Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

O víkendu se rozběhnou vánoční běhy a vyvrcholí Iscarex cup

O víkendu se rozběhnou vánoční běhy a vyvrcholí Iscarex cup
foto: Martin Symon

Daniela Havránková | 06.12.2011 | přečteno: 3063×

Adventní čas je také časem tradičních vánočních běhů, kterými si můžete zpestřit aktuální, spíše tréninkové běžecké období. V Praze se o víkendu poběží o hostivařského kamzíka, Plískov bude hostit jubilejní 30. ročník Běhu Bukovem, v Němčicích u Litomyšle se zakončí letošní Iscarex Cup a v náhradním termínu se koná Večerní běh městem Čelákovice.

Z hráze hostivařské přehrady se rozběhne sobotní závod O hostivařského kamzíka, který láká na náročný členitý profil trati dlouhé 5,8 kilometru. Pro účastníky tu bude připravena také tombola.

Již potřicáté se uskuteční lesní kros Běh Bukovem v Plískově (okres Rokycany). Běží se po lesním okruhu se značným převýšením, muži 8,25, ženy 4,26 kilometru. Organizátoři slibují bohaté ceny a speciální divočácký guláš.

Oblíbený Večerní běh městem Čelákovice musel změnit datum konání závodu dospělých kategorií kvůli rekonstrukci náměstí. Děti se již utkaly listopadu, tuto sobotu se poběží hlavní závod na 6,4 kilometru ve čtyřech městských okruzích s malým převýšením, ovšem za plného provozu.

V sobotu se také uskuteční poslední letošní závod Iscarex Cupu, silniční Vánoční běh kolem Zlatého pásku v Němčicích u Litomyšle. Po jeho skončení bude následovat v místním kulturním domě slavnostní vyhlášení výsledků poháru.

V Bílovicích nad Svitavou bude připraven Vánoční běh Rudolfa Těsnohlídka v délce od čtyř do osmi kilometrů.

Skutečnou výzvou je Vánoční náladový koloběh z Řípu do Prahy pro smíšené dvojice. Ty urazí téměř 50 kilometrů s pomocí jednoho kola, na kterém se muž a žena libovolně střídají. Trať vede terénem i po silnici a z velké části kopíruje červenou turistickou značku.

V neděli bude pokračovat druhým závodem seriál Chebská běžecká zima v areálu pod chebským hradem.

Desítku si můžete zaběhnout v rámci 269. Malé ceny Monaka od restaurace Monaco ve Slatiňanech (okres Chrudim). Součástí akce je i kratší závod na 3,6 kilometru.

Rovinaté tratě v okolí stadionu TJ Slezan ve Frýdku Místku budou dějištěm silničního Předvánočního běhu na 8 kilometrů.

Osmičku představuje i nedělní Běh kolem Špičáku v Kadani, který je součástí Zimního běžeckého poháru.


TERMÍNOVKA

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 08.12.2011 11:24:14

Adventní čas je také časem tradičních vánočních běhů, kterými si můžete zpestřit aktuální, spíše tréninkové běžecké období. V Praze se poběží o hostivařského kamzíka, Plískov bude hostit jubilejní 30. ročník Běhu Bukovem, v Němčicích u Litomyšle bude zakončen letošní Iscarex Cup a v náhradním termínu se koná Večerní běh městem Čelákovice.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.