bolest v lýtkách
krupson
24.04.2014 12:33:58
Ahoj má dcera běhá 400m a 400m překážek a je v dorosteneckém repre.týmu. Má velké bolesti v lýtkách.Teď se vrátila z měsíčního soustředění ve španělsku ,kde již ani nemohla dokončit tréninky.Lýtka jsou zřejmě přetížená může mi někdo poradit vhodný a rychlý postup léčby děkuji.
bjerndi
24.04.2014 13:17:37
>> krupson, 24. 04. 2014 12:33:58
děsí mě, že v repre týmu tohle nevyřeší. Šel bych cestou kvalitního fyzioterapeuta, takhle od PC těžko někdo komplexně poradí
Petr H
24.04.2014 15:37:25
>> krupson, 24. 04. 2014 12:33:58
Je otázka jestli to bolí samotná lýtka – svaly a nebo to bolí na vnitřní straně, jakoby holenní kost. Každopádně to asi bude přetížené, to ano. Jestli je to nyní už zanedbané, tak je rychlá léčba obtížná. Stejně bych řekl nyní klid a následné zatěžování na mnohem menší intenzitě než doposud. Strašně důležité je poctivé protahování po tréninku. Osobně mám zkušenost že toto oficiální trenéři nezvládají. Před tréninkem se obecně protahuje a „zahřívá“ mnohdy až přehnaně silně – tak, že je to až náročnější než pak samotný trénink. Naopak protažení na uvolnění bolesti po zátěži – na to už trenéři většinou nemají čas. Tento přístup je ale zdravotně velmi nebezpečný. Osobně jsem si špatným tréninkem způsobil velmi rychle takové bolesti nohou, že na zatavení pomohlo nakonec až umístění nohy na 2 týdny do sádry – jedině tak se dosáhlo absolutního odpočinku namožených tkání.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.