Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Lyžařský běh v Senohrabech hřálo běžecké sluníčko

Lyžařský běh v Senohrabech hřálo běžecké sluníčko
foto: Libor Vašek

behy.cz | 27.11.2011 | přečteno: 4230×

Na Vávrově palouku se opalovalo, i přes jinovatku ve stinných pasážích lesa se běhalo v kraťasech a všude kolem se motaly děti a psi. Stovky nadšených běžců, pohodová atmosféra, vzorně upravené a vyčištěné tratě, byť těžké a zakroucené. Takový byl už 55. Podzimní běh lyžařů v Senohrabech v kraji kocoura Mikeše. Psala se první adventní neděle.

Mezi muži vyhrál nejlepší český maratonec Petr Pechek v čase 26:27. „Bylo to o něco delší než loni. Neběželo se mi moc dobře, asi jsem přepálil začátek. Ale trať byla perfektní, ani jsem nepotřeboval tretry, které jsem tak trochu zapomněl,“ vyprávěl. Ne že by tak zničil soupeře, tady se totiž běhá jen po dvojicích s půlminutovými intervaly.

Druhý skončil s 35vteřinovým odstupem Martin Edlman ze Slavie a třetí až minutu za vítězem Anuzar Junson z Roveru.

Pechek se třetím triumfem zařadil do historie závodu třeba vedle nyní známého trenéra Bohdana Müllera. Povzbudila ho i přítelkyně, dnes jen fandící běžkyně Iva Tržilová. Závod byl pro něj poslední přípravou před mistrovstvím světa v trailovém běhu na Havaji, kam letí zítra.

Jeho potenciální hlavní soupeř Jan Havlíček zůstal jen mezi diváky s kočárkem.

V závodě žen zaznamenali organizátoři rekordní účast. Na trať se jich letos vydalo 69, což oproti posledním letům, kdy jich tu startovalo kolem třiceti, potvrdilo, že příslušnic něžného pohlaví běhá a závodí stále více. Většina z nich se v cíli shodla, že závod byl delší než avizované 4 kilometry. Na výsledku to však nic nemění, protože podmínky tu byly pro všechny stejné.

Nejrychleji tedy zaběhla Kamila Gregorová (SK Chotěboř), která měla v nohách jedenáct kilometrů ze včerejší Svatojánské dvacítky, kde skončila třetí. Tady v Senohrabech trať zvládla za 19:18. Do cíle spěchala, v kočárku tam totiž nechala spát svou nejmladší dcerku.

„Dnes se mi běželo dobře, vyšlo počasí a povrch byl tvrdý. Cesty také byly bezvadně vymetené od spadaného listí, jak je tu dobrým zvykem,“ sdělila Gregorová v cíli.

Druhá skončila Daniela Havránková (PSK Olymp Praha) výkonem 20:50. Bronz vybojovala Barbora Klusáková (Derňa systém) časem 21:55.

V hlavním závodě na 8 kilometrů se utkalo celkem 164 borců, vedle mužů i několik žen. Kromě běžců se ukázaly i známé tváře z mnoha jiných odvětví, třeba maratonský světový šampion z kanoe Martin Kolanda, bývalý mistr světa v kvadriatlonu Martin Dvořák, či kaskadérka Hanka Dvorská.

Nebývalý zájem byl i o dětské kategorie. „Škoda jen, že zatím máme pouze jednu kategorii minižáků pro děti do 10 let. V budoucnu bychom počet kategorií chtěli rozšířit, aby měly šanci i děti, které jsou mnohem mladší,“ slíbila Vanda Březinová-Kadeřábková z realizačního týmu závodu.

VÝSLEDKY ZÁVODU

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behy.cz 27.11.2011 19:37:22

Na Vávrově palouku se opalovalo, i přes jinovatku ve stinných pasážích lesa se běhalo v kraťasech a všude kolem se motaly děti a psi. Stovky nadšených běžců, pohodová atmosféra, vzorně upravené a vyčištěné tratě, byť těžké a zakroucené. Takový byl už 55. Podzimní běh lyžařů v Senohrabech v kraji kocoura Mikeše.
Odkaz na článek

avatar

Dobřichov

Celkem 7103 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:16:31 (2012)
maraton: 2:50:29 (2016)

honzaherda muž 28.11.2011 14:07:08

záběry hlavně z dětských závodů a startu žen : http://honzaherda.rajce.idnes.cz/…ru_27_11_11/ Závod fakt super, díky počasí jsme nemrzli před startem. A takhle vymetené cesty, smekám.

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.