Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Zvládli jste půlmaraton? Otvírá se vám svět běžeckých výkonů

Zvládli jste půlmaraton? Otvírá se vám svět běžeckých výkonů
foto: Mirek Hasal

Petr Říman | 08.04.2013 | přečteno: 8193×

Máte za sebou svůj první závod a ještě dnes cítíte ten hrdý pocit, se kterým jste pohlíželi na sms s výsledným časem? Připojujeme se ke gratulacím a oslavám a jako dárek vám představujeme naše unikátní výsledkové tabulky, podle nichž si své výkony poměřují hobíci jako vy stejně jako elitní běžci. Dokonce jste si zaběhnutým půlmaratonem zapsali své první body do běžeckého žebříčku. TABULKY JEŠTĚ NEZAHRNUJÍ HERVIS 1/2MARATON

Stačí, zadáte-li své jméno do tabulek a rázem máte přehled, které závody jste za poslední roky běželi, jaký jste dosáhli čas, kolik bodů jste za svůj výkon obdrželi do žebříčku a na kolikátém místě v tomto průběžném hodnocení formy jste. Samozřejmě stejným způsobem si můžete zkontrolovat jak třeba Daniela Orálka, tak i svého souseda, který vás včera předběhl při večerním výklusu. Vše najdete na spodku titulní strany nebo v hlavním menu pod záložkou ZÁVODY.

Vše přitom začalo na jaře roku 2008, kdy přišel do redakce kolega Mirek Hasal s tím, že by bylo dobré evidovat všechny maratonské výkony. V redakci tehdy převládal názor, že toto obrovské penzum mravenčí práce dobrovolně nikdo dlouhodobě dělat nebude a ani Mirek u toho nevydrží. Ale za pokus to stálo.

Mirek se vrátil po třech měsících se slovy: „Tak kluci, mám zadaný kompletní loňský ročník…“ A tak se zrodily tabulky. Mirek později přidal ještě půlmaratony a o rok později jsem se přidal já se zadáváním desetikilometrových a jiných závodů.

„Nyní máme v databázi výsledky maratonů a půlmaratonů od roku 2006 a desítek od roku 2008. V současné době evidujeme výsledky více než tří tisícovek závodů a přes 57 000 jmen běžců, což dává na 220 000 databá­zových záznamů,“ hrdě se probírá statistikou. „Kolik to znamená hodin práce si už nepamatuji,“ usmívá se duchovní otec tabulek, jinak sám velký sběratel zajímavých maratonských čárek.

Pro nás, tabulkáře, začíná směna zpravidla v sobotu odpoledne. To začínáme surfovat po stránkách závodů, jestli už obsahují výsledky, a pokud ano, pomalu začínáme vkládat. Hodně závodů – většinou těch menších – musíme zadávat ručně. Nenajdeme-li výsledky s časy ve formátu HH:MM:SS, musíme je „nadatlovat“ záznam po záznamu.

Specialitou některých pořadatelů bývá třeba vložení mezičasů do stejného excelovského okénka s konečným časem… A další vtípky, které nás bohužel velmi zdržují a protahují dobu čekání vás, závodníků.

Prosíme též, abyste při registracích nahlašovali svá jména zřetelně (či vyplňovali čitelně příslušné formuláře). Ne vždy vás dívky u registrací znají osobně, jakkoliv můžete mít maraton pod tři! Dost překlepů sice odhalíme, ale pokud se k tomu přidá ještě špatný rok narození, rázem vznikne v databázi nový závodník. Pokud se tedy najdete dvakrát, nahlaste nám to na tabulky@behej.com, „spojíme“ vás.

Do žebříčku přidáváme všechny maratony , půlmaratony a desítky s počtem účastníků vyšším než padesát. Zařadíme tam i vybrané závody z jiných distancí, pokud nám to síly a čas dovolí.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

priman 08.04.2013 17:25:19

Máte za sebou svůj první závod a ještě dnes cítíte ten hrdý pocit, se kterým jste pohlíželi na sms s výsledným časem? Připojujeme se ke gratulacím a oslavám a jako dárek vám představujeme naše unikátní výsledkové tabulky, podle nichž si své výkony poměřují hobíci jako vy, stejně jako elitní běžci. Dokonce jste si zaběhnutým půlmaratonem zapsali své první body do běžeckého žebříčku. TABULKY JEŠTĚ NEZAHRNUJÍ HERVIS 1/2MARATON
Odkaz na článek

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 10.04.2013 18:02:20

Petr Říman napsal: …začíná směna zpravidla v sobotu odpoledne. To začínáme surfovat po stránkách závodů, jestli už obsahují výsledky … Do žebříčku přidáváme všechny maratony , půlmaratony a desítky s počtem účastníků vyšším než padesát.

Pěkné povídání, praxe je ale poněkud jiná.

Třeba z aktuálního ročníku BBP (http://bbp.webzdarma.cz/sez.php?r=19 = 10 závodů s cca 200 účastníky v hlavní kategorii) jsou do tabulek behej.com zařazeny zatím jen ty výsledky, které k Vám byly deponovány „ručně“.

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.