Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Bolest kolena vnitřní strana

Bolest kolena vnitřní strana

Nalezené položky: 36 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
avatar

Praha

10 km: 0:46:55 (2017)

Verika žena 23.07.2015 18:01:24

Ahoj. Dost zalezi s cim jsi mel s kolenem problem a kde se objevuje bolest pri behu. Ale obecne bych volila klidne 2 dny klid (kolo, prochazky, plavani) a beh do bolesti, vystridat s chuzi a pak zkusim opet bezet. Nejlepe behat na mekcim povrchu s rovinatym terenem (vyvarovat se behu z kopce). A podle toho ceho se tykal problem v koleni volit stretching, taping atd.

avatar

Mr_B muž 23.07.2015 18:26:22

Popravdě doktor mně žádnou konkretní diagnózu nedal, ale bolest se objevuje mezi patelou a holenní kostí. Střídat chůzi a běh také zkouším, ale když začne koleno bolet při běhu, tak je následná chůze ještě horší. Takže doporučujete spíše delší mezery mezi výběhy (které budou delší: chůze prokládaná během), než kratší a častější výběhy?

avatar

Praha

10 km: 0:46:55 (2017)

Verika žena 23.07.2015 19:04:54

V teto oblasti se muzu jednat o bezecke koleno (kdy je zvysena drazdivost chrupavky po ceskou) nebo pretizeni uponu stehenniho svalu, ktery jde na horni cast holenni kosti. Zkusila bych dva dny pauzu (pauza od behu, ale kolo je vhodne) a nebehat pres bolest, postupne by melo dojit ke zvysovani vzdalenosti. Obcas pomuze posileni hyzdovych a stehennich svalu, coz jste psal, ze delate, tak se snazit pokracovat.

avatar

Bratislava

Brutto muž 25.07.2015 19:59:15

Tiez mam uz asi mesiac ten isty problem, akurat som este nebol na vysetreni. Teraz som bol na dovolenke a skusil som dat tyzden a pol pokoj od behu (moj rekord), na dovolenke som kazdy den volne plaval inak nic. Dnes som skusil beh, ale bolest sa po 4 km dostavila znovu. Zda sa, ze v rovnakej intenzite ako predtym. Takze oddych moc nepomaha :-( . Tejpovat neviem, ked som pred dovolenkou behaval, sa mi zdalo, ze bokest bola mensia ked som behal po trave bosy ako ked bezim v odtlmenych teniskach. No uvidzime co bude dalej.

avatar

Mr_B muž 26.07.2015 09:53:46

Je pravda, že bolest při rychlejším běhu (pod 5min na km) se nijak nezměnila tou 4-týdenní pauzou. Ale našel jsem formu pomalejšího běhu (něco mezi 5:30–6) kdy jenom lehce dopadnu přes špičku a s minimální odrazem a bez propnutí v koleni udělám další krok. Tímhle stylem dokážu bolest oddálit až do zastavení (zatím maximum včera v Lednici 22km, což prozatím bude muset stačit). Jenom do té rychlosti se asi budu dostávat dlouho a postupně. Jo a boty při téhle rychlosti asi neni potřeba řešit, včera jsem měl minimusky a bez problému: tlumení stejně musí zařídit svaly v noze. Přeji brzký návrat k běhu, třebas pomalejšímu, jako v mém připadě.

avatar

Bratislava

Brutto muž 26.07.2015 10:33:13

Dik, napodobne. No ja to mam zas rovnake ci idem rychlo ci pomaly. Prezmenu bolest okamzite skonci hned po zastaveni. Ale pojdem v tyzdnj na MR pre istotu, uz tych 50eur investujem. Tak skory navrat do vyssich rychlosti prajem :)

Nalezené položky: 36 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.