Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Rosolová si bere s sebou na halové mistrovství světa namísto štafety fanklub

Rosolová si bere s sebou na halové mistrovství světa namísto štafety fanklub

Tomáš Nohejl | 07.03.2012 | přečteno: 4407×

Denisa Rosolová míří na víkendové halové mistrovství světa do Turecka držet prapor českých běžců. Byť těch rychlých (delší tratě běží jen Masná a Holuša – 800 m). Letos běžela svoji čtvrtku nejlépe 52,44 v Birmin­ghamu, kde byla druhá za Coxovou. Loni získala v Paříži evropské zlato. Kam dosáhne 25letá běžkyně, členka Vittore teamu, nyní?

Jak se těšíš, do akce zasáhneš už v pátek v 9:35 ráno?

Však taky musím vstávat před šestou… Začínám být nervózní z očekávání. Na startu má být 35 závodnic, bude to boj v postupových klíčích. Vypadá to, že přímo půjde jen vítěz a pak šest nejlepších časů. Od rozběhů to bude hodně ostré, ale nemůžu se na nic vymlouvat, takhle to mají všichni.

Jsi spokojená s aktuální formou?

Předevčírem jsem si dala osobáček v přemístění činky, 75 kg. V rychlých úsecích se cítím dobře, záleží ještě na vytrvalosti. Pokud se všechno podaří spojit, bude to výborné.

Hlavní favoritkou je zřejmě Sanya Richards – Ross, která získala americký titul za 50,71. Kam sahají tvoje ambice?

Určitě postoupit z rozběhu. V redukovaných tabulkách jsem dvanáctá, takže do semifinále by to mohlo dát. Pokud bych se dostala do finále, bude to skvělé, tam už to bude otevřené.

Kolik jsi ještě trénovala poslední dva týdny po mistrovství republiky, kde jsi běžela 60 metrů a dvoustovku?

Dala jsem jeden těžší trénink. Bála jsem se, že se po něm půl hodiny nezvednu z dráhy, že mě trenérka zničí, ale přežila jsem ho. Trénovali jsme speciální vytrvalost, delší úseky od 150 do 500 metrů, ale hodně rychle. Pak už běháme spíš jen dvoustovky a třístovky, to mi jde líp. Nesmí se to už přehánět, je to takové hlazení.

Mrzí tě, že vaše štafeta nenastoupí k bronzové obhajobě?

Líto mi to je, tím spíš, že odstoupením Jamajky nám odpadl jeden soupeř. Je to škoda, ale nedá se nic dělat. Ale kdo ví, jak bychom na tom byly. Zuzka Hejnová řekla už před zimou, že halu nepůjde, počítaly jsme s tím. Teď je zraněná Zuzka Bergrová a zbyly jsme jen tři. Lenka Masná tedy dá přednost půlce. Musím se na to dívat pozitivně, aspoň budu mít jednou volnou neděli.

Cože?

Namísto štafety si možná prohlédnu Istanbul, podívám se na památky, na což jindy není čas. Ale nejdřív myslím na výsledek, teprve po závodě o tom budu přemýšlet.

Dostala jsi od zbylých „Rychlých holek“ aspoň talismany, abys to zvládla za všechny?

To ne, my jsme se poslední dobou neviděly, trénovala jsem sama. Ale počítám, že mi napíšou. Žádné úkoly mi nedaly, nechaly to na mě.

Město ležící na dvou kontinentech v poslední době láká hodně velkých sportovních akcí. Nachystá bouřlivou atmosféru i atletům?

Doufám, že ano, Hala má pět tisíc míst, může to být divoké. Já tam budu mít poprvé svůj fanklub. Jede táta se svými pěti kamarády, tak je snad nezklamu.

Anketa

**Jak sledujete informace o rychlých (a krátkých) bězích?**

Celkem hlasovalo 17 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 07.03.2012 08:48:01

Denisa Rosolová míří na víkendové halové mistrovství světa do Turecka držet prapor českých běžců. Byť těch rychlých (delší tratě běží jen 800 metrů Masná a Holuša). Letos běžela svoji čtvrtku nejlíp 52,44 v Birmin­ghamu, kde byla druhá za Coxovou. Loni získala v Paříži evropské zlato. Kam dosáhne 25letá běžkyně, členka Vittore teamu, nyní?
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.