Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Češi skončili poslední na ekidenské štafetě v Japonsku

Češi skončili poslední na ekidenské štafetě v Japonsku
foto: archív závodu Chiba Ekiden

Ivo Domanský, Petr Kostovič | 24.11.2011 | přečteno: 4409×

Český tým se zúčastnil prestižního mezinárodního štafetového běhu Ekiden v japonské Chibě, kde obsadil poslední místo ze dvanácti startujících týmů výsledným časem 2:16:33.

„Vidím to letos na poslední místo,“ odhadoval před závodem reálnou sílu českého týmu Pavel Tunka, asistent reprezentačního trenéra běhu, díky jehož kontaktům s pořadateli dostali čeští vytrvalci pozvánku na prestižní štafetový maraton i letos.

Z různých důvodů nemohli startovat někteří původně nominovaní závodníci, například na soustředění v Maroku trénující kroměřížský Milan Kocourek či zraněná Petra Kamínková, na poslední chvíli onemocněla i mladá plzeňská běžkyně Květa Pecková a startovat odmítli i další. Češi tak odjeli do Japonska v okleštěné sestavě, která sice zabojovala, ale v těžké mezinárodní konkurenci to na lepší umístění nestačilo.

Pouze Kreisinger, který běžel jako třetí člen štafety desetikilometrový úsek, zaběhl 30:23 a porazil Rumuna Soareho a Novozélanďana Smitha, finišmanka Pavla Schorná Matyášová běžela 7 192 m v čase 25:23, za ní skončila na tomto úseku ještě Marchantová z Kanady. Ostatní (Kourek 5 km/14:41, Preibischová 5km/16:44, Sekyrová 5km/17:29 a Bajza 10km/31.53) byli na svých úsecích nejpomalejší.

Závod vyhrála štafeta Keni v čase 2:04:40 před reprezentačním týmem Japonska 2:04:59. Třetí skončil výběr japonských univerzit 2:07:26, čtvrtí byli Rusové 2:07:56, páté Spojené státy 2:09:06 a šestá Austrálie 2:09:56.

V japonské Chibě se od roku 1988 utkávají v mezinárodním štafetovém závodě nejlepší světové reprezentační týmy. Zprvu to byly oddělené týmy mužů a žen, od roku 2007 jde o soutěž smíšených štafet. Právě v tom je zvláštní kouzlo závodu. Běží se šest úseků, jejichž vzdálenost dá v součtu délku maratonu. Začínají muži na vzdálenosti pět kilometrů, pak je vystřídají na stejné distanci ženy. Ty předávají opět mužům, kteří vyrážejí na desetikilometrovou vzdálenost. Následuje ženská pětka, opět mužská desítka a finišují ženy na trati o délce 7 195 metrů.

V loňském roce obsadili Češi jedenáctou, předposlední příčku časem 2:15:23.


VÝSLEDKY ZÁVODU CHIBA EKIDEN

WEB ZÁVODU

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

idom, pkos 24.11.2011 08:28:09

Český tým se zúčastnil prestižního mezinárodního štafetového běhu Ekiden v japonské Chibě, kde obsadil poslední místo ze dvanácti startujících týmů výsledným časem 2:16:33.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.