Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Slivenecké sani uťali hlavy Poborská a Herda

Josef Rendl | 01.08.2012 | přečteno: 4492×

Seriálový závod běhů do vrchu v Praze a okolí s pořadovým číslem 14 odstartoval závodem Slivenecká saň dneska v šest hodin večer. Téměř stovka účastníků, nové zázemí v dřevěné přístavbě místní hospody a výkony daleko za traťovými rekordy specialistů. Ti již nejspíš ladí formu na víkendovou kvalifikaci v Jeseníkách.

Po menších zmatcích kolem času startu i umístění startovní čáry, se pár minut po šesté vrhla první vlna veteránů a juniorů ke zdolání porce 2540 metrů s převýšením 130 metrů. A deset minut po nich celý zbytek startovního pole. „Musel jsem oželet závěr olympijské cyklistické časovky, ale pro seriálové body jsem fakt přijet musel, říkal s mírnou nadsázkou druhý v cíli v kategorii 40 – 49 let zkušený matador a pořadatel závodu Libeř-Radlík Tomáš Rychecký.

Od začátku se na špici vytvořila několikačlenná skupinka, z níž jako vítěz vzešel po finiši na rovinaté pasáži Honza Herda v čase 10:35, následovaný o pár metrů Pepou Rendlem. „V sobotu se chystám běžet vrchařskou kvalifikaci Běh na Šerák, což bude dost náročný závod,“ říkal vítěz závodu a sportovní nadšenec Herda.

Mezi ženami nenašla vážnou konkurenci favorizovaná Helena Poborská z Kerteamu. „Po dovolené začínám zase trochu trénovat a hledám další motivaci do závodů. Velkou radost mám z dcerky, kterou běh zatím hodně baví a v dětských kategoriích sbírá medaile a diplomy,“ říkala Helena po svém doběhu.

O pečlivé zapsání dosažených výkonů se dobře postaral nestor běhů mimo dráhu Ivo Domanský. A v místní hospodě se ještě dlouho po závodě popíjelo a sdělovaly se dojmy z trati. Takže přesně za týden na viděnou na startu dalšího dílu seriálu Draháňská rokle – Ládví.

PROPOZICE SERIÁLU

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 01.08.2012 22:33:34

Seriálový závod běhů do vrchu v Praze a okolí s pořadovým číslem 14 odstartoval závodem Slivenecká saň včera v šest hodin večer. Téměř stovka účastníků, nové zázemí v dřevěné přístavbě místní hospody a výkony daleko za traťovými rekordy specialistů. Ti již nejspíš ladí formu na víkendovou kvalifikaci v Jeseníkách.
Odkaz na článek

avatar

Dobřichov

Celkem 7103 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:16:31 (2012)
maraton: 2:50:29 (2016)

honzaherda muž 02.08.2012 16:27:52

Skupinka jsme byli asi 3minuty, pak už to byl duel, kde mi šlo o to tě porazit :-) Povedlo se, ale tempově jsem na tom blbě, kor ve vedru. A 24hod jsem jel v červnu … jen pro zpřesnění.

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.