Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na Skalce nejrychlejší Řežábek, Gregorová třetí mezi muži

Na Skalce nejrychlejší Řežábek, Gregorová třetí mezi muži
foto: Petr Struk

Ivo Domanský | 16.04.2012 | přečteno: 3629×

Pražští běžci „objevili“ nový běžecký terén. Lesopark Skalka mezi Břevnovem a Košířemi je od loňska dějištěm jednoho z nejnáročnějších krosů v hlavním městě. Letošní druhý ročník, konaný za chladného počasí s občasným drobným deštěm, měl celkem na startu 108 závodníků od dvouletých capartů po veterány. V závodě „ultra“ na 6 000m s celkovým stoupáním 250m zvítězili Michal Řežábek (Spartak Praha 4) 25:49 a Kamila Gregorová (SK Chotěboř) 27:26.

Tento čas stačil jedné z našich nejlepších vytrvalkyň k celkově třetímu místu mezi muži.

Běh, iniciovaný Městskou částí Praha 5 a technicky zajišťovaný občanským sdružením H–triatlon, proběhl letos jako Velká cena PPM factum a zároveň jako první akce seriálu, který kromě uvedeného krosu zahrnuje MTB Cross country 20. května ve Stromovce, triatlon v Dolních Počernicích 22. července a Houmrův triatlon v Jiříkově u Rumburka 4. srpna.

Značná část krosu vede územím přírodní rezervace, pořadatelé i závodníci však projevili maximální možnou ohleduplnost vůči přírodě. Na trati hlavního závodu jsou krásné výhledy na košířské vilky, ale i pět brutálních výběhů od nemocnice Na Homolce na zalesněný hřebínek oddělující Košíře od Smíchova. Jen zde nasbírali běžci závodu „ultras“ v každém okruhu 43 metrů převýšení.

Pořadatele potěšilo, že přišla řada rodičů s těmi nejmenšími dětmi, ačkoliv počasí spíše svádělo k posezení v teple. Nejmladšího běžce Kubíka Zóna (2010) sice do cíle dovedla a ke konci i donesla maminka, ale potlesk si vysloužili přesto oba. Žáci a žákyně brali své závody už vážně, vedle pražských školáků se objevili na startu také jednotlivci z Říčan, Jílového, ale dokonce až z Litvínova nebo Krásné Lípy.

Závod kondičních běžců na 3 000 metrů vyhrál Jan Humr (Klub biatlonu Beroun) v čase 12:39, nejlepší ženou na této trati byla loňské celková vítězka Barbora Pribičinová (Triatlet Karlovy Vary) 13:48. Vítěz hlavního závodu je naproti tomu skoro domácí, bydlí v Motole a pochází z běžecké rodiny. „Trať je to dobrá, ale opravdu hodně náročná, uznávám každého, kdo sem dnes přišel. Co se mne týká, od května budu běhat hlavně na dráze,“ prozradil nejbližší program Michal Řežábek, junior narozený v roce 1993.


VÝSLEDKY ZÁVODU

WEB ZÁVODU

FOTOGALERIE ZE ZÁVODU

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

idomansky 16.04.2012 23:01:53

Pražští běžci „objevili“ nový běžecký terén. Lesopark Skalka mezi Břevnovem a Košířemi je od loňska dějištěm jednoho z nejnáročnějších krosů v hlavním městě. Letošní druhý ročník, konaný za chladného počasí s občasným drobným deštěm, měl celkem na startu 108 závodníků od dvouletých capartů po veterány. V závodě „ultra“ na 6000m s celkovým stoupáním 250m zvítězili Michal Řežábek (Spartak Praha 4) 25:49 a Kamila Gregorová (SK Chotěboř) 27:26.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.