Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Bartoš vybojoval na ME veteránů v atletice bronz na desítce

Bartoš vybojoval na ME veteránů v atletice bronz na desítce
foto: Martin Symon (Dalibor Bartoš na archívním snímku)

Petr Kostovič | 21.08.2012 | přečteno: 5750×

Především muži se mohou pochlubit několika medailovými úspěchy z vytrvaleckých běhů na právě probíhajícím Mistrovství Evropy veteránů v atletice. Patří mezi ně bronz jabloneckého Dalibora Bartoše v běhu na 10 000 metrů v kategorii M35 výkonem 33:11.37. Evropský šampionát pořádá společně Polsko, Německo a Česká republika v trojúhelníku Žitava, Zhořelec a Hrádek nad Nisou.

„Je to můj životní úspěch, tohle je jednou za život,“ radoval se Dalibor Bartoš ze zisku bronzové medaile.

„Je to obrovská akce, které se účastní 45 evropských zemí. Alespoň tolik vlajek jsme na stojanech napočítali. Žitava atletikou doslova žije. Rozdíl v organizaci mezi Německem a Polskem je přímo strašidelný, Němci jsou perfekcionisté. Přesto jsme v Polsku, kde se desítka běžela, nic podstatného nepostrádali, vadilo jen nepříjemné horko a s tím ani nejlepší pořadatel nic nezmůže,“ doplnil Bartoš zážitky z mezinárodní atletické akce, na jejíž organizaci se z jedné třetiny podílí i český Hrádek nad Nisou. A zalitoval, že pracovní povinnosti mu neumožní zúčastnit se i závodu na 5000 metrů.

Ještě cennější medaili, stříbrnou, vybojoval pro Českou republiku Jan Cihlář v kategorii M40 v běhu na 3000 metrů překážek. Cílem proběhl v čase 10:28.06, necelé dvě sekundy za vítězným Italem De Laurentisem. Bronz bral ve stejné disciplíně jako Cihlář, v kategorii M55, František Kolínek za výkon 15:14.30.

Účastníky mistrovství čekají ještě vedle dalších disciplín i běhy na 5000 metrů, 25. srpna je na programu maraton se startem a cílem v Hrádku nad Nisou. Jeho trať symbolicky spojí území všech tří pořadatelských ze­mí.


VÝSLEDKY ME VETERÁNŮ 2012 V ATLETICE

WEB ME VETERÁNŮ 2012 V ATLETICE

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 21.08.2012 08:58:47

Především muži se mohou pochlubit několika medailovými úspěchy z vytrvaleckých běhů na právě probíhajícím Mistrovství Evropy veteránů v atletice. Patří mezi ně bronz jabloneckého Dalibora Bartoše v běhu na 10 000 metrů v kategorii M35 výkonem 33:11.37. Evropský šampionát pořádá společně Polsko, Německo a Česká republika v trojúhelníku Žitava, Zhořelec a Hrádek nad Nisou.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.