovců při výběru typologicky vhodné obuvi, rozhodli jsme se otevřít brněnskou speciálku, která bude zázemím, produkty a proškoleným personálem náležitě vybavena pro individuální servis nejen běžcům, ale díky prestižnímu vnímání značek Asics, Mizuno a Inov-8 i dalším sportům.

TRIEXPERT: Téměř celý život se věnuji sportu, jak vrcholovému, tak pro radost. Běh je pro mě v současné chvíli nejméně náročnou sportovní a časovou aktivitou. Vždy jsem měl tendence ke spojení sportovní aktivity s podnikáním a po odběhání několika tisíc kilometrů jsem se rozhodl, že toto spojení bude mým dalším pilířem v podnikání.

TRAILPOINT: Já si říkal, že by to moh bejt dream job, mít běžecký boty „zadara“, trénink součástí práce a občas nějakou zahraniční „služebku“ na maraton. Ne vážně, bylo to asi logické vyústění většího počtu událostí a faktorů.

Kdy jste otevřeli vaši první prodejnu (máte-li jich více)?

SANASPORT: Pokud máte na mysli první ryze sportovní prodejnu, tak tu jsme otevřeli na počátku roku 2009 v Brně na ulici Kopečná 46 v místní architektonické raritě, zrekonstruovaném nájemním domě starém přes 485 let. Úskalím nebylo ani tak vytvořit prodejnu, jako právě ctít památková specifika tohoto domu a zajistit moderní sklad, kde je trvale k dispozici 800 párů sportovní obuvi, oblečení a doplňků. Podařilo se nám to.

TRIEXPERT: 23. dubna 2010 jsme koupili již zaběhnutou specializovanou prodejnu Triexpert.

TRAILPOINT: První prodejnu TRAILPOINT jsme otevřeli letos na jaře.

Kolik lidí tvoří váš tým?

SANASPORT: Celkem osm kmenových zaměstnanců. V Brně máme pět zaměstnanců zodpovídajících za chod prodejny, týmové kluby, komunikaci s klienty a marketing. V našem logistickém centru v Pardubicích máme další tři kolegy, kteří se starají o celkový chod internetového obchodu, zejména správu logistického skladu a expedici zboží. V našich řadách máme také externisty převážně z oblasti podiatrie a kondiční přípravy.

TRIEXPERT: Cca 15 lidí.

TRAILPOINT je takovej rodinnej podnik. Naplno se obchodu věnuju já a hodně mi pomáhá přítelkyně Dagmar. Když je potřeba můžu se spolehnout i na ostatní členy rodiny.

Jaký sortiment značek u vás běžci naleznou?

SANASPORT: Z běžeckých jsou to ikony Asics, Mizuno, Inov-8, Craft, Moose, sporttestery Polar a výživa QNT. Značky Asics a Mizuno jsou však u nás zastoupeny také v dalších sportech jako volejbal, florbal, squash, badminton, tenis, házená. Dále máme v sortimentu kvalitní produkty pro volný čas a pohyb v přírodě jako Treksta, Teva, Merrell, Oliver, Chaco, Kayland a zdravotní pomůcky Mc David.

TRIEXPERT: Exklusivně Brooks, běžecké oblečení GORE a sporttestery Timex a dále potom Mizuno, Adidas, Inov-8, NEW BALANCE, NIKE, Salomon, Craft, Icebreaker, vložky do bot Footdisc a Superfeet, kompresní ponožky a návleky CEP, SLS3, kompresní oblečení Skins a CEP, ponožky X-socks a další.

TRAILPOINT: Nabízíme širokou škálu obuvi a doplňků značky INOV-8, Vivobarefoot, vybrané modely značky New Balance a oblečení značky CRAFT. Na zimu pak specialitu od firmy Kahtoola – Microspikes. V blízké budoucnosti připravujeme uvedení dalších zajímavých značek.

Na co speciálního byste je chtěli pozvat?

TRIEXPERT: Exlusivně na běžecké boty Brooks, na nejlepší střihově padnoucí oblečení GORE a sportestter s GPS Timex.

TRAILPOINT: Kdo zrovna neshání novou obuv, může se stavit na naší specialitu ZZTee, Bernarda s čistou hlavou nebo třeba ochutnat indiánskou specialitu – Chia semínka.

Co u vás běžci rozhodně nenajdou?

SANASPORT: Nenajdou u nás hrozbu, že budou odcházet v typologicky špatně vybrané obuvi. Každého běžce, ale také volejbalistu, florbalistu, squashaře, házenkáře, tenistu nebo člověka vyznávající zdravý pohyb v přírodě nepustíme ven ve sportovním vybavení, které by nebylo typologicky vhodné pro jeho sportovní či pohybové aktivity. Na toto klademe velký důraz.

TRIEXPERT: Ucelený sortiment všech značek. Jsme běžci, tak vybíráme a prodáváme pouze věci pro běh vhodné. Přemíru slev.

TRAILPOINT: Čtyři centimetry gumy pod patou.

Co běžeckého kromě prodeje děláte?

SANASPORT: Jsme spolupořadatelé běžeckých závodů jako například Sanasport Běžecká Tour Vysokoškolské Ligy a Sanasport brněnské zimní ligy což je soubor závodů v orientačním běhu. Podporujeme také mladé lidi na všech výkonnostních úrovních. Proto pro příští rok chystáme novinky v oblasti podpory rozvoje talentované sportovní mládeže.

TRIEXPERT: Provádíme diagnostická vyšetření na nejmodernějších zařízeních, pořádáme běžecké závody Triexpert cup a Triexpert Vokolo priglu, podporujeme sportovce (běžce) materiálně i finančně, pořádáme běžecké soustředění, řídíme a vedeme sportovní klub.

TRAILPOINT: Pořádáme Šárecko-Hanspaulský Ultra Trail ŠUTR, fotíme na závodech, spolupracujeme s fyzioterapeuty…

Jaký je či skoro už byl letošní rok z podnikatelského hlediska?

SANASPORT: Podrobně a pečlivě sledujeme trendy v oblasti běžeckého vybavení a to přispívá k samotnému růstu naší společnosti Sanasport.cz.

TRIEXPERT: Odrazovým můstkem pro další sezóny, dobrý.

TRAILPOINT: Trať je čím dál náročnější a my si jí čím dál víc užíváme…

Co vás nejvíce trápí a sužuje?

SANASPORT: Nedostatečné obecné povědomí veřejnosti o potřebě kvalitního běžeckého vybavení.

TRIEXPERT: Prodejci, kteří si hrají na běžecké speciálky a zdaleka se tomu nepřibližují. Prodejci, kteří mají k běžeckému sportu daleko a podbízejí se pouze cenou a neprovádí žádný servis pro běžce. Náhražky a napodobeniny…

TRAILPOINT: Plantar Fasciitis

Můžete nastínit vaše další plány?

SANASPORT: Budování značky Sanasport.cz jako garanta kvalitních produktů a služeb.

TRIEXPERT: Otevřít další specializované obchody v dalších městech, rozšířit služby prodejen o fyzioterapii, pořádání běžeckých soustředění, vedle současných závodů uspořádat další velký závod a další plány nechme na příště…

TRAILPOINT: Ano, stavte se v TRAILPOINTu…

Prozradíte váš sen?

SANASPORT: Po naplnění našich pracovních plánů bych se chtěl věnovat své rodině na 120%. Myslím, že si to zaslouží.

TRIEXPERT: Na sny není prostor, pouze na činy. Nesním, ale kladu si cíle, které se snažím plnit.

TRAILPOINT: Těch je spousta, třeba dva měsíce prázdnin v Coloradu zakončené Leadville 100 nebo si zaběhnout UTMB, CCUM.

Prostor pro vzkaz čtenářům/zákaz­níkům:

SANASPORT: Děkujeme zákazníkům a čtenářům za hlasy a podporu v anketě Běžecký obchod roku. Přední umístění je pro nás milým překvapením, ale i závazkem do budoucna. Jsme rádi, že prostřednictvím redakce Běhej.com se zde udělalo přátelské prostředí, kde je velmi příjemné spočinout.

TRIEXPERT: V Triexpertu žijeme během a co vy?

TRAILPOINT: Hledáš ty správné boty do terénu? Máš chuť vyzkoušet minimalistickou alternativu obuvi ve stylu barefoot/naboso? Chceš shodit pár kilo a dostat se zpátky do formy? Nebo sháníš vybavení, který ti pomůže vypadnout ven, rozběhnout se, vyčistit si hlavu, poznat, kde jsou tvoje limity a možná je posunout o něco dál? Pak navštiv TRAILPOINT – první obchod specializovaný na obuv pro přirozený pohyb a běh v terénu i v městské džungli.


Výsledky loňského hlasování. Do ankety byly zahrnuty pouze obchody s nabídkou více značek.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 08.11.2011 11:07:21

Minulý měsíc jste měli možnost dát hlas své oblíbené prodejně s běžeckým sortimentem. Z otevřené a poměrně benevolentní ankety se rychle stal souboj fan klubů, což není na škodu, protože práce se zákazníky není jen o prodeji samotném. Aby nedošlo ke sporům o způsob vyhlášení vítěze, rozhodli jsme se pro letošní rok korunovat hned tři obchody. Sanasport, Triexpert a Trailpoint />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.