Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Zpět do přírody láká trailový pohár. Začal na prvního máje

Zpět do přírody láká trailový pohár. Začal na prvního máje

Tomáš Nohejl | 28.04.2012 | přečteno: 6302×

Pozváním do přírody a do hor chtějí pořadatelé Salomon Trail Running Cupu přilákat další běžce v éře vzmáhajících se silničních seriálů. „Chceme běhy krásné, ale i drsné. Věříme, že si postupem času toto pojetí najde své příznivce, protože jim přinese víc adrenalinu a zážitků z běhu v přírodě. Chceme, aby s námi lidé běhali proto, že se jim to líbí a navíc ještě si něco dokázali,“ říká Martin Dvořák, šéf pořadající SportGroup.cz.

Už loni při premiérovém ročníku se na tratích objevila řada známých jmen ze všech typů běžeckých disciplín, s nimi i lyžaři, triatlonisté a další. Začalo se doslova na „zelené“ louce, jen spojením s Boskovicemi a Hostivaří využil seriál původní pořadatelský potenciál. Boskovický Běh za sedmizubým hřebenem zahajuje sérii i nyní. Start je 1. května.

Letos se rozšiřuje počet podniků z pěti na šest. Kromě Boskovic, kde ve všech závodech startovalo přes tisíc účastníků!, a Karlových Varů, zůstal v letošním programu Ještěd. Tam běžci vystoupají až k slavnému hotelu. Nově se poběží závod na Lipně, ve středočeských Babicích a na golfovém hřišti v Praze-Motole.

Závěrečný závod v Motole bude zároveň kvalifikací na mistrovství světa v trailovém běhu Xduro na havajském ostrově Oahu. Vítězové získají letenku, dalších devět mužů i žen startovní číslo. Jedinou povinností je absolvovat aspoň dvě akce programu Salomon Trail Running Cupu. „Oproti domácím závodům o délce kolem deseti kilometrů se na Havaji běží 22 km, což je trošičku extrém. Ale zážitky jsme si přivezli nádherné, z běhu i cestování,“ tvrdí loňská šampionka Eva Skalníková, která skončila na Havaji sedmá. Petr Pechek tam vybojoval historické stříbro. A pro zajímavost: termín je opět týden před legendárním maratonem v Honolulu, možná pro někoho příležitost na havajský double.

„Videa z „lahůdkových“ tratí budou předem k dispozici na webu. Zatím nemáme jen video z Ještědu, tam byl ještě sníh. Chystáme také zpravodajství na facebooku a twitteru, přístup do běžeckého programu Movescount oznamuje další novinky závodnického servisu Marek Blažek zabezpečující výsledkový servis.

Závodní dny se mění v běžecké minifestivaly v přírodě se závody dětí, testováním bot Salomon i hodinek Suunto, koncerty zajímavých kapel i masážemi zdarma. Mění se skladba žebříčků, kde se hodnotí podle pohlaví, věku i profesí. „Podle pravidel Mezinárodní atletické federace IAAF jsme změnili ženské kategorie, i když mně osobně připadají diskriminační,“ vysvětluje Dvořák. Tedy muži mají kategorie po deseti letech, 20–29, 30–39,… , zato ženy 20–34, 35–44, 45–54, 55 a starší.

„Trailové běhání je pro Salomon sportovní kategorií, ve které vidíme obrovský potenciál do budoucna. Věříme, že stále více bude přibývat běžců, kteří budou měnit silnice za lesní cesty a roviny za kopce. Salomon se věnuje propagaci trailového běhání a potažmo vývoji specifických produktů již od roku 2001, kdy přišly na trh první boty z řady XA, model Raid Race. Dnes patří Salomon k absolutní špičce nejen v oblasti trailové obuvi, ale i běžeckého textilu a doplňků, uzpůsobených pro běh v terénu.“,“ říká Marek Novotný, marketinkový šéf českého zastoupení Salomonu z firmy Amer Sport Czech Republic. Brzy by rádi přivezli do Česka i trailovou legendu Kiliana Jorneta.

Takže? Vzhůru do lesů a hor…

Aktuální informace o závodech najdete na www.strc.cz.


WEB SALOMON TRAIL RUNNING CUPU

Anketa

Kterým typům závodů dáváte přednost?

Celkem hlasovalo 17 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 24.04.2012 16:37:27

Pozváním do přírody a do hor chtějí pořadatelé Salomon Trail Running Cupu přilákat další běžce v éře vzmáhajících se silničních seriálů. „Chceme běhy krásné, ale i drsné. Což věříme, že si postupem času najde své příznivce, protože jim to přinese víc adrenalinu a zážitků. Chceme, aby lidi chodili, že se jim to líbí a něco si dokázali,“ říká Martin Dvořák, šéf pořadající SportGroup.cz.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.