Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Barevné podzimní kilometry

Barevné podzimní kilometry
foto: Zdenek Krchák

komerční prezentace | 11.10.2012 | přečteno: 11667×

Jaké jsou silniční modely běžeckých bot pro podzim a zimu 2012 firmy Mizuno? Představujeme odpružené modely pro vyšší váhové kategorie, novinky pro aktivní a rekreační běžce, boty určené na závod i modely vyrovnávající nadměrnou pronaci.

Top modely pro maximální odpružení

Maximálně odpružené boty pro vyšší váhové kategorie i vyznavače absolutního komfortu a bezpečí.

Wave Prophecy: Věštba budoucnosti

Luxusní design i nesmírně spolehlivá bota pro nejvyšší váhové kategorie – to je ve zkratce charakter modelu Wave Prophecy. Ostatně technologie se zde spájí s estetickou stránkou věci a jejím prestižním zacílením.

Vývojáři Mizuna sestrojili maximálně odpruženou běžeckou botu s dvojitou wave deskou po celé délce. Zaměřili se ovšem na váhovou kategorii nad 90 kg. Právě pro takové běžce je totiž dokonalé odpružení důležitým předpokladem komfortu a bezpečí. Tlumení a odpružení, kterých je vlnovou deskou a citlivou mechanickou mezipodešví dosaženo, nemá mezi pěnovými mezipodešvemi obdoby. Jde dokonce o jednu z nejlépe odpružených běžeckých bot na trhu. Model je určen běžcům s neutrálním nášlapem až lehkou pronací.

Doporučená cena 5 599 Kč

Wave Enigma 2: Vnímejte běh všemi smysly

Další model z kategorie luxusních silničních bot. Sexy design je ale, jak už to u Mizuna bývá, jen třešnička na dortu. Tenhle model totiž přesvědčí i špičkovou výbavou.

Paralelní vlnová deska po celé délce podešve s mezipodešví AP+ poskytuje maximální odpružení a SmoothRide technologie plynule vyrovnává přechod z prudkého zrychlení do zpomalení. Vnitřek boty se chodidlu maximálně přizpůsobuje a skvěle padne. K pocitu pohodlí totiž přispívá i technologie DynamotionFit, která koriguje pohyb chodidla uvnitř boty. Na svršek byl použit prodyšný Mesh materiál, nechybí vyjímatelná anatomicky tvarovaná Premium stélka. Určeno pro běžce s neutrálním nášlapem ve váhové kategorii do 100 kg (pánská).

Doporučená cena 4 299 Kč


Novinky a inovace pro aktivní i rekreační běžce

Boty s perfektním odpružením pro běžce s neutrálním až supinačním nášlapem splňují nejvyšší nároky.

Wave Rider 15: Ideální bota, už patnáct let!

Víte, co znamená číslovka 15 v názvu tohoto modelu? Patnáct let úspěchů! A patnáct let neustálých inovací, které model posouvají stále vpřed.

Jedna z nejznámějších bot běžeckého světa si po celou tu dobu drží vysokou kvalitu a přesně splňuje nároky závodníků i rekreačních běžců ve střední váhové kategorii. Ke zvýšení pohodlí slouží nový vybroušený střih: užší pata zabraňuje posunu patní části. Špička je uložena výše, což dovoluje lepší přechod z paty na špičku a „rovnější tvar“ rozptyluje jakékoli pocity nestability v kotníku. Tyto inovace se samozřejmě zpětně odrážejí i do výkonu.

Zásadní změnou u silničního modelu Wave Rider 15 je však mezipodešev AP+. Umocňuje vlastnosti paralelní vlnové desky se Smooth Ride technologií a výsledkem je skvělé tlumení, plynulejší přechod z dopadu do odrazu a zvýšená odolnost odpružení. A samozřejmě pocit pohodlí. Pohyb chodidla uvnitř boty koriguje také technologie DynamotionFit. Nejmodernější technologickou výbavu doprovází i vylepšený design. Tenký film ve spodních partiích svršku boty zabraňuje pronikání nečistot.

Doporučená cena 3 599 Kč

Wave Precision 13: Lehký a rychlý!

Běháte pravidelně a nebojíte se delších tras? Pak je pro vás tato bota ideální volbou pro trénink i závody. Její výhoda? Je velice lehká!

Výkonnostní bota pro aktivní běžce s neutrálním až supinačním nášlapem ve váhové kategorii do 80 kg (pánská) a 60 kg (dámská). Pryžová paralelní vlnová deska poskytuje optimální odpružení a flexibilitu.

Doporučená cena 3 499 Kč

Wave Ovation 2: Každý cíl si zaslouží aplaus!

Skvělá kombinace odolnosti a pohodlí je ideální pro střední a vyšší váhové kategorie a trasy „tak akorát“, tedy ani dlouhé, ani krátké.

Startovní balíček i pro úplné začátečníky. Podešev a mezipodešev nabízí skvělé odpružení znásobené paralelní vlnovou desku a materiálem VS1 použitým v patní části. Prodyšný svršek s kvalitním mesh materiálem spolehlivě ventiluje teplo a přebytečnou vlhkost.

Doporučená cena 2 699 Kč

Bonus: Wave Ovation je lehčí než většina srovnatelné konkurence. Zanedbatelné? A proč byste si neměli těch prvních pár kilometrů ulehčit?


Na závody

Wave Aero 9: S větrem o závod

Rychlá, dynamická závodní tretra nabízí skvělé odpružení a inovovanou technologii SmoothRide.

Navržena se silnější podešví, která garantuje ještě lepší odpružení. Je vhodnější pro výkonnostní běžce a na střední a delší tratě (10 kilometrů a více). Má vyjímatelnou anatomicky tvarovanou stélku. Nechybí svršek z materiálu Air mesh a technologie DynamotionFit pro dokonalé padnutí a kontrolu pohybu nohy v botě.

Doporučená cena 3 199 Kč

Optimální stupeň odpružení garantuje i paralelní vlnová deska AP midsole s přední částí mezipodešve z foukané gumy. I díky ní je Aero 9 nejstabilnějším závodním modelem ve své kategorii.


V hlavní roli podpora – modely vyrovnávající nadměrnou pronaci

O co jde? Pronace je dysbalance, při níž se chodidlo při dopadu i odrazu vtáčí směrem dovnitř a poznáte ji podle nápadně sešlapané vnitřní hrany podešve.

Wave Elixir 7: Přirozený doping

Energetický koktejl! Výkonnostní silniční bota pro lehčí běžce.

Oblíbený model určený pro závody a tréninky. Wave Elixir 7 je velice lehká, ale zároveň splňuje požadavky na skvělé odpružení – i díky mezipodešvi AP+. Koncept rychlé závodní boty doplňují i další technologie: unikátní G3 sole dovoluje perfektní trakci za sucha i v mokrém prostředí.

Doporučená cena 3 399 Kč

Díky technologii DynamotionFit, která kontroluje pohyb chodidla uvnitř boty, jsou noha i bota v rovnováze a plně se soustředí na výkon.

Wave Inspire 8: Povzbudí k nejvyšším výkonům

Topmodel kolekce a jedna z nejlepších silničních bot své kategorie na trhu: to je skvělá Wave Inspire 8 s vynikající podporou běhu a perfektním odpružením.

Dvojitá vějířovitá vlnová deska přesunuje těžiště těla na střed chodidla. Odolná AP+ mezipodešev garantuje skvělé tlumení a plynulejší přechod z dopadu do odrazu. Ke zvýšení pohodlí slouží vylepšený střih, díky němuž bota precizně padne. Lepší přechod z paty na špičku a „rovnější tvar“ rozptyluje jakékoli pocity nestability v kotníku.

Doporučená cena 3 499 Kč

Další technologie? DynamotionFit a Gender engineering, zohledňující specifika ženské nohy.

Wave Nirvana 8: Meditace v pohybu

Maximální podpora a odpružení vyšší úrovně po celé délce vlnové desky

Pořádná porce komfortu a stability. Dvojitá vějířovitá vlnová deska po celé délce AP+ mezipodešve poskytuje nepřekonatelné odpružení. V patní části byla pozměněna tak, aby byl přechod z paty na špičku ještě plynulejší. Ke skvělému odpružení dochází, už když se pata dotkne země. Smoothride technologii kontroluje ohyb boty v její přední části. Hlídá, zda při došlapu nedochází ke zbytečným energetickým ztrátám. V okamžiku, kdy je ohyb větší než 15°, bota „tuhne“, aby zajistila odrazu dostatečnou podporu a efektivitu. Což dodává pohybu svobodu a razanci.

Doporučená cena 4 199 Kč

Kompletní kolekce značky Mizuno na www.mizuno.eu/cs

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 12.10.2012 11:34:20

Jaké jsou silniční modely běžeckých bot pro podzim a zimu 2012 firmy Mizuno? Představujeme odpružené modely pro vyšší váhové kategorie, novinky pro aktivní a rekreační běžce, boty určené na závod i modely vyrovnávající nadměrnou pronaci.
Odkaz na článek

avatar

Celkem 22 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:16 (2009)
půlmaraton: 1:22:09 (2009)
maraton: 2:55:13 (2012)

midarek muž 12.10.2012 11:50:55

…ty doporučené ceny jsou pekelné…:-(

avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 12.10.2012 13:19:27

>> midarek, 12. 10. 2012 11:50:55

souhlasim. pak ze je beh levny sport – pry staci boty :-))

......ale zvlaste na Wave Elixir 7 a i Wave Aero 9 se skvele kouka.

Motto: Petit cheval de manege :-)
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.