Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pechek vyhrál v Chýnově sele. Už počtvrté

Pechek vyhrál v Chýnově sele. Už počtvrté

Iva Tržilová | 21.01.2012 | přečteno: 2647×

Čtyři účasti a čtyři vítězství v řadě, taková je bilance Petra Pechka a Carmen Beshirové na Běhu milénia v Chýnově u Tábora. Letos bylo pro oba největším soupeřem počasí, když krátce před startem začal foukat vítr a padat sníh.

„V tak těžkých podmínkách jsem tu ještě neběžel. Bylo to pro mě nepříjemnější než opravdu tuhá zima“, svěřil se Pechek, který ještě den před závodem kvůli bolesti v krku start zvažoval. „Na tretry to bohužel nebylo. Běžel jsem v silničkách, přestože na sněhu většinou běhávám v krosovkách. Dnes to ale vyšlo nastejno, smekalo to v obojích,“ pokrčil rameny.

Pro první tři muže to byl sólový závod. „S Ervinem Beshirem jsem běžel jen zpočátku, pak jsem mu utekl“, řekl Pechek, jehož vítězný čas byl 20:19. Mezi něj a Beshira se vklínil triatlonista Michal Háša ze spolupořádajícího oddílu E.ON TT, který doběhl druhý v čase 20:52. Beshir skončil třetí, ale časem 21:07 si odnesl prvenství ve své veteránské kategorii.

Ledovka na 5,9 km dlouhém silničním okruhu nebyla letos taková jako v jiných letech, zato čerstvě napadaný sníh dělal při běhu divy. „Potřebovali bychom někoho, kdo by odklidil sníh a poslal na trasu posypový vůz se solí“, pronesl napůl v žertu Ervin Beshir. Ten vyvezl na závod celou rodinu-přítelkyně Pavla Kučerová se umístila 2. v kategorii a teprve jedenáctiletý syn Robin Beshir běžel ve svém věku dospěláckou trať a skončil jako třetí junior.

Třináctiletá dcera Carmen Beshirová (22:51), běhající za SK Zdice, si také závod pochvalovala, smutnila jen nad počasím: „Ve sněhu se mi neběželo nic moc.“ Rovnocennou soupeřku měla a podle svých slov musela zabojovat „tak napůl“. Druhé Valerie Eningerové z Atletiky Písek (23:23) ale nakonec nadělila více než půl minuty. Třetí skončila Jana Pechková z Maratonstavu Úpice (24:23).

Město Chýnov, ležící 10 km od Tábora, je známé především přírodní památkou, kterou jsou krasové jeskyně. Ty jsou v zimě nepřístupné, ale pro běžce se tu každoročně předposlední sobotu v lednu koná Běh milénia, který zahájil svoji existenci symbolicky na prahu nového tisíciletí v roce 2001. Jeho pořádání se i letos ujala na jedničku ZŠ Chýnov.

Od rána zde probíhají dětské závody, na běžce čeká teplé občerstvení a svařák nebo čaj. Po bohaté tombole pak probíhá vyhlášení závodu, v němž absolutní vítěz získává sele.:-).

VÝSLEDKY ZÁVODU

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

itrzilova 30.01.2013 15:29:51

Čtyři účasti a čtyři vítězství v řadě, taková je bilance Petra Pechka a Carmen Beshirové na Běhu milénia v Chýnově u Tábora. Letos bylo pro oba největším soupeřem počasí, když krátce před startem začal foukat vítr a padat sníh.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.