Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Ostatní » Beh v cizine

Beh v cizine

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

kber8678 muž 12.09.2012 17:38:36

Ahoj, zajimaly by mne Vase zkusenosti s behanim v cizine. Nemam primarne namysli zavody, ale to „obycejne“ behani. Sam mam zatim zkusenosti jen z Evropy, kde je beh vcelku normalni zalezitost. Napriklad v Holandsku jsou parky plne bezcu vsech vekovych kategorii. Ono kdyz vidite ve snehu babicku vest na (holandskem) kole vnucku i jeji matku, tak uz vas neprekvapi ani pravidelne behajici skupinka duchodcu. Ale jak je to v trochu exotictejsich zemich? Jak mistni vnimaji bezce, existuji nejaka rizika napr. bezpecnostni, v oblekani, atp.? Mate nejake tipy v urcitych destinacich (mne ted zajima New Delhi a San Paulo ;))? Za pribeh ze zivota davam bezvyznamne + ;)

avatar

Brno

Celkem 2350 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:50 (2012)

Martin.803 muž 19.09.2012 22:33:28

>> kber8678, 12. 09. 2012 17:38:36

no já mám zkušenosti (a to asi poznáš) jenom s běháním v Anglii. Je tam hodně parků (ale koho baví běhat pořád dokola) a jinak se dá vyběhnout na cyklostezky a běhat okolo lánů obilí. Akorát mě štve, že tam nejsou žádné kopce ani lesy :/

Motto: Neodpoutávej se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít. (Mark Twain)
avatar

Tábor

Celkem 15157,34 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:46 (2016)
půlmaraton: 1:17:34 (2014)
maraton: 2:46:17 (2014)

otilrak muž 20.09.2012 04:10:38

Zatím mé zkušenosti:

Francie, Nantes: jak maraton, tak normální běhání. Naprosto bez problémů. Běžců hodně.

Singapur: Běh byl velmi těžký, přeci jen je tam tropické počasí. Vyrazil jsem ráno před šestou a už bylo hrozné vedro. Ale běžců a chodců hodně, všichni se snaží běhat po ránu.

Sydney: Nějakou dobu zde jsem a ještě budu. Běhám každý den přes město do práce a z práce. To zde dělá hodně lidí, takže není problém potkat v centru i několik běžců. Většinou mají stejně jako já na zádech batoh. Pak se běhá hodně kolem moře, okolo Opera House a pod Harbour Bridge, kde člověk potká i 20 až 30 běžců za jeden trénink. Všude možně kolem vody jsou veřejná pítka a záchody zdarma, takže není sebemenší problém. Maraton byl těžší, ale nádherný. Občerstvovačky krapet jiné než na co jsme zvyklí v Evropě.

O všem mém běhání si můžeš přečíst na mých stránkách. Běhu v cizině zdar! ;-)

Motto: Zkusil jsi to. Selhal jsi. To není důležité. Zkus to znovu. Selži znovu. Selži lépe. (Samuel Beckett)
avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 20.09.2012 08:28:07

Evropa – obecne v pohode, Evropa je v tomto vyborna, s vyjimkou Albanie neni zeme, kde bych opakovane nebyla. Neprijemny pocit byl jen pri sluzebnich cestach do Rumunska, ale to byl vnitrni pocit, nemel nic spolecneho s realitou. Myslim, ze Evropu a USA neni treba resit vubec.

Arabske zeme: s obecnym nazorem, ze to nejde moc nesouhlasim. Behala jsem v mnoha zemich MIMO turisticke oblasti a vsude v pohode (Syrie, Jordansko, Bahrajn, SAE, Egypt…). Urcite vic troubi z aut nez jinde, ale v klidu. Kratke elastaky a tricko nikomu nevadilo. Pravda je, ze vzdy beham s peprakem v ruce, ale je to spise pro dobry pocit, ze bych nekde nasla problem v podobe lidi, to ne. Spise psi, kterych je vsude hodne. Ma zkusenost je z mimo turistickych oblasti, navstevy jsem vzdy mela pracovni a opakovane a fakt v klidu. Byla jsem za exota, ale lide spise mavaji a fandi. Turisticke oblasti jsou urcite horsi, tam mistni otravuji (Egypt). Mistni spise chodi nez behaji, ale zvlaste v poslednich letech je pohyb popularnejsi a popularnejsi a spise zafandili nebo tise koukaji. Me zkusenosti jsou z dlohodobych a opakovanych sluzebnich cest, ne z navstevy na 1 tyden pri dovolene.

Turecko: strasne neprijemna doprava. Turci proti Arabum neuhnou, bezec ci chodec je lovna zver a obdivuji odvahu cyklistu na hlavnich tazich. Opet hodne psu a to vsude. V neznamych mistech na vychode beham opet s peprakem, ale to vlastne vsude, clovek nikdy nevi, ale pouzila jsem jen parkrat na psa. Obleceni: zapad a turisticka centra – cokoliv je v pohode, vychod – misto tilka radeji volne tricko. Obecne plati – jde li proti vam skupina muzu v rade, tak neuhnou, bezec skace do travy. Obcas jsou vyjimky, ale to opravdu malo.

Seychlelly, Indonesie, Mauritius a podobna mista: uplne bez problemu, jen si dat pozor na dopravu. Jdete li behat pred zapadem slunce, pak s sebou celovku. Osvetleni je i ve vesnicich casto nulove, absolutne neni videt, smiva se rychle a auta casto sviti velmi mirne. Jinak mistni fandi a tleskaji, treba na ostruvcich kolem Bali, kde mi kazdy rikal, ze nemam chodit v krataskach, tak jsme behala v jednodilnych plavkach i kolem mesity a bez problemu. Nejvetsim prusvihem je velka vlhkost (problem i jiz vyse zminovaneho Singapuru) a behate li na Seychellach v lese, pak nedoporucuji v prvnim tydnu dele jak 45min. Telo si musi zvyknout. Ale lide jsou v pohode. Tato mista preferuji na dovolene a vyhybam se preplnenym nejpopularnejsim letoviskum, me zkusenosti jsou spise z mene frekventovanych mist a kdyz to projde tam.....Navic se pravidelne vracim, tak to nejsou jednorazove zkusenosti. Bezcu mene ( vyjimkou je francouzsky Reunion, kde beha strasne moc lidi)

Kuba: bez problemu, kazdemu jste ukradeni

Obecne asi plati rada: oblec se tak, aby ses necitil blbe a bez si svoje. kazdy ma svych starosti dost. Historky hysterickych zen treba z Egypta, kdy po jedne navsteve turistka vyklada, jak ji zatahli Arabove stranou a nutili zapnout knoflicky, no ja nevim, tyhle zeme znam hodne a nikdy se mi tam nic podobneho nestalo, i kdyz prave Egypt nesnasim. Proste vse s mirou. Pokud vim, ze jsem v tradicnejsi obalsti, pak na behani volim volne tricko a kratke elastaky a je to o.k. Jako dlouhovlasa blondyna jsem nikdy nezazila problem.

Motto: Petit cheval de manege :-)
avatar

kber8678 muž 20.09.2012 11:53:39

Diky za odpovedi! Co mam zatim odpovedi mimo forum, tak v Delhi neni pro behani idealni mesto – krome psu a divocaku je na vine predevsim smog. Ve mestech Latinske Ameriky je zase na miste vyhnout se slumum. Obecne je asi lepsi behat rano, nez vecer.

avatar

kber8678 muž 20.11.2012 05:30:12

Sao Paulo je mesto behu opravdu zaslibene. Behaji tu mladi stari, i kdyz obcas je to spis sportovni prochazka, nez opravdovy beh. Bezcu je v parcich opravdu mnoho (v porovnani napr. se Stromovkou ;)). K potkani jsou ale vsude – treba i na Avenida Pualista (obdoba naseho Vaclavaku). Se zdravenim to tu je slabsi, ale vzhledem k velikosti mesta a poctu bezcu je to pochopitelne. Na kazdem stanku je k mani nekolik casopisu o behani v cele s portugalskou verzi Runne's World.

Zasadnim problemem je bezpecnost. Situace je aktualne – mirne receno – spatna. Ale ve velkych mestkych parcich rano/pres den by to melo byt ok. V nedeli jsou take na nekterych ulicich vyhrazene pruhy pro cyklisty a bezce.

PS. V Parque do Jaragua jsem potkal trenovat brazilskou reprezentaci – behali (tedy spis to vypadalo jako 20-ti skok) kratke useky do kopce ;)

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.