Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Sporttestery a deníky » Náhlé snížení TF a pochybnosti o funkčnosti

Náhlé snížení TF a pochybnosti o funkčnosti

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Barcelona muž 08.03.2007 16:17:31

Mám obrovské potíže s měřením tepu na Polar RS 200…v poslední době se mi velmi často stává, že když navlhčím obvody a mám tep do 120 tak mi to ukazuje všechno v pořádku ale jakmile se rozběhnu tak při pomalém rozběhu mi tep najednou skočí třeba na 175 tepů a takovou nesmyslnou hodnotu to drží třeba 2 minuty a poté se to teprve začne „skokově“ srovnávat že to skočí třeba hned za sebou na 119, 165, 155 a pak třeba na správný tep 140. Dokud to bylo takhle tak jsem to ještě nechával být, bohužel se to však ještě zhoršilo..vše je stejné až na to, že se tep dostane na správný ukazatel v nepoměrně delším čase, třeba až po deseti minutách, tepovka jakoby zamrzne na nesmyslném čísle..Zkouším vždy ukončit měření běhu a vrátit vše na úvodní obrazovku kde se ukazují hodiny a datum, poté zase spustit měření běhu – a poté mi to pravidelně tep nenajde vůbec i když čekám třeba 3 minuty, pak to ještě asi 2× zapnu a vypnu nakonec a nejak to tam naskočí ale opravdu mě to velmi znepokojuje…Pás si vždy před během navlhčuji vodou, a před dalším během pás nejprve opláchu vodou a usuším a poté znovu navlhčím a jdu běhat takže nevidím problém v tom jak se o pás starám, pás nemám ani na sobě moc volně o tom jsem přesvědčen…nevím kde by mohl být zádrhel každopádně si neumím představit že bych měl běhat ted bez pásu který bych zaslal na reklamaci…nevíte kde by mohla být chyba??připomínám že dokud se nerozběhnu tak tep mi to měří dobře…

Dále sleduji že při běhu se mi častokrát z ničeho nic náhle sníží TF o takových 10 tepů během dejme tomu 8 vteřin, a za dalších 8 vteřin to zase naskočí správný tep – stává se to i Vám??

A dotřetice – je nějaká možnost jak otestovat jestli hodiny měří tep dobře kromě toho půjčit si měřič na jeden běh od někoho jiného?

Motto: No pain = no gain (bez bolesti nejsou výsledky)...Chytří lidé vědí o své nedokonalosti a snaží se je odstraňovat. Jen blbci vždy všemu rozumněli a vše uměli...
avatar

Celkem 5414 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:27 (2008)
půlmaraton: 1:44:14 (2009)
maraton: 4:55:57 (2007)

Jecminek.Maselnik muž 08.03.2007 16:24:01

podobné problémy se řešily v sekci forerunner 305 a zúčastěným postiženým pomohla výměna baterie v hrudním páse. Třeba by mohla pomoci i Tobě. Ověřit funkčnost jde snadno: při lehčím běhu sledovat hodinky a měřit ručně tep na zápěstí. Není to moc pohodlné, ale jde to.

avatar

Celkem 564 km
Minulý měsíc 0 km

Bády muž 09.03.2007 09:04:11

Ne úplně stejné,ale podobné problémy jsem taky měl u svých RS 200.Protože se to zhoršovalo a doba používání překročila 1 rok tak jsem vyměnil baterii v hrudním pásu(myslím 2025) a bylo vyřešeno-podle mého úsudku je to to nejrychlejší otestování.

avatar

Praha 8

Celkem 1606 km
Minulý měsíc 0 km

romikv muž 09.03.2007 09:25:40

Nebo doporučuju kontrolu podle pocitů – zdali ti srdce skutečně bije na otáčkách, o kterých jseš přesvědčený, či jestli tam nemáš lokální výchylky ve chvilkovém zrychlení. Máme v rodině tachykardii a o tomhle to je, ale to bys poznal, že ti skutečně zničeho nic najednou vyskočí tep a pak spadne. Kdybych neměl logger, tak bych to ani nemohl zaznamenat, jak to vypadá… Objeví se mi to taky to čas od času, ale co vím od doktorů, tak je to spouštěné taky nedostatkem hořčíku. Většinou jedna flaška minerálky s vysokým obsahem mg pomůže – od návštěvy u doktorů na karláku vím, že ztráty hořčíku můžou být vyšší, než jeho možnosti doplnění stravou… A uklidnění na závěr – brácha kardiochirurg mi nedávno řekl, že pokud máš obvyklý trénink okolo hodiny běhu a týdně celkově 5–7 hodin, tak je srdce zdravé a doktoři jsou tu pro jiné… R.

Motto: Když něco jde, tak do toho jdi. Naplno.
Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.