Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Jablonecký Bartoš si podmanil Mumii

Jablonecký Bartoš si podmanil Mumii
foto: Petr Kostovič

Petr Kostovič | 21.04.2013 | přečteno: 2286×

Dalibor Bartoš (Eleven Team Jablonec nad Nisou) se stal vítězem závodu Ústecká pětka s Mumií. Časem 16:10 o 41 sekund překonal loňský ustavující rekord Ondřeje Čadka. Běh žen ovládla Lenka Matoušková z SKP Ústí nad Labem časem 21:57. V závodě, který si více než zaměření na výkony klade za cíl přitáhnout k běhání co nejvíce kondičních běžců, potěšila téměř poloviční účast zástupkyň něžného pohlaví. Hlavního závodu na 5 km se zúčastnilo 119 běžců a běžkyň. VÝSLEDKY

Před startem uctili běžci minutou ticha památku obětí nedávného bostonského maratonu a připomněli si i předčasné úmrtí výborného ústeckého běžce minulých let Milana Varcholy.

Favorit závodu, Dalibor Bartoš, který se kromě jiného může pochlubit i bronzovou medailí získanou v závodě na 10000 metrů při loňském mistrovství Evropy veteránů na dráze, šel do čela okamžitě po startu a na obrátce již měl mírný náskok. Pronásledovala jej trojice ve složení Roubíček (USK VŠEM Ústí nad Labem), Bureš (Sokol Kbely) a Procházka (Eleven Test Team). Těsný náskok, který Bartoš držel do obrátky na 2,5 km, v druhé polovině ještě zvýšil a nikým neohrožován si vychutnal vítězství. Druhý doběhl nakonec v čase 16:41 domácí Roubíček, Procházka finišoval o 9 sekund zpět na třetím místě. Bramborová medaile v soubiji o stupně vítězů nakonec zbyla na Bureše.

„Vzhledem k současné výkonnosti jsem spokojen, i když pětku jsem již dokázal zaběhnout podstatně rychleji. Beru teď děti a vyrazíme do ústecké ZOO,“ přišel vítěz Dalibor Bartoš s receptem na to, jak udělat z účasti v závodě příjemný výlet pro celou rodinu.

Klubu SKP Ústí nad Labem dělají čest hlavně výborní boxeři. Ostudu klubovým barvám při závodě rozhodně neudělala ani jeho ženská zástupkyně Lenka Matoušková. „Přes zimu jsem naběhala kolem tisíce kilometrů na běžkách,“ přišla Matoušková po závodě s receptem na to, jak se dostat na jaře do slušné kondice.

Druhá doběhla Zuzana Rusínová, dívka z obálky listopadového vydání časopisu Běhej (22:14) třetí místo obsadila Ladislava Antalová z Teplic (22:53).

Za slunečného počasí potěšilo i nadšení, s nímž se na ústecké cyklostezce vedoucí podél řeky Labe do soutěžení vrhlo 45 účastníků tří dětských běhů.

„Máme radost z toho, že si cestu na závod našli další běžci, přišlo jich více než při loňské premiéře, dvojnásobnou radost máme ze zvýšené účasti dětí. I v budoucnu se chceme zaměřit na širokou sportující veřejnost,“ hodnotil akci ředitel závodu Jan Kostovič z pořádajícího občanského sdružení EC Lokomotiva Mumie.

Další příležitost, jak si vyzkoušet kondici a tempo v přípravě na největší běžecký podnik na Ústecku, zářijový Mattoni Ústecký 1/2Maraton, budou mít běžci (nejen) z regionu 16. června, kdy se na stejném místě koná Ústecká desítka.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 21.04.2013 19:19:04

Dalibor Bartoš (Eleven Team Jablonec nad Nisou) se stal vítězem závodu Ústecká pětka s Mumií. Časem 16:10 o 41 sekund překonal loňský ustavující rekord Ondřeje Čadka. Běh žen ovládla Lenka Matoušková z SKP Ústí nad Labem časem 21:57. V závodě, který si více než zaměření na výkony klade za cíl přitáhnout k běhání co nejvíce kondičních běžců, potěšila téměř poloviční účast zástupkyň něžného pohlaví. Hlavního závodu na 5 km se zúčastnilo 119 běžců a běžkyň.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.