Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Svátek přinese běhy 17. listopadu, víkend krosy i závody na dráze

Svátek přinese běhy 17. listopadu, víkend krosy i závody na dráze
foto: Martin Symon

Daniela Havránková | 14.11.2011 | přečteno: 7446×

Volný čtvrtek, kdy si připomeneme hned dvě důležitá výročí, nabízí několik závodů s významným datem v názvu. A další příležitosti se naskytnou tradičně o víkendu. Vybírat můžete z celé řady krosů, specialitou pro fajnšmekry bude dvacítka, třicítka a maraton na dráze.

Čtvrteční Běh 17. listopadu v pražské Hvězdě je současně Akademickým mistrovstvím v přespolním běhu. Závod vede prakticky po rovině v okruzích po lesních cestách i terénem parku. Muži běží 9, ženy 4,4 a veteráni 6 kilometrů, zařazeny jsou i závody žactva.

Další Běhy 17. listopadu se konají například v Kadani, Jehnicích (Jihomoravský kraj) či v Přerově.

Jinou variantou je Běh městem Hradec Králové, který pořádá hradecká Liga 100. Na rovinaté okruhové trati parkem po nábřeží Labe a přilehlou zástavbou se běží v hlavním závodě 9 700 metrů. Proběhne zde i vyhlášení Velké ceny Východočeské oblasti. K závodu přijďte do ZŠ v Lipkách, první start je v půl jedenácté.

Na dráze můžete ve čtvrtek závodit v rámci 4. ročníku Velké ceny 17. listopadu na stadionu ASK Děčín. Poběží se tu 5 000 metrů, děti kratší vzdálenosti.

V sobotu se ve Stromovce odehraje Otevřený přebor Prahy v krosu v rámci Podzimního běhu Olympu. Tratě o délce 6 340 metrů a kratší tu vedou po trávě a hliněných cestách, první startovní výstřel zazní v 10:30.

Vydat se můžete také na Karlovarský kros dlouhý 6,2 kilometru do Staré Role, který je zároveň finálovým závodem Běžecké ligy 2011.

Na neděli bude nachystán oblíbený Vodácký přespolní běh v pražském Ďáblickém háji. Proběhnete se tu po lesních pěšinkách středně členitým terénem, startuje se intervalově po dvojicích. Letos se koná jubilejní 40. ročník.

Poměrně náročným vrchařským závodem ve stylu nahoru dolů bude Běh na Chlum, který startuje v Křešicích u Děčína. Na 6,5 kilometrech zdoláte stoupání 368 metrů.

Pokud chcete pořádnou porci kilometrů na dráze, pak je tu pro vás Plzeňská třicítka, dvacítka a maraton na dráze, kterou pořádá SC Marathon Plzeň.


TERMÍNOVKA

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 15.11.2011 18:14:52

Volný čtvrtek, kdy si připomeneme hned dvě důležitá výročí, nabízí několik závodů s významným datem v názvu. A další příležitosti se naskytnou tradičně o víkendu. Vybírat můžete z celé řady krosů, specialitou pro fajnšmekry bude dvacítka, třicítka a maraton na dráze.
Odkaz na článek

avatar

Ostrava

Celkem 28050 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:32:50 (2005)
půlmaraton: 1:14:30 (2005)
maraton: 2:45:04 (2005)

Baláž R:-)man muž 15.11.2011 20:37:10

Ještě bych rád pozval všechny vyznavače horských běhů a maratonu k nám do Beskyd na 4.ročník Frenštatského horského běhu na 35 km.Akce se koná ve čtvrtek 17.11. a běží se po nejatraktivnějších místech v okolí Frenštátu tedy Velký Javorník,Radhoš­ť,Pustevny.Tra­sa je dosti kopcovitá a součástí závodu je i vložený závod na 8,7 km na Velký Javorník a zpět.Má být inverze takže je šance na hřebenech běžet za krásného slunečného počasí a možná už i na nějakém poprašku sněhu kdy dnes v nedaleké Ostravě jemně nasněžilo.Např. dnes bylo na horách krásně sliunečno když všude jinde v nížinách bylo inverzně zataženo. Propozice a web závodu: http://www.frenstatskydogtrekking.estranky.cz

Motto: EXTREME-TEAM...chceme více ...chceme bourat hranice...
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.