Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Sluneční kolaps sebral výhru u přehrady

Sluneční kolaps sebral výhru u přehrady
foto: Jan Sušanka

Tomáš Nohejl | 28.04.2012 | přečteno: 4357×

Na plážích podél polovypuštěné jablonecké přehrady se už slunili naháči, ale okolo se běhalo. Nejdřív děti, poté „Zkus klus“ jedno kolo v duchu názvu „Do pohody“. Pak se na tři okruhy, celkem desítku, vydalo hlavní pole. Ve slunečním žáru, s místy téměř třiceti stupni, ale i větru to už taky trošku bolelo. Vedoucí žena Tereza Zuzánková dokonce zkolabovala jen nedaleko před cílem. Vítězství tak získali Jiří Čivrný a Zuzana Weissová.

Téměř pět stovek účastníků ve všech bězích znamená čtyřnásobný nárůst oproti loňské premiéře! Kromě běžců, lyžařů a triatlonistů se vydali na trať i mistr světa v kickboxu, anebo 82letý penzista. Patronem na startu byl Biatlonista roku a bronzový ze světového šampionátu Jaroslav Soukup. Jablonecký běh Do pohody byl důstojným čtvrtým dílem seriálu Mizuno Running Cup.

Jiří Čivrný mladší potvrdil roli favorita, i když se k ní musel trošku přemlouvat. „V tom vedru se mi neběželo dobře, ale věděl jsem, že bych měl vyhrát, takže jsem poslední okruh trochu natáhl a běžel už sám,“ říkal. O půl minuty horší čas oproti loňsku přičítá počasí, ale i pošetření se. „Do poslední chvíle váhám se startem na nedělních Krušovicích (terénní dvacítka, pozn. red.).“

Jeden z předních českých běžců letos vynechává pražský maraton. „Po pauze se zraněním nemám tolik naběháno. A maraton bez tréninku prostě nejde. Budu se věnovat desítkám a půlmaratonům, jak to vyjde podle chuti,“ dodal.

Další zajímavosti z výsledkové listiny? Pátý 58letý veterán Miloš Smrčka (36:03), i on v přípravné formě na Krušovice. „Kopce trošku rozhazovaly tempo, ale šlo to,“ říkal říčanský běžec, který se chystá na desítku do Anglie. Jedenáctý 59letý Jiří Čivrný starší (39:14). Jedenatřicátý triatlonista a držitel mezinárodní ceny fair-play Tomáš Slavata (41:50), jen týden po jihoafrickém Ironmanovi.

Vedro zničilo naděje na obhajobu původem domácí Terezy Zuzánkové, která padla v posledním okruhu. Na rekordní čas by to nejspíš těsně nevyšlo, za výhrou však mířila jasně. Ženský triumf tak přinesl radost všestranné vytrvalkyni Zuzaně Weissové. „Rozběhla jsem to trošku moc rychle. Já totiž raději předbíhám, než když někdo utíká mně, to mě sráží,“ přiznala. Držela se ale statečně, jen posledních pár stovek metrů v protivětru neudržela tempo pánské skupinky.

Běžkyně pražských Žižkovských tygrů/Kerteamu byla překvapena formou po několika tréninkových pauzách. „Po březnovém adventure závodě v Polsku jsem měla omrzliny a skoro tři týdny nemohla nic dělat. Všichni někam jezdili po závodech a já nemohla, až jsem z toho byla nervózní. Ale zase si asi tělo odpočalo a jde to líp.“

Druhá skončila Michaela Balatková, členka slavného lyžařského (a teď už i triatlonového rodu). Tam patří olympijská medailistka Helena Šikolová (teta), Jaroslav Balatka (strýc mistr světa Xterra veteránů) nebo Helena Erbenová (sestřenice, bronzová ze světové havajské Xterry) a dokonce i přiženěný šampion Lukáš Bauer.

Třetí místo slaví redakce behej.com zásluhou Kamily Bulířové. Ostatně měli jsme poctivé čtyřčlenné zastoupení na trati…

Jablonecký Běh do pohody, 2. ročník, 10,02 km:

Muži:

  • 1. Čivrný 34:01,
  • 2. Brychta (oba Nové Město nad Metují) –13,
  • 3. Bartoš (LIAZ Jablonec) –1:11.

Ženy:

  • 1. Weissová (Žižkovský tygři/Kerteam) 41:20,
  • 2. M. Balatková (Eleven footbike) –52,
  • 3. Bulířová (TONO agency) –1:16.

Kompletní výsledky včetně žebříčků Mizuno Running Cupu 2012 najdete na www.mizuno-running-cup.cz/

Mizuno Running Cup pokračuje na podzim v Brně a východočeskou silniční klasikou Hronov – Náchod.


VÝSLEDKY ZÁVODU

FOTOGALERIE ZE ZÁVODU

WEB ZÁVODU

WEB MIZUNO RUNNING CUPU

Komentáře (Celkem 5)

Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 28.04.2012 21:22:17

Na plážích podél polovypuštěné jablonecké přehrady se už slunili naháči, ale okolo se běhalo. Nejdřív děti, poté „Zkus klus“ jedno kolo v duchu názvu Do pohody. Pak se na tři okruhy, celkem desítku, vydalo hlavní pole. Ve slunečním žáru, s místy téměř třiceti stupni, ale i větru to už taky trošku bolelo. Vedoucí žena Tereza Zuzánková dokonce zkolabovala jen nedaleko před cílem. Vítězství tak získali Jiří Čivrný a Zuzana Weissová.
Odkaz na článek

avatar

10 km: 0:41:50 (2012)

chemboss muž 28.04.2012 22:06:51

Byla mi hrozná zima, tak se osobáček nekonal.

avatar

Praha

Celkem 7881,3 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:33 (2014)
půlmaraton: 1:28:26 (2014)
maraton: 3:21:53 (2014)

ped7g muž 28.04.2012 23:01:55

>> Iva Milesová, 28. 04. 2012 22:15:01

Mne na tom prekvapilo ze dle mezicasu to vypada ze zkolabovala s obrovskym naskokem. To by snad uz vyhrala i kdyby to jen dosla, stacilo prestat utikat o par sto metru driv. (ale nevidel jsem to, ja se od druheho km venoval regeneracnimu vyklusavani a hlubokemu dychani za ucelem ochlazeni, tohle pocasi je moje smrt i kdyz jen sedim, o behani si muzu nechat jen zdat kdyz je nad 20 stupnu)

Motto: Pain is temporary, quitting lasts forever.
avatar

2hrady muž 29.04.2012 07:01:54

Pěkný závod, pochvala pro pořadatele. Vedro s větrem – ideální kombinace pro dehydrataci, nevnímáte, že se potíte, nedostavuje se pocit žízně. Ale kdo něco málo odběhal, určitě si to ohlídal. Příjemný výlet, ještě jednou díky pořadatelům, těšíme se za rok. Pár fotek ode mě: http://zavody2012.rajce.idnes.cz/…h_Do_pohody/

avatar

DaliborB muž 29.04.2012 09:59:17

Ahoj,co se týče kolapsu T.Zuzánkové (doufám,že už je v pořádku),záleží myslím na každém z nás,jakou si dá před startem ambici a jakým úsilím poběží-v tomhle počasí to chce jít trochu „hlavou“,jinak je to vražda.Určitě bude rozdíl běžet na výhru nebo trať jen odklusnout. I zkušenější běžci toho měli plný zuby,holt když je po 7 měsících zas jednou vedro,je to peklo… Pořadatelsky velmi dobře zvládnuté,oceňuji i regeneraci po závodě(osvěžení v každém kole,pití,masáž,ba­zén). Snad jen ta ranní prezentace dětí,kdy se tam podle mě zbytečně míchali běžci kteří startovali až za 3hod a zdržovalo se tak odbavení. Možná by stálo za to dát dvě místa – pro děti a dospělé zvlášť. Pořadatelům díky za parádní akci – za rok zas přijdeme:)

avatar

Dobřichov

Celkem 7103 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:16:31 (2012)
maraton: 2:50:29 (2016)

honzaherda muž 29.04.2012 15:44:47

nárůst účasti byl hlavně zařazením do MR cupu + hobby, rychlíků moc nebylo. Podmínky opravdu tvrdé, časy tomu napovídají, … Z avizované „placky“ se vyklubaly dva brdky v každé rundě, ale mně to neva. Děkuji za houbičky a kelímky s vodou. Song „soumrak bohů“ krásně vyjádřil, jaké to bylo.

Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.