Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Štěpánská koleda v Čáslavi vyšla nejlépe Kourkovi

Štěpánská koleda v Čáslavi vyšla nejlépe Kourkovi
foto: Magdaléna Havránková

behy.cz | 26.12.2011 | přečteno: 3648×

Štěpánský běh v čáslavských sadech Vodranty, který organizuje držitelka světového rekordu v běhu na 800 metrů Jarmila Kratochvílová, ovládl i letos jeho loňský vítěz Lukáš Kourek (Nové Město na Moravě). Trať dlouhou 4,9 kilometru proběhl v čase 14:43. Ženskou vítězkou se stala Daniela Havránková (PSK Olymp Praha) za 18:15.

21. ročník závodu (dříve Silvestrovského běhu) přilákal na druhý svátek vánoční na 82 účastníků. V blízkosti atletického stadionu AC Čáslav na ně čekal okruh hliněných cest v délce 2 450 metrů s minimálním převýšením. Žákovské a dorostenecké kategorie a lidový běh se spokojily s jedním okruhem, ostatní jej absolvovali dvakrát. Zhruba desítka dětí běžela samostatný kratší běh.

Lukáš Kourek pojal hlavní závod stylem start–cíl. S odstupem za ním se pak držela skupinka pěti běžců, mezi nimiž se rozhodovalo o dalších předních pozicích. Vítězný Kourek byl dnes nakonec velmi spokojen: „Podmínky byly ideální, žádný sníh ani bahno, teplota několik stupňů nad nulou. Nebyl jsem ničím překvapen, jezdí sem už tradiční konkurence, například z Pardubic.“ A také se svěřil s nejbližšími závodními plány: „Letos už nic nepoběžím, až v příštím roce mě čekají halové mítinky v zahraničí, kde budu startovat na patnáctistovce.“

Druhý nakonec doběhl Jan Janů (Hvězda Pardubice) výkonem 15:15, na paty mu šlapal Kourkův kolega Petr Vitner (Nové Město na Moravě), kterému v cíli naměřili 15:16.

Závod žen měl dvě favoritky, domácí běhající tělocvikářku Petru Dvořákovou, (rozenou Fouskovou z AC Čáslav) a redaktorku Běhej Danielu Havránkovou (PSK Olymp Praha). Téměř celé první kolo udávala tempo Dvořáková, do druhého však vbíhala jako první Havránková, která si pak vedení bezpečně pohlídala. Ženskému stříbru dnes odpovídal čas 18:34, bronz brala Helena Tlustá (Nové Město na Moravě) výkonem 18:54.

Vyhlášení proběhlo v přilehlých městských lázních. Ředitelka závodu Jarmila Kratochvílová si na jeho úvodu posteskla: „V dnešní době není snadné zajistit pořádání závodu, získat na něj prostředky. Naštěstí jsme sponzory sehnali a významně nám pomohlo i město Čáslav.“ Držme jí palce, aby se dařilo uskutečnit i další běžecké akce, za nimiž bývalá vynikající československá atletka a stále světová rekordmanka stojí.

VÝSLEDKY ZÁVODU

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behy.cz 26.12.2011 23:07:56

Štěpánský běh v čáslavských sadech Vodranty, který organizuje držitelka světového rekordu v běhu na 800 metrů Jarmila Kratochvílová, ovládl i letos jeho loňský vítěz Lukáš Kourek (Nové Město na Moravě). Trať dlouhou 4,9 kilometru proběhl v čase 14:43. Ženskou vítězkou se stala Daniela Havránková (PSK Olymp Praha) za 18:15.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.