Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Bolest kolena - vnější strana

Bolest kolena - vnější strana

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

vkral muž 10.07.2015 23:43:56

Zdravím,
viděl jsem tu před časem velmi podobné téma, ale teď ho za boha nemůžu najít ani zdejším hldáním, ani googlem, takže se omlouvám, jestli se ptám na něco, co už bylo zodpovězeno.

V kostce:

  • Běhával jsem celkem spokojeně, typicky kolem 10km, zaběhl jsem si ale i nějaké půlmaratony (většinou dost pomalu)
  • Na zimu 2013 jsem vysadil, v únoru 2014 jsem se chtěl k běhání vrátit, ale první jarní běh jsem zřejmě přepálil a rozbolavěl si koleno
  • Bolí pravé koleno na pravé (vnější) straně, píchavě, vertikálně v postřed a příp. níže.
  • Bolest se objeví vždy až po nějaké době (pár km) a objevuje se jen u běhání příp. horské turistiky když se jde z kopce. U žádné jiné aktivity ne (kolo, slackline, plavání…)
  • Byl jsem u několika ortopedů, nic moc mi neporadili.
  • Od té doby neběhám, protože vždy, když jsem to zkusil, se bolest vrátila, třeba i po 2 mesících klidu a následném velmi nenáročném pokusu. Už skoro rok jsem kvůli tomu neběhal ani nechodil po horách.

Teď jsem nedávno zkusil túru po Šumavě a bolest se neobjevila i přes relativní náročnost a těžký bágl, takže mě láká myšlenka zkusit znova opatrně běh.

Na té túře jsem měl měkčí boty než v jakých jsem běhával. Právě s botama bych chtěl poradit. Četl jsem někde, bohužel už nevim kde, že se dá někde nějak změřit noha a podle toho zvolit boty nebo něco takového… Je to možné? Případně pokud by někdo poradil jak pořešit obuv, abych riziko návratu bolesti minimalizoval, bylo to super.

Díky.

avatar

Aleš Loukota muž 21.07.2015 15:09:58

>> vkral, 10. 07. 2015 23:43:56

Ahoj, pokud to dobře chápu, tak hledáš něco ve stylu diagnostiky došlapu.

Tak více informací najdeš na odkaze:

http://www.triexpert.cz/…ezecke-obuvi

Ale je toho plný google ;-)

avatar

Makon muž 25.08.2015 23:01:34

>> Aleš Loukota, 21. 07. 2015 15:09:58

Tak diagnostiku ti udělají pomalu v každém, trošku lepším obchodě s běžeckymi pomůcky.

avatar

Brno

Celkem 8372,3 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:13 (2015)
půlmaraton: 1:28:01 (2015)
maraton: 3:24:31 (2015)

kubba muž 26.08.2015 07:38:48

>> vkral, 10. 07. 2015 23:43:56 Řešilo se to třeba tady: Bolest kolene Pokud je to vnější strana a „uprostřed“, tak může být problém „ITBS“ (hledej na google) … osobně mi pomohlo:

  • uvolnit svaly nohy pomocí Foam roller
  • zaposilovat (hlavně zadek)

http://www.runningwritings.com/…lutions.html

Vše po konzultaci s fyzioterapeutkou (návštěvu fyzioterapeuta bych taky doporučil).

avatar

Mijagi muž 26.08.2015 16:04:15

Minulou zimu mě také bolela vnější strana kolene (levého) a jen při běhání. Zkoušel jsem různé masti, měsíc klidu, nic nepomohlo. Nakonec se ukázalo, že za to mohl nejspíš bezvýznamný pád během posledního závodu, úplně nevinný, který jsem ještě před cílem vypustil z hlavy. Vydolovala mi ho z ní až fyzioterapeutka, která se snažila přijít na počátek problému. Až u ní jsem si ho znovu vybavil. Padal jsem na levou ruku a lehce jsem si hnul ramenem, což jsem hned rozhýbal, ale údajně odtamtud vedou svazky nervových vláken, které mají vyústění kousek pod kolenem na vnější straně. A právě tam mě to začalo druhý den po závodu bolet. Léčba probíhala tak, že mi fyzioterapeutka znovu nějak hnula ramenem. Zázrak se samozřejmě nekonal hned, koleno bylo celkově namožené, ale po první návštěvě fyzioterapeutky se bolest ozvala až po 5 km běhu, před tím jsem neuběhl ani 300 m. Postupně jsme tedy zvedali objem a po dvou měsících jsem byl tam, kde před zraněním. Dodnes ale nemohu 100% potvrdit, že toto byla jediná věc, která mi pomohla. U fyzioterapeutky jsem totiž zjistil, že mám i mírně propadlou příční klenbu na obou chodidlech, takže jsem začal dělat cviky na její posilnění a hlavně jsem změnil na její radu druh běžeckých bot. Nebudu tady jmenovat značky, ona mi také žádnou konkrétní nedoporučovala, šlo hlavně o tvar. Do té doby jsem měl boty, které držely chodidla hodně stažená, takže na nich klenbu vytvářely jakoby uměle, prostě chodidlo se nemuselo snažit, udělala to za něj bota. Od té doby mám boty se širšími špičkami. Vkládám to sem spíše jako příspěvek k tomu, že se člověk často zaměřuje na místo bolesti, ale ve skutečnosti se to může týkat úplně jiné části těla. A také k tomu, že problém nemusí být způsobený jen přepálením jednoho běhu.

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.