KOMENTÁŘ: Maraton, televize a Stella Zázvorková [článek]
tklaster 13.05.2013 14:01:48
„Paní Stello, povídejte…“ Ozve se mi občas v uších při
vzpomínce na dětství, babiččin pokoj a prapodivně zatuchlý rozhlasový
pořad pro věrné Tomáše Slámy Tobogán. Ono „občas“ se stejně jako
shrnutá ponožka na pětatřicátým kilometru připomnělo znovu tuto neděli
při sledování přímého přenosu z Pražského mezinárodního maratonu.
Nemá už Stella co říct? Zeptejte se Kateřiny Neumannové…
Odkaz
na článek
Čelákovice
Láďa S.
13.05.2013 14:18:14
díky za tenhle komentář, moc jsem se nasmál
ono by to komentování nemuselo být až tak těžké, kdyby se pánové (a dáma) trochu připravili, přidali nějaké to srovnání s minulostí, připomněli slavné (dnes nedostižné) výkony: jak by se dnes třeba umístila Alena Peterková se svým časem 2:25 mezi muži?
už tu ale byly i horší přenosy – pamatuju třeba roky, kdy pan
Lukšú neznal téměř nikoho z české špičky, to se pak těžko k tomu
něco říká ![]()
… a dnes jim to ta česká špice přitom tak usnadňuje – ze startovky vědí, že nepřijede skoro nikdo, stačí se naučit něco o 5–6 lidech a jupí na přenos … ale vlastně proč, když naše borce téměř na záběrech nevidět
ach jo
burner
13.05.2013 14:53:18
Bohužel je tenhle komentář velice trefný… Na druhou stranu hlasatel na
náměstí byl dokonce ještě větší tragéd, ten ani nevěděl, že Serbessa
běží MČR a hlásil jako třetího Peloucha, což bylo redaktory ČT
promptně opraveno ![]()
Pierrot
13.05.2013 15:06:30
>> burner, 13. 05. 2013 14:53:18
Taky jsem si říkal, kde ho vyhrabali. Jeho hysterické vyřvávání mi stačilo z televize, ze Staromáku bych musel utéct. Jméno Kemboi zařval snad padesátkrát, než jeho nositel stačil proběhnout Pařížskou. Měl zřejmě pocit, že musí finiš patřičně zdramatizovat, a tak na to tlačil, až mu hlas přeskakoval. To nedokážou sehnat člověka s jakžtakž příjemným hlasem, který nemá v hlavě slámu, a který se na podobné moderování dokáže aspoň trochu připravit?
amur
13.05.2013 16:20:19
diky za prijemne pocteni. prenos jsem nevidel, ale toto me moc pobavilo
az jsem si rikal, ze to na tom
staromaku uz neni ct, ale pablovina a ze docela vostry. takze: Pozn.red.:
Sloupky a komentáře externích autorů nemusí odrážet stanoviska redakce…
.....zcela namiste ![]()
PVL
14.05.2013 09:59:52
Nevim jak vas, ale me dost vytaci novacky bavici co rvou jak hysterky pred startem a behem vlastne ted uz jakehokoliv zavodu PIM v Praze. Uz minule (nevim presne kdy) jsem si vsimnul, ze vytesnili Skorpila (nebo jim to polozil). Skorpil jediny uklidnoval toho mladyho novaka, u ktereho mam vzdy pocit, ze mu brzo pri rvani do mikrofonu praskne cevka. Jeho letosni premlouvani primatora Svobody na desitku me doslova do pismene s..lo a rusilo. Pri cekani na start si pripadam diky tomu rvounovi spis jak na Matejsky
Viking
14.05.2013 11:08:29
Přesně tohle celé se mi vybavilo, když jsem slyšel Peřinovou „Hau du
jů fýl“ „Hau dyfyklt vos d rejc“ ![]()
Nelahozeves
filipoinzagi
14.05.2013 12:44:25
>> PVL, 14. 05. 2013 09:59:52 jak se říká, někdy méně je více, bylo to naprosto zbytečné a taky mě to rozčilovalo. Nechápu v čem byl smysl přemlouvat primátora k maratonu, když sám řikal, že na to nemá čas a nemá natrénované. Zbytečné řvaní do mikrofonu bylo navíc.
grandececo
15.05.2013 22:11:34
:D tohle mě opravdu pobavilo. A to jsem si myslel, že jsem jediný, kdo má na tyhle přenosy takový názor. Nejvíc mě baví, jak pan Dusík dokáže přesvědčovat o běhu diváky, jako by snad sám taky běhal. No a obligatorní otázka Žanety Peřinové na úvod každého rozhovoru „Sóu hau vós d rejs?“ už je legendární.
Praha
Bezz
15.05.2013 22:38:37
Tohle ovšem není problém jenom běžeckých přenosů, hrůzostrašné výkony fotbalových komentátorů mě kdysi přinutily začít chodit na stadiony osobně, abych to nemusel poslouchat. Nekoukatelné výkony fotbalistů mě ze stadionů po deseti letech zase vyhnaly, ale to už je jiný příběh.
rudo
16.05.2013 00:33:14
v australskej TV je najtragickejsie komentovanie z behov ked k mikrofonu pustia tunajsie hviezdy historie z hladska maratonu :
Robert De Castella a Steve Moneghetti
ake voloviny natrepu do mikrofonu a aku nudu z toho vyrobia a dokoncia uplne nespravne vysvetluju napriklad carb loading
ved chudaci co maju povedat – pichal som si steroidy a tak som behal vysledky ?
na fore su vzdy skritizovani bezcami po kazdom komentovani
na druhej strane najlepsi atleticky komentator je byvaly bristky desatbojar Thompson a tiez bezec Ovett a australska TV casto si jedneho z nich najme alebo prebera britsky komentar ked moze
šagy
16.05.2013 09:31:55
naopak velice výborný dojem mám, když jsou komentovány běžkařské laufy, kdy přestože přímý přenost trvá kolikrát ještě dýl, tak komentář mi přijde zajímavý
Postrizin
SlavoK
16.05.2013 10:05:41
>> rudo, 16. 05. 2013 00:33:14
Ze uz me ani neprekvapuje jak nejlepsi trener vseho a vsech zkrituzuje Steva Moneghetti jak napriklad nespravne vysvetluje carb loading.
rudo
16.05.2013 10:12:12
>> SlavoK, 16. 05. 2013 10:05:41
kopirovanim vyrazov znameho jedinca tomu odas akoze nejaku vahu ?
mas tam niekolko chyb
kritizovalo to cele bezecke forum, ja som ho vobec nepocuval, tie ich prenosy ma nudia a ten co trepal voloviny o carb loading bol Castella nie Moneghettti
Postrizin
SlavoK
16.05.2013 10:30:30
>> rudo, 16. 05. 2013 10:12:12
No hlavne ze si mal co pridat do kometarov k televiznym presnosom, ktore nepocuvas lebo ta nudia.
rudo
17.05.2013 00:11:51
>> SlavoK, 16. 05. 2013 10:30:30
keby kazdy prestal konzumovat nekvalitne vyrobky a sluzby, tak by sa vela zmenilo, skus sa nad tym zamysliet
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.