bolest obou kolen na vnitřní straně v kloubu
kojot
19.12.2014 16:03:12
Čau běžci mám problém pří běhu mě bolí kolena z vnitřních stran mám vysokou váhu na běhání 100kg,běhám na dráze/tartan/ ale pořídil jsem si mizuno wave 80–120kg s neutrálním došlapem. Nedávno jsem se však dočetl o pronaci a supinaci a koukal na moje staré boty…jsou sešlapány z vnější strany paty myslíte, že by mohla byt ta bolest způsobená tímto? mám si pořídit nové boty?
rudo
19.12.2014 18:09:44
>> kojot, 19. 12. 2014 16:03:12
kombinace : tartan + perovane boty je za divadlo, ne, zabijak
kojot
19.12.2014 19:23:51
>> rudo, 19. 12. 2014 18:09:44
čau rudo nějak jsem ti neporozuměl..
rudo
19.12.2014 19:33:14
>> kojot, 19. 12. 2014 19:23:51
to bol vtip z divadla semafor:
na divokom zapade stretne pistolnika ktory sa mu predstavi:
Ja jsem Zabijak
a Suchy mu odpovedal: tak to ja jsem spis za divadlo
ale inak temu ze perovanie tartanu je uplne ine ako perovanie tlmenych boit a ze doslap dopad takto ma 2 uplne rozdielne mechanizmy ktore vytvaraju nesmierne zlozity preces ako to posobi na nohu a cele tele pri kazdom dopade a nasledno m odraze
a vznikaju tam tocive – torzne sily asi ako ked srobujes vyvrtku do korkoveho stupla a potom sa ju zas snazsi vysrobovat von
a je to len indivoidualne ze co koby zlyha – ci koleno ci clenky ci achilovka, kyclove klby alebo chrbtica, pripadne az krcna chrbtica
a to nasobene vahou bezca
naprikald vznikaju tak zlomeny – praskliny predkolennej kosti, podobne tomu ked mas klipsove lyziarky a padnes na snehi viazanie nevypne a ako sa tocis lyza sa zapre do snahu a kost sa jednoducho v tej rotacie zlomi alebo len praskne
tak taketo v mikro prevedeni sa deje pri kazdom dopade do tartanu v makkych botach
Míša78
14.01.2015 08:29:29
Zdravím! Mám stejný problém při běhání, bolí mě kolena z vnitřní strany. Někdy je to hodně zlý, že nemůžu nic dělat, někdy to zas necítím. Byla jsem s tím na ortopedii a doktor řekl, že je vše v pořádku. Přemýšlím o nějakých tabletkách na bolest kloubů.. že vždycky, když mě to chytne, bych to užívala. Máte s něčím zkušenosti? Zaujal mě Enzycol, info tady: http://www.online-market.cz/zdravi/klouby/ Užíváte někdo? Asi se to má užívat preventivně a ne nárazově při bolestech.. Co myslíte? Jinak všechny klouby mám v pořádku.. jen ta vnitřní strana kolen. Díky!
Ondřej S. (aka
poohDA)
14.01.2015 08:53:49
Tak je to otázka přístupu. Když to bolí, tak to asi v pořádku není. Ale co je v nepořádku je potřeba nejdřív zjistit a ne naordinovat tablety bez znalosti příčiny. Můžou to být vazy, špatné držení těla, špatný styl, nadváha, podváha… Zkusit nějakého fyzioterapeuta spíš než ortopeda.
PS: mám neodbytný pocit, že jsem naletěl trolovi, který jen chtěl umístit odkaz na svůj eshop, ale třeba se pletu
jm1
14.01.2015 09:14:24
>> Ondřej S. (aka poohDA), 14. 01. 2015 08:53:49
Jj. Chodi to jako kachna, plave to jak kachna, …:
- zadano jmeno Laura, proti tomu alias Misa
- nulove bezec. info
- druhy prispevek v debate, a v nem odkaz na obchod
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.