Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Závod versus trénink. Jakou obuv vybrat?

Závod versus trénink. Jakou obuv vybrat?
foto: ASICS (K běžecké botě je důležitá i běžecká ponožka)

komerční prezentace | 14.05.2012 | přečteno: 21636×

Bota na objemový trénink je ta „hodná“ bota. Je to právě ta, kterou si velmi rádi vezmete na sobotní 20km výběh. Vlastně vás ani nenapadne si vzít jinou. Tahle bota s vámi spolupracuje, tlumí vaše dopady a obzvláště na konci tréninku, kdy už toho máte dost a váš běžecký styl jde do kytek, se velmi hodí.

Zkrátka vám umožní běhat dlouhé hodiny či kilometry a budete se v ní cítit dobře. Propracované technologie, tlumení došlapů a pevné svršky dávají botě dlouhou životnost a vám širokou škálu možností, kam se s ní pustit a co si s ní dovolit. Umí také odpustit chyby v běžeckém stylu a pomůže, když je třeba.

Vlastnosti a přednosti objemové boty oceníte nejvíce, když ji vyměníte za závodní.

Když závodní botu vezmete do ruky je na první pohled svižná, lehká a každý by ji bral, ale nic neodpustí. S touto botou o běhu nepřemýšlíte, není čas se nic učit. Bota počítá, že jste profesionál. Nepromyšlená koupě takové obuvi u začátečníků či hobby běžců může při Správný výběr prověří jakýkoliv teréndlouhodobém užívání vést k problémům s pohybovým aparátem především dolní poloviny těla. Závodní bota je jako přísný trenér, který nemilosrdně poukazuje na každou vaši drobnou nedokonalost a to s jediným cílem: běžet rychle a ještě rychleji. Cítíte každý dopad, protože v závodě není čas ztrácet čas nějakým tlumením. Snažíte se běžet rychle za každou cenu. A tak vás tato bota absencí odpružení nutí k tomu, abyste se rychle odrazili a zas a znovu. Vlastně byste se nejraději neodráželi vůbec, ale jen tak levitovali nad zemí. V cíli ji velmi rádi zase vyměníte za objemovou. Jediná věc, kterou na závodní botě oceníte je váš čas v cíli.

Jste začátečník, pobíháte s kamarády a občas vyrazíte na delší běžeckou 20 km „expedici“? Už máte dost naběháno, ale rychlost a agresivita nejsou vaší doménou? Kupte si objemovou botu.

Jste matador silnic a terénů a nebojíte si v závodech sahat na dno? Kroužíte na závodních okruzích a počítáte každou sekundu? Závodní bota je správné řešení.

Rychlé srovnání:

Objemová bota – těžší, robustnější, pevná, při obutí měkká a pohodlná. Vydrží přes tisíc kilometrů a stále to v ní jde. Sekundy při závodech nepřidá, ale při dlouhé zátěži podrží.

Závodní bota – lehká, svižná, dravá, při obutí máte pocit, jako byste na noze nic neměli. Při dlouhých výbězích by se vám mohlo velmi brzy stát, že se domů vrátíte bosí. Ukrajuje každou sekundu, ale bušení asfaltu či terénu nepohltí a spolehlivě jej předá nohám.

Tento článek byl vydán jako komerční prezentace.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 04.05.2012 12:44:46

Bota na objemový trénink je ta „hodná“ bota. Je to právě ta, kterou si velmi rádi vezmete na sobotní 20km výběh. Vlastně vás ani nenapadne si vzít jinou. Tahle bota s vámi spolupracuje, tlumí vaše dopady a obzvláště na konci tréninku, kdy už toho máte dost a váš běžecký styl jde do kytek, se velmi hodí.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.