Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Jak si vybrat podzimní desítku?

Jak si vybrat podzimní desítku?
foto: Nike

Tomáš Nohejl | 26.08.2012 | přečteno: 7386×

Analyzovali jsme nabitou podzimní nabídku závodů na deset kilometrů. To je vzdálenost, kterou kromě absolutních začátečníků uběhne každý. Detailnější rozbor včetně rad trenérů a grafiky pak najdete v aktuálním čísle Běhej.com. Tak tedy co nového nabízejí a na co lákají nejvýznamnější ak­ce?

WE RUN PRAGUE

We Run Prague v režii Nike startuje 1. září ve 14 hodin. Změnil směr okruhu a o pár metrů posunul start u Žlutých lázní směrem k centru. Lehce přidává na soutěživosti i věrohodnosti ziskem certifikátu IAAF/AIMS. Odmítá označení happening, ale spíše se touží nazývat „osobní běžeckou výzvou“. Po loňské (ne)zkušenosti bedlivě dbá na občerstvení a zdravotní péči.

Zůstává atraktivní marketinková podpora v podobě funkčního trička s číslem (letos černé), slev a cen. Pořadatelé věnují nejlepším materiál v celkové ceně 160 000 Kč a zájezd na běh do Tel Avivu.

Registrace už bohužel skončily, tak snad jen můžete zkusit štěstí v bazaru na fóru nebo oslovením kamarádů, kteří se tam nakonec nedostanou.

MATTONI GRAND PRIX

Mattoni Grand Prix uhájila exkluzívní prostor zázemí na Staroměstském náměstí a slibuje prvotřídní hvězdy. „Chceme být i nadále špičkovou sportovní událostí, která však přináší také radost široké veřejnosti,“ říká Carlo Capalbo, předseda organizačního výboru. Také tady se počítá s vyčerpáním startovních čísel s předstihem (6 100), jako tomu bylo u všech letošních akcí okruhu RunCzech.com.

Na cenách bude vyplaceno 8 000 eur (tj. asi 200 000 Kč), k tomu 2 000 eur za rekordy a dalších 40 000 Kč pro nejlepší české běžce. Každý účastník má zajištěný kompletní servis včetně jízdenky na MHD, masáží, medailí atd.

BĚCHOVICE

Běchovice mění ve 116. ročníku pořadí startů. „Chceme, aby elitní mistři dobíhali jednoznačněji a přehledněji,“ vysvětluje ředitel Josef Šaman. Tedy aktuálně: 11,00 veteráni od 40 let, 11,30 ženy, 12,00 muži a junioři.

Zvedla se cena startovného, ale i prize-money. „Pořád však platí, že chceme zůstat závodem pro domácí závodníky,“ dodává Šaman. Proto nezve zahraniční běžce, nesnaží se o výraznější prezentaci do zahraničí. Kapacitu pole odhaduje ještě o 200 míst větší než loni, tedy až na 1 800 účastníků. Odbavení všech se stihne od rána v běchovické škole.

RUNTOUR

RunTour jako nový seriál bojuje o místo na slunci. Dá se za ně brát vždy okolo tří stovek startujících? „Dali jsme přednost vytvoření vlastních závodů, abychom byli schopni udržet nastavený jednotný koncept. Poslat lidí do městských parků a nabídnout jim doprovodný program,“ říkají organizátoři z reklamní agentury Mather. „Každým závodem účast roste (poslední Liberec 348, včetně dětí, pozn. red.), máme radost. Chceme se rozvíjet i dál.“

Podle čeho si tedy vybrat? Jedno vodítko nabízí běžecký expert a nadšenec Miloš Škorpil. „Na velkých hromadných akcích jde spíš o atmosféru, běžecké setkání s přáteli. Na menších přesně změřených podnicích s rovnou tratí se můžete pokusit o nejlepší časy. Běchovice jsou pak velmi specifické, tam bývá přednější soustředit se na pořadí, anebo porovnávat vlastní minulé výsledky. K běžnému času si připočtěte vzhledem k profilu aspoň minutu.“

Pozn. red.: Další vodítka a srovnání hned osmi podzimních desítek naleznete v novém čísle Běhej.com, jehož tištěná verze vychází právě nyní. V online trafikách je k mání již týden, oproti tištěné verzi dokonce se slevou 33 procent.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 24.08.2012 07:53:05

Analyzovali jsme nabitou podzimní nabídku závodů na deset kilometrů. To je vzdálenost, kterou kromě absolutních začátečníků uběhne každý. Detailnější rozbor včetně rad trenérů a grafiky pak najdete v aktuálním čísle Běhej.com. Tak tedy co nového nabízejí a na co lákají nejvýznamnější akce?
Odkaz na článek

avatar

Hradec Králové

Celkem 707 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:33:02 (2013)
maraton: 3:37:24 (2012)

Kanár muž 01.09.2012 10:46:31

V tištěné verzi článku jsou uvedeny i další zajímavé desítky . Dobrý článek, akorát musím uvést na správnou míru jeden závažný nedostatek. Je zmiňován i úplně nový závod vinařská desítka v Chrudimi. V článku nebylo nikde poznamenáno, že se jedná o závod, který organizuje tým pana Bujnocha, který už léta pořádá velmi úspěšný a kvalitně zorganizovaný půlmaraton v Pardubicích. A hlavně však v článku bylo uvedeno, že startovné na poslední chvíli činí 700,– Kč. To není vůbec pravda. Startovné na místě činí buď 200,– (medaile, číslo s čipem, čaj) anebo 400,– (navíc tričko, láhev vína, tombola). A to už je o něčem úplně jiným, než 700,– Kč. Právě proto, že se jedná o první ročník, jsou takovéto dezinformace nebezpečné. Nemyslím si, že by se jednalo o úmysl, ale pan Nohejl by si měl dávat větší pozor.;-)

Motto: Kdo běhá, nezlobí!
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.