Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kdo chytí kocoura Mikeše (anebo Pechka) v Senohrabech?

Kdo chytí kocoura Mikeše (anebo Pechka) v Senohrabech?

Tomáš Nohejl | 25.11.2011 | přečteno: 1957×

Haló, běžci. Poctěte spřízněnou komunitu běžců na lyžích aspoň jednou za sezonu účastí na jejich běhu, jejich sezona právě vrcholí. Jedinečnou šanci máte v neděli v Senohrabech, kraji Ladova legendárního kocoura Mikeše. Nedaleko od Prahy, díky zvláštnímu mikroklimatu nečekaně i tady lyžařského minicentra. Těší se na vás už 55. ročník běhu na Vávrově palouku.

Předloni sem našlo cesto téměř čtyři sta běžců. Loni, i když už bylo nasněženo, tři stovky. „Kapacitu zvládneme, nic neomezujeme,“ říká Jan Oberländer, dobrá duše zdejšího lyžařského klubu. „Vracíme trať na původní trasu, kde se běhalo poslední tři roky. Jen loni jsme ji museli kvůli terénním pracím trochu pozměnit.“

Už v sobotu můžete posílit týmového ducha soudržnosti a zastavit se tu na brigádu. „Budeme značit tratě, hrabat listí, práce se najde pro každého,“ potvrzuje „Obik“ tradici posledního listopadového víkendu, kterou založil místní bard Ála Syrovatský.

Zdejší areál prošel na podzim další úpravou. Podél tratí vztyčili umělé osvětlení, na zimu pořídili novou radlici. Takže kromě klasické stopy tu upraví čerstvě i pruhy bruslařské tratě. Hlavně, aby napadlo. Na 17. prosince už vypsali lyžařský maraton na 60 km!

Teď ale čeká běžce míň. Na zvlněných lukách a v přilehlých lesích muži běží 8 km, ženy 4 km, k tomu se chystají i všechny dětské kategorie. „Povrch je suchý, pevný, dlouho takový nebyl,“ doplňují místní. Přihlašuje se jen na místě, děti do 9:45, ostatní do 10:30. Start žáčků je v 10:05, dospělých od 11:15.

Pozor, běhá se podobně jako v Kunraticích nebo Ďáblicích a na Zbraslavi intervalově po 30 vteřinách. Schovat se budete moci před startem ve stanu CK Adventura.

Vítězství přijede obhajovat Petr Pechek jako svoji poslední přípravu na mistrovství světa v trailovém běhu na Havaji, kam cestuje už v pondělí večer. „Jo, jo, budu tam, těším se,“ potvrzuje aktuálně nejlepší český maratonec. Loni tu běžel 25:12. Jeho největší soupeř Jan Havlíček ale chybí. Nejlepší žena Iva Košárková, orienťačka z Kerteamu, dala 20:25. A co vy?

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 25.11.2011 11:29:48

Haló, běžci. Poctěte spřízněnou komunitu běžců na lyžích aspoň jednou za sezonu účastí na jejich běhu, jejichž sezona právě vrcholí. Jedinečnou šanci máte v neděli v Senohrabech, kraji Ladova legendárního kocoura Mikeše. Nedaleko od Prahy, díky zvláštnímu mikroklimatu nečekaně i tady lyžařského minicentra. Těší se na vás už 55. ročník běhu na Vávrově palouku.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.