Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vytrvalci v půlmaratonu na světové univerziádě na nejvyšší příčky nedosáhli

Vytrvalci v půlmaratonu na světové univerziádě na nejvyšší příčky nedosáhli
foto: Zdenek Krchák (archívní foto)

Petr Kostovič | 12.07.2013 | přečteno: 2705×

Jiří Homoláč dvaadvacátý časem 1:08:41, Vít Pavlišta dvaatřicátý (1:10:49). Takové jsou výsledky českých reprezentantů v půlmaratonu na světové univerziádě v Kazani. O titul bojovali v těsném finiši Jihoafričané Mzazi a Mokoka, vítěz desítky. Doběhli ve stejném čase 1:03:37, šťastnější byl nakonec Mzazi. Do závodu se vydalo 43 vytrvalců. O něco lépe než českým běžcům se dařilo slovenské reprezentantce Kataríně Bérešové, která vybojovala časem 1:15:52 dvanáctou příčku. „Nebylo to úplně lehké,“ ozval se z Kazaně Jiří Homoláč.

Podle něj šlo o náročný závod, v němž výsledné časy, které i při současné úrovni českého vytrvalostního běhu patří spíše k průměrným, byly ovlivněny profilem trasy a počasím.

„Byl to náročný závod. Přestože start byl již v 8:25 ráno místního času, během závodu panovalo poměrně velké vedro, ani trať nebyla úplně rovná,“ přišel po závodě s postřehy ohledně jeho podmínek Jiří Homoláč.

Podle Homoláče bylo naštěstí na trase dostatek občerstvovacích stanic: „Byl na nich vedle vody i led, takže se člověk mohl zchladit,“ uvedl Homoláč k tomu, jak se během závodu s teplým počasím vyrovnával.

„Vzhledem k tomu teplu považuji svůj výsledek za přijatelný,“ zhodnotil pak svůj výkon. Přesto se nabízí úvaha o tom, že v případě vyladění na závod na velké mezinárodní akci a atakování osobního rekordu mohl pomýšlet na umístění v první desítce. Jak často opakují (nejen) atletičtí odborníci, cesta k úspěchu vede jen přes překonání rekordů, ať již osobních či národních.

Ještě hůře než Homoláč se s podmínkami v Kazani popasoval letošní mistr republiky v půlmaratonu Vít Pavlišta. Jeho času 1:10:49 patří v letošních půlmaratonských tabulkách až 26. příčka (Homoláčův čas je v tabulkách desátý). Univerziádní půlmaraton naopak katapultoval Katarínu Bérešovou na třetí místo letošních společných česko-slovenských půlmaratonských tabulek.


VÝSLEDKY

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 12.07.2013 12:45:35

Jiří Homoláč dvaadvacátý časem 1:08:41, Vít Pavlišta dvaatřicátý (1:10:49). Takové jsou výsledky českých reprezentantů v půlmaratonu na světové univerziádě v Kazani. O titul bojovali v těsném finiši Jihoafričané Mzazi a Mokoka, vítěz desítky. Doběhli ve stejném čase 1:03:37, šťastnější byl nakonec Mzazi. Do závodu se vydalo 43 vytrvalců. O něco lépe než českým běžcům se dařilo slovenské reprezentantce Kataríně Bérešové, která vybojovala časem 1:15:52 dvanáctou příčku. VÝSLEDKY />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.