Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

O Tokio poběžím ve Švýcarsku, možná si vezmu s sebou vlastního vodiče

O Tokio poběžím ve Švýcarsku, možná si vezmu s sebou vlastního vodiče
foto: Aleš Gräf, ČAS

Zuzana Kotěšovcová | 03.04.2021 | přečteno: 5285×

Několik týdnů dřete jako zvíře, a když se přiblíží den D, je vše jinak. Moira Stewartová měla o víkendu běžet kvalifikační maraton ve Švýcarsku, jenže kvůli větrným poryvům jej pořadatelé pár dní před konáním zrušili. Novou šanci bude mít 3. dubna, opět na bernském letišti Belp. Jak se posun projeví na formě a výkonu? Zvládne se mladá závodnice Spartaku Praha 4 přehoupnout přes limit a uvidíme ji v Tokiu? ZÁVOD SE BĚŽÍ V SOBOTU OD 10:00

Moiro, touhle dobou už jsi měla mít odběhnutý závod o Tokio. Akci ale na poslední chvíli kvůli povětrnostním podmínkám zrušili. Jaké byly tvoje první pocity? Panovalo velké zklamání?

“Vlastně jsem zprvu vůbec zklamaná nebyla. Já z toho závodu mám hrozný respekt. Když jsme s trenérem na začátku roku vymýšleli termín, kde se pokusím o limit, tak jsme se shodli, že nejlepší bude přelom března a dubna. Pak se naskytla možnost běžet ve Švýcarsku, ale podle mě to bylo trochu brzy. Takže nakonec poběžím původní vyhovující termín. Samozřejmě je trochu škoda, že jsem byla připravena, měla vyladěno, ale já si vždycky říkám, že všechno špatné je k něčemu dobré. Takže místo závodu jsem doběhla alespoň kvalitní tempáč, který mi v přípravě chyběl.”

Určitě se musel upravit tvůj celý následující tréninkový plán. Jak je těžké na psychiku všechno takhle měnit z minuty na minutu? Bereš změny pozitivně, nebo bys uvítala raději větší možnost plánovat, jak to bylo v letech minulých?

“Ta změna tréninku je trochu šok, protože jsem zvolnila a teď musím znovu nastartovat místo očekávaného odpočinku. Jak už jsem ale říkala, stihla jsem ten tempáč, který jsem sama na soustředění nemoha odběhnout. Tady mi s ním pomohli kluci ze skupiny a ještě má krásné tři týdny do závodu.”

Proč nepoběžíš v Hamburku, který se také nabízel? Mohli jste s Marcelou Joglovou běžet bok po boku.

“Trochu jsme se rozhodovali, jaký maraton nakonec poběžím, ale po získání informací jsme zhodnotili, že Hamburk není nejlepší variantou. To je vyloženě eliťácký závod a pro mě by tam nebyl žádný vodič. V Belpu budeme mít k dispozici snad až čtyři či pět vodičů. Jeden je vyloženě na hranici limitu a pak je tam možnost přivézt si vlastního, čehož možná využiju.”

Kdo by to byl?

„Tip mám, ale zatím nebudu říkat, o koho jde. (úsměv)“

Budeš teď ty tři týdny trénovat doma, nebo stihneš ještě nějaké menší soustředění v zahraničí?

“Odjíždět do zahraničí už nikam nestíhám. Odjedu tak na tři dny do hor někde tady v Čechách, ale jinak budu doma.”

Máš už i jiné závodní plány po zaběhnutí maratonu?

“Ke konci dubna se běží MČR na 10 km na dráze, tam bych si ráda zazávodila. Snad se stihnu trochu zregenerovat a neudělám ostudu. Včera akorát zveřejnili nové místo a termín na Evropský pohár v běhu na 10 000 m (Londýn, 5. června, pozn.red.), tak bych se ráda proběhla i tam.”

Dala sis před Švýcarskem nějakou motivaci? Dárek, který by sis koupila, kdybys zaběhla čas, který si přeješ?

“Žádnou takovou motivaci nepotřebuju. Olympiáda sama o sobě je motivace velká až až.”

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

zuzanarusinova@post žena 17.03.2021 14:34:34

Několik týdnů dřete jako zvíře, a když se přiblíží den D, je vše jinak. Moira Stewartová měla o víkendu běžet kvalifikační maraton ve Švýcarsku, jenže kvůli větrným poryvům jej pořadatelé pár dní před konáním zrušili. Novou šanci bude mít 3. dubna, opět na bernském letišti Belp. Jak se posun projeví na formě a výkonu? Zvládne se mladá závodnice Spartaku Praha 4 přehoupnout přes limit a uvidíme ji v Tokiu?
Odkaz na článek

avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 03.04.2021 10:50:54

Tak tenhle závod má parádní on-line výsledky. To je radost sledovat. I přenos s dobrým komentářem, kde průběžně skáčí mezi mužským a ženským během (nemluvě o německém komentáři, příjemná změna v záplavě angličtiny všude kolem nás).

Bohužel Moira běží sama s bratrem, žen na maraton je tam opravdu pár. Docela fouká a tak to bude těžké. Chce se říci zatím super, ale mají za sebou jen ±15km a až bratr odstoupí, tak snadné to nebude. Nepočítámúplně s tím, že by Gerron měl na maraton pod 2:28, jak teď běží.

https://trackmaxx.ch/results/?…

Motto: Petit cheval de manege :-)
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.