Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Zlomený kotník

Zlomený kotník

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Polární Liška žena 14.10.2015 09:50:26

Zdravím sportovce!:-)

Potřebuji radu ohledně zlomeniny kotníku. Uvítám jakékoliv tipy na cvičení a rehabilitaci, chci se co nejdříve vrátit k běhu, moc mi to chybí. Představa, že bych už nikdy neběhala mě upřímně děsí, proto chci jít štěstí naproti. Má s tím někdo zkušenost? Jak začít rozběhávat apod? Také nechci ztratit kondici – uvítám i tipy na cvičení na doma, když mám ještě sádru. Díky.

avatar

dax muž 18.10.2015 22:49:18

>> Polární Liška, 14. 10. 2015 09:50:26

I po zlomenině kotníku se většinou dá běhat. Tolik dobrá zpráva :) Špatná zpráva je, zlomenina je zlomenia a proto bude třeba delší rehabilitaci/re­generaci. Záleží, jak to máš vážné. Každopádně počítej s tím, že běh bude třeba vynechat na dobu několika měsíců. Tzn. s kondičkou se rozluč, už po pár týdnech se sadrou to půjde hodně rychle dolů vodou. Až to nějak rozhýbeš, budou následovat cviky na aktivaci kloubu a navazujících šlach a svalů. Počítám, že budeš mít nějakou rehabilitaci, kdyby ne, tak si nech nějakou předepsat. Většina lidí má tendenci být akční hned po tom, co to nějak rozhýbe. Až se to zlepší, tak tomu dej ještě čas a snaž se sledovat, co dělá kotník a i celá noha. A spíš než běhání bude lepší šlapání na rotopedu a plavání.

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.