Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Asics » Asics DS Trainer a Racer

Asics DS Trainer a Racer

Nalezené položky: 16 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 18.06.2007 12:18:44

Schvalne som nenapisal cisla tychto modelov, kedze sa posunuli na XII u Trainerov a na VIII u Racerov. Za posledne 4 roky vsak presli iba kozmetickymi upravami. DS Trainer byvali moj oblubeny model a zacal som s nim niekde pri cisle II ci III v polke 90.rokov. Skvele sedeli a antipronacny tvrdy kus gumy vo vnutornej strane bol skor propagacny, nez so skutocnym ucelom. Napriek oznaceniu to boli zjavne neutralne boty s dobrym tlmenim, nizkou hmotnostou a vybornou ohybnostou. Pocas rokov sa im kusok zdvihla hmotnost (tak ako u vacsiny „modernych“ bot) aj vdaka zaradeniu zbytocnych vychytavok typu IGS a nejakemu „transitional bridge“- ktory sa u Asicsu vola inak. Stale to vsak su 280–290g boty a da sa v nich bezat aj dost rychlo na drahe. Nie su tak makke ako napr. Nike Skylon, ale zato responsivnejsie a s lepsim odpichom. Velmi odporucam tym, co hladaju rychlu treningovku na tempove behy, pripadne useky a nechcu si obuvat k tomu specialky. Nie je problem v nich odbehnut 30+km v treningu.

DS Racer: posledny model som mal c. V a na ine ako treningy som ho nepouzil. Vadila mi podpora klenby a tvrdena guma na vnutornej strane podrazky. Specialky su to ploche, sitie ala papucka, ale na maratone musi clovek citit pri tej podrazke aj ci stupi na bura alebo desiatku. Su vhodne pre pronujucich bezcov, ktori maju inak ekonomicky styl a nizsiu hmotnost. V posl. modeloch bezal aj moj zverenec a ten si ich pochvaloval, ma vsak uz z daleka viditelnu pronaciu. Dalsi spolubezec, co ma neutralny doslap cez patu na ne neustale nadava a po maratone si prezil 10 dnove muky s klbom prave vdaka prilis tenkej podrazke…

avatar

Praha 10

Celkem 89 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:45:00 (2007)

Golom muž 16.05.2008 09:55:41

Asics Gel DS Trainer 13 – vcera sem je koupil, moje vaha kolek 67 kg, neutralni noha, beh spis vnejsi hranou pres patu. Sedi mi v tom ze maji mene siroky predek, coz mi vyhovuje – mam radeji botu ktera mi na noze pevneji sedi. Toto mi treba vadilo u zn. Mizuno. Hodne tomu pomaha i ta nesymetricky sita stahovaci cast pod tkanickou – lepe se da predni cast nohy zatahnout. Hned sem je byl navecer „zabehnout“ – jen asi 4 km – a ty boty me nepustily do pomaleho behu, furt me nutily bezet rychle :) – holt radost z nove hracky. Beh po asfaltu vynikajici, seslapane lesni cesty – trosku mensi tuhost na vetsich nerovnostech, coz je asi jen o zvyku, nehlede na to ze jsou u me primarne urcene na asfalt, takze me to az tak netrapi. Beha se v nich perfektne, zatim si nestezuji – v kombinaci s ponozkami behej.com vyborna volba. Vikend je chci poradne zabehnout – ± 50 km – tak uvidime. potom napisu vice…

At se vam nohy hezky míhají, Michal

avatar

Praha 10

Celkem 89 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:45:00 (2007)

Golom muž 20.05.2008 15:26:03

Tak se opět hlásím po víkendu. Plánovaný delší běh se scvrknul kvůli kolenu na 22 km. Ale i tak sem přišel na jednu zásadní věc. Bota má o dvě dírky na tkaničky víc, kterých sem si nevšiml v počáteční euforii prvního proběhu. Po protažení tkaniček je tuhost bot výrazně lepší i na nerovném terénu. Trochu mě bolely plosky nohou, ale to spíš přičítám šetřivé technice běhu kvůli onomu kolenu. Mile mě překvapil i pevný skelet paty, takže riziko sešlapání paty nehrozí – i když třeba je to dneska normální věc, zatím sem si toho nevšímal. Zatím plná spokojenost.

At se vam nohy hezky míhají, Michal

avatar

Praha

Celkem 6176,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2009)
půlmaraton: 1:34:00 (2005)
maraton: 3:23:32 (2006)

Radek Narovec muž 20.05.2008 17:05:56

Mám Asics DS Trainer a je to zatím na rychlé tréninky i závody nejlepší bota, co jsem měl na noze. Mám rovněž užší nohu, v případě DS Trainera jsem dokonce musel zvolit výrazně větší vělikost než obvykle (palec neustále narážel), ale i tak sedí skvěle, jen je třeba je více dotáhnout, aby neklouzala pata. Po roztažení nohy při delším běhu už není nutné ani moc dotahovat. Skvěle pouští na špičku (vysloveně nutí k razantnějšímu odpichu), mají na svou lehkost o solidní tlumení při dopadu. Designově je nepovažuji za výkřik módy, ale funkčně jsou určitě na špici.

avatar

Praha

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km

zmatloj muž 20.11.2008 23:43:59

Asics Gel – DS Trainer 13 jsem si pořídil před měsícem. Pokud bych je měl stručně ohodnotit, tak říkám: naprostá spokojenost. Mají jednoduchý a – možná právě proto – funkční design. Jsou lehké a přesto dobře tlumí. Při pomalejším běhu člověk pociťuje lehkost; pokud přijde na řadu rychlostní trénink, promění se v střely. Trainery přímo vybízejí k rychlosti. Běhám přes špičky, ale ze zvědavosti jsem se v nich proběhl krátce i přes paty – jednalo se jen o letmé ochutnání, ale i v tomhle případě platilo to, co jsme napsal výše. Musím poděkovat Golomovi. Za celý měsíc jsem si nevšiml, že je na botách ještě o jeden pár dírek pro tkaničky navíc. A přesně jak Golom napsal, po protažení se tuhost bot ještě zlepšila. A stejně tak jako Radek, jsem i já musel zvolit výrazněji větší velikost než obvykle. Nenechte se tím vyděsit – s dobře utaženými tkaničkami (i na ten poslední pár dírek) bota padne jak ulitá. Určitě bych doporučil běžecké ponožky, pak je riziko klouzání paty eliminováno úplně a vznikne tím maximální pohodlí. Mile mě překvapilo, že Asicsy podpoří jistý krok i na mokrém asfaltu. Dokonce jsem je protáhl i Kunratickou a držely se statečně. (Podruhé už jim to ale neudělám.) Jedinou „vadou“ je jejich poměrně vysoká pořizovací cena.

avatar

Tomx muž 21.11.2008 09:11:32

Já mám širší nohu. Seděj mi dobře Kayana. Takže tyhle by mně měly bejt ne ? Daj se s tim běhat maratóny ?

Motto: Born to Ironman, forced to work...
avatar

Zlín

joshula muž 21.11.2008 11:38:08

Mám taky Trainery 13 a jsem s něma absolutně spokojený. I když jsem taky kupoval o číslo větší než normálně, ale bylo mi řečeno, že u těchto bot to tak je. Takže pozor jestli obědnáváte přes e-shop! Sice se v nich učím teprve běhat, ale už teď vím že tě do pomalého běhu nepustí. V Kayanech 13 jsem běhal do teď, ale ty jsou vhodné podle mě akorát tak na objemový trénink. prostě opcitově jsou lepší Trainery. Maratón se dá určitě v Trainerech běžet, nevidím důvod proč ne. Ale asi by to už chtělo nějakou běžeckou zkušenost.

avatar

Praha

Celkem 6176,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2009)
půlmaraton: 1:34:00 (2005)
maraton: 3:23:32 (2006)

Radek Narovec muž 21.11.2008 12:07:33

na letošním Expu jsem se o nezvyklé velikosti Trainerů bavil se zástupcem Asics Rakousko (regionální hub), který avizoval, že se možná mírně bota bude upravovat právě proto, aby nemátla velikostí. jestli se to dotkne již modelu 2009 nevím.

avatar

Zlín

joshula muž 11.12.2008 22:09:44

Tak po měsíci běhání, jsem se v nich už konečně naučil běhat. Je to opravdu rychlá bota. Jedinou nevýhodou, která mi vadí je, že nové Trainer 13-ky mají vzázání (šněrování) tkaniček ne klasicky vodorovně, ale mírně nasměrované dovnitř. (Podobné šněrování se používá u kopaček). Které je pak protáhnuto všitým páskem až k palci. Jenže tohle sešití mě při delším běhu právě do palce tlačí. Což není moc příjemné a zatím jsem nepřišel jak se toho zbavit.

Ještě bych dodal jako zajímavost pro ty co přemýšlejí, že by jsi k těmto botům koupili i speciální ponožky Asics Trainer Socks, které firma nabízí. Tyto ponožky mají zpevněné prošití v horní časti (na nártu směrem dolů) ve tvaru šipek přesně na opačnou stranu směrem od nártu. Tedy ne směrem dovnitř (k palci), ale směrem ven, jako by na malíček. Což mě přijde trochu nelogické. Myslel jsem totiž, že to má právě bránit tlaku od jazyka a tkaniček.

avatar

Praha

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km

zmatloj muž 21.06.2009 11:31:46

Hlásil jsem na tyhle boty chválu, kterou u mě ovšem ztlumilo zjištění, že se jedná o model vhodný spíše pro pronátory. Já, jelikož mám nohy mírně do „O“, mývám při došlapu tendenci spíše supinovat. A teď jsem na vážkách, zdali si mám tyhle Asicsy znovu koupit – běhalo se mi v nich skvěle, jenže třeba jsem si nevědomky huntoval nohy a kazil krok tím, že nejsou stavěné na můj způsob došlapu. Proto bych se vás chtěl zeptat, nemáte-li někdo zkušenosti nebo nějaké informace k botám Asics Gel – DS Trainer vs. pronace/supinace. Za jakýkoliv postřeh předem díky.

avatar

Zlín

joshula muž 18.07.2009 14:38:21

Já mám taky nohy mírně do „O“. Když jsem si je kupoval bylo mi řečeno, že mírná supinace těmto botům nevadí. Což potvrzuje i Shoe Selector na behej.com. Teď je používám váhradně jako závodní obuv. Co jsem pak vyčetl, tak jsou prej neutrál až mírná promace.

avatar

Příbram

10 km: 0:47:50 (2011)
půlmaraton: 1:56:14 (2011)
maraton: 5:22:00 (2010)

Janotik muž 28.07.2010 23:15:17

Dneska sem je koupil a hned je byl vyzkoušet. Oproti Kayano je znát menší tlumení na patě…toho sem si všimnul už po pár metrech…s mojí váhou 87 kilo sem se toho trochu bál, ale nic nebolelo. Na maraton bych asi sáhnul spíš po Kayanech, ale pro lehčí závodníky budou Trainery skvělý. Bota je ale určená hlavně na rychlejší běhy. Na ty sedne dokonale…připadá mi, že mě bota žene kupředu. Nevim, jestli je to botama, nebo čím, ale dneska jsem na svojí oblíbený trati zaběh rekord a to jsem ted běhal bez přestávky a nohy už trochu bolely. Bota perfektně sedne, po chvíli mi ani nepřišlo, že mam něco na noze. Je lehoučká a můžu jí vřele doporučit. Nemam naběháno tolik, běhal sem zatim jenom v nic moc mizunách a adidasech a kayanech od Asics, ale Trainer 15 je pro mě zatim nejlepší bota a to s velkym náskokem. Doporučuju!

Motto: Co bolí, to sílí :)
avatar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 08.09.2010 10:36:53

Docela pozitivni hodnoceni. Ale ta cena… 8-O a za co vlastne. :-(

Honzo, nebezel jsi nahodou na Mirejovickem pulmaratonu v Adizero adios? Jake jsou?

avatar

10 km: 0:44:38 (2011)
půlmaraton: 1:44:06 (2010)
maraton: 3:48:40 (2010)

HoK muž 08.09.2010 15:03:33

>> SlavoK, 08. 09. 2010 10:36:53

Mám je a jsem s nimi velice spokojen. Když jsem je kupoval, tak jsem se také rozhlédl, kde mají příznivější doporučenou cenu: http://www.wiggle.co.uk/…/5360048882/

avatar

Kynšperk nad Ohří

Celkem 5267 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:40:09 (2010)
maraton: 3:41:43 (2011)

schonfeld muž 08.09.2010 22:12:37

Je to zajímavá bota. Mám Trainer 15. Nechal jsem se na ní ulomit po letech běhání v Adidasech a první pocit byl šílený. Připadal jsem si že mám nohy jako kachna. Ale když si na to člověk zvykne, plní svůj účel a dokonce jsem už nějak zkousnul i ten kosmicky stříbrný materiál.

Co mi ale vadí je, že se ty boty dost špiní. Aspoň proti Adidasu stačí proběhnout jednou louží a už ty boty nikdy nebudou bílé. Je to kosmetická věc, funkčně to ničemu nevadí. Ale kromě ceny je to asi to jediné, co bych jim opravdu vytknul. Jinak jde o skutečně velmi dobré boty. Aspoň pokud mohou soudit po odběhaných 300 km.

Motto: Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom!
avatar

Praha

Celkem 6176,6 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2009)
půlmaraton: 1:34:00 (2005)
maraton: 3:23:32 (2006)

Radek Narovec muž 09.09.2010 20:58:05

>> schonfeld, 08. 09. 2010 22:12:37

k tomu špinění: tohle ale není specifikum Asicsu, ztráta bělosti postihuje všechny značky, ne?

Nalezené položky: 16 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.