Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Sportovní veletrh láká k nákupům, velké pecky ale nepřináší

Sportovní veletrh láká k nákupům, velké pecky ale nepřináší
foto: Lhota Petr (archiv Běhej.com)

Radek Narovec | 05.05.2012 | přečteno: 15753×

Brány maratonského Expa se v sobotu večer uzavřou. Proč na pražské Výstaviště zajít a co od každoročního největšího prodejního místa pro běžce očekávat? Nabízí se nové značky bot, řada velkých hráčů láká na vyšetření chodidel a na jednotlivých stáncích naleznete i zajímavé tváře nejen ze sportu. Otevřeno je do sobotního večera.

Na ploše skoro sedmi tisíc čtverečních metrů najdete devět desítek vystavovatelů, převážně dovozců běžecké obuvi a textilu. Největší plochu zabírá obchodní řetězec Hervis, dlouholetý partner seriálu závodů pod hlavičkou Prague International Marathon.

Vedle něj vyrostly velké prodejní plochy tradičních značek Adidas, Mizuno s odborníky z frýdecko-místecké sportovní laboratoře Sport Lab, Asics (z novinek GEL-HYPER33 z kolekce natural running, trailový GEL-FUJI ATTACK a závodní model GEL-FUJI RACER) či Salomon (letošní novinka XR MISSION)/Suunto (vytuněný tréninkový sporttester Quest). Obě posledně jmenované novinky pořídíte v Holešovicích až o 30% levněji než v obchodní síti.

Stejně jako loni bohužel chybí Nike a New Balance, které volí jinou cestu ke svým zákazníkům.

Zajímavostí letošního ročníku Expa, které současně slouží jako výdej startovních čísel na maraton a doprovodné běhy a akce, jsou samostatné stánky. Triexpert (s exkluzivní nabídkou ohlasvzbuzující značky Brooks) a Sanasport, dvou ze tří běžeckých obchodů, které si od vás loni vysloužili titul prodejna roku.

Novými vystavovateli jsou minimalistické značky Vivobarefoot (omrkněte letní modely Achilles, Dopie a Ultra) a Newton Running (společně s kompresním prádlem Compressport), obě určitě stojí za návštěvu a prohlídku nabízených produktů. Newton Running se může ukázat jako štika v poněkud ospalém českém rybníku. V Česku je až od letoška a zpozornět by měli především závoďáci (M2 racing flat váží jen 162 gramů!).

Kvalitní a zajímavé portfolio nabízí Inov8 (ve společné expozici s textilem Craft), která dotáhla přechod z krosu na všechny povrchy a setkává se s velmi příznivými ohlasy kupujících. Vyzkoušejte rozhodně model bot F-lite 195 a prádlo Run Hybrid pro trailové běhy. Již loni se prezentoval dovozce pětiprsťáků Vibram Fivefingers. Na veletrhu jej najdete i letos, a to s trailovou novinkou VFF Spyridon, kterou budete moci rovnou vyzkoušet na páse.

Nevynechejte stánek výrobce špičkových sporttesterů Garmin, který se prezentuje svým posledním modelem 910XT (se 17% veletržní slevou) a poprvé v Česku ukáže golfové modely. Příznivci outdoorových sportů zavítají rádi i na stánky Hudy Sportu či Keen.

Na Expu nechybějí ani výrobci doplňků sportovní výživy (Nutrend, Enervit, Multipower, Estim, Isostar) a tradiční menší vystavovatelé jako třebíčský Moose (nabízí 15% slevu na ponožky, pokud přijdete ve starších této značky) nebo Zoot či Saucony s triatlonovým sortimentem.

Kromě výrobců najdete na veletrhu zástupce zahraničních závodů, turistická centra, potravinářské a nápojové firmy a v hlavním sále běží po celé tři dny doprovodný program.

Z něj upozorňujeme na řadu vystoupení propagátora zdravého životního stylu Miloše Škorpila (www.bezeckaskola.cz) a sobotní tiskovou konferenci s elitními běžci (17:30) a po ní besedu s největší postavou letošního startovního pole, bývalým skvělým fotbalistou Pavlem Nedvědem.

Přijďte. Expo sice není mnichovský megatrh, ale je to to nejlepší, co v České republice jako zákazníci máme! Stánek Běhej.com, kde si můžete zakoupit poslední čísla stejnojmenného časopisu nebo vyzvednout bezplatné speciály, najdete naproti registracím na běhy.


WEB VELETRHU SPORT EXPO

DOPROVODNÝ PROGRAM

Anketa

Oznámkujte jako ve škole letošní Expo podle své spokojenosti s úrovní nabídky a nákupními možnostmi.

1
 
4 hl.
2
 
1 hl.
3
 
9 hl.
4
 
0 hl.
5
 
5 hl.
Celkem hlasovalo 19 uživatelů.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 10.05.2012 17:06:13

Brány maratonského Expa se ve čtvrtek otevřely, ale velkých davů se zatím nedočkal. Proč na pražské Výstaviště zajít a co od každoročního největšího prodejního místa pro běžce očekávat? Nabízí se nové značky bot, řada velkých hráčů láká na vyšetření chodidel a na jednotlivých stáncích naleznete i zajímavé tváře nejen ze sportu. Otevřeno je do sobotního večera.
Odkaz na článek

avatar

Praha

Celkem 14588,46 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:55 (2013)
půlmaraton: 1:17:41 (2013)
maraton: 2:56:52 (2012)

marek27 muž 11.05.2012 21:24:18

Pokusil jsem se sepsat své pocity z návštěvy výstaviště: http://www.marek27.cz/?…

Motto: www.marek27.cz
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.