Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » bolest mezižeberních svalů

bolest mezižeberních svalů

Nalezené položky: 9 První Předchozí | 1 | Další Poslední

japkyn muž 25.04.2013 15:22:09

Letos už mě dvakrát minimálně na týden zastavila bolest mezižeberních svalů. V obou případech to bylo po pomalém dlouhém běhu. Po novém roce 3 měsíce tréninku v pohodě, bez problému a pak dvakrát během jednoho měsíce toto. Zřejmě špatné dýchání. Vždycky se poctivě rozcvičím, protáhnu. Bohužel jsem se nikde nedočetl jak správně dýchat, na co si dát pozor a jak se s takovou bolestí co nejrychleji vypořádat. Je to opravdu dost limitující. Máte někdo zkušenosti?

Bratislava

Brutto muž 27.06.2013 19:42:59

Nechcem zakladat nove vlakno, tak to dam sem. Intentivnejsie beham uz cca 3 roky, momentalne som na objemoch okolo 200 km mesacne, co mi uplne staci a z casoveho hladiska je to uz asi moje maximum. Vybieham 1 x do tyzdna aj na kopce, com ma velmi bavi, no pred dvomi mesiacmi sa u mna objavil divny fenomen, ze VZDY ked bezim dolu kopcom, hoci aj 50 metrov, zacina pichlava bolest pod pravou stranou rebier. Je to pravidelne a uz mi to pokazilo dobry pocit z vela behov a dokonca aj jedny preteky. Neviem prist na to cim to je, co som zmenil, skusam jest, nejest, pit, nepit, davat v den behania iba cukry, iba tuky, dychanie som skusal menit, menim polohu tela pri zebhoch, tempo behu, ale pichanie sa objavuje so zeleznou pravidelnostou. Doposial som s tym vobec nemal problemy. Prosim, nemate s tym niekto skusenost? Neviete nejaku skrytu „fintu“ nahodou? :) Dakujem.

Praha

Celkem 8004,86 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:31 (2012)

Pavla T. žena 27.06.2013 21:24:23

>> Brutto, 27. 06. 2013 19:42:59

Mně při píchání většinou pomůže soustředit se na práci rukou – narovnat se, vytáhnout hlavu a začít pořádně pracovat rukama. Právě při běhu z kopce člověk často přestane ruce používat, tak možná by to mohlo být ono.

Navíc mám takový systém – když mě píchá někde v hrudním koši, chytím si kapesník do opačné ruky, než na které straně to píchá, když mě píchá od hrudního koše dolů, chytím si kapesník to stejné ruky. Nemusí to být jen kapesník, mohly by to být i klíče nebo kamínek nebo cokoli. Zatím to vždycky pomohlo :-)

Motto: "Vím, že když si dobře zaběhám - nebo ani ne dobře, ale když si prostě jen zaběhám - budu mít lepší den." A. K.

Sloviensko

rudo muž 27.06.2013 22:50:07

miesa sa tu zrejme vaicero faktorov, priamo rebra a medzi rebrami – to mozu byt krce z unavy tie svaly medzi rebrami tptiz pri dychani pracuju a pri dlhom behu pracuju dlhsie ako boli zvyknute a idu do krcov a vzniknu mikroztuhlinky a ak sa to pretazuje mozu vzniknut aj zapaly v uponoch tych svalov na rebra – co su tiez take slachy svojim sposobom, teda nic vynimocne – nezvykla zataz

na natiahnutie a uvolnenie tychto svalov je vybrona joga mnoho pozicii a da sa to presne nacielit na konkretne miesto

dalej je mozne robit cielene posiolvanie svalov medzirebernych zase – joga rozne sposoby dychania a umyslene dychanie do max objemu hrudneho kosa a max vydychy, nakoniec su zname estremne show ked si jogin lahne polozi cez seba dosky a necha na ne vysjt auto a dychanim to auto nadvihuje, takze sila medzirebernych svalov, nasinec by mohol zvladnut aspon trabanta

pichanie vnutry brucha ktore je vysledok behu dole kopcom moze byt z natahovanie uponov vnutornoisti – roznych organov alebo criev ktore narazom pri kazdom skoku dole trpia, v podste to hovori z lej technike dopadu do neeperujecej nohy a dlhe skoky dolu kopcom a pripadne je tu moznost ze clovek pri zbehu podvedome vsetko vnutri brucha napne a vyvola tak vnutorny krc – snazi sa akoby vsetko zafixovat aby to nelietalo pri narazoch a vytvori si taku krcovu hrcu z uponov aj organov a mozno priao takto stlaca niektory organ vnutri tela

terba bezat zrelaxovane s malymi krocikmi a rychlou frekvenciou vlastne nie su dopady nohy len tak zlahka kopiruju teren.

Motto: you can't stop, what is coming !

Bratislava

Brutto muž 28.06.2013 21:47:17

Vau, dakujem velmi pekne za odpovede. Tie veci ma fakt nenapadli. Moc som sa zameral na stravu pred behom a tak, ale toto su zaujimave poznatky. S tym kapesnikom je to tiez zaujimave :) Este ma napadlo, ze v podstate to zacalo v dobe, ked som presiel na iny model trailovych topanok. Trasy mam v podstate rovnake, preto mi moc ta unava z nezvykleho pohybu nesedi. Ale samozrejme moze byt. Skusim este tieto finty, skusim sa pred zbehom poriadne rozdychat a dam si bacha aj na techniku, dakujem vam este raz, ste super. No v nedelu idem na polmaraton, ktoreho druha polovica je mierne dolu kopcom, tak som zvedavy, co bude tam :) (a zoberiem si nieco do ruky) :)))

Sloviensko

rudo muž 28.06.2013 21:52:16

>> Brutto, 28. 06. 2013 21:47:17

"" tak som zvedavy, co bude tam :) (a zoberiem si nieco do ruky) :))) ""

nezabudaj ze si na verejnosti. daj vediet ako to „dopadlo“

Motto: you can't stop, what is coming !

Bratislava

Brutto muž 28.06.2013 23:26:45

Hehe, nezabudnem, bude to nieco slusne :) Dam vediet samozrejme :)

Desert muž 29.06.2013 10:25:46

pokud si vzpomenu na význam KI nebo KIME z bojových sportů, a budu se snažit najít princip, potom spočívá v tom, že při plném nebo hlubším výdech jsou jiné potencionály nervového vzruchu, který může vyvolat mikrospasmata svalů, z pohledu ročního období je po zimě nižší úroveň vit.D, který má vliv na metabolismus vápníku, východisko je adaptace tréninkem a vyladění organismu,

pod žebry vpravo játra, mohou reagovat na uvolnění a tím zvýšený průtok, stejně tak vlevo slezina,

Bratislava

Brutto muž 01.07.2013 11:33:16

Ahojte. Takze skusil som sa poriadne rozdychat uz dobru polhodinu pred pretekmi. Doslova nasilu som dychal zhlboka, k tomu som pri klasickej rozcvicke (abeceda, rozbehy) pridal este aj brusaky/sklapacky a mozno to aj pomohlo. Ako som spominal, cela druha polovica polmaratonu isla miernym kopcom dolu, pricom som to skusil pustit co to da. Daval som bacha aj na pohyb ruk a spravne dychanie. Pichanie bolo, ale dost slabe, co sa dalo vydrzat, az ku koncu, ked som pridal tak sa zvyraznilo, posledny km to uz bolelo, ale to sa da prezit :) Nakoniec z toho bol pre mna vcelku dobry cas 1:38 :))) Dakujem vam vsetkym este raz. (v ruke som drzal satku) :)

Nalezené položky: 9 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.